رویداد۲۴- سازمان بینالمللی کار در آغاز وابسته به جامعه ملل بود و پس از تأسیس سازمان ملل متحد از سازمانهای وابسته به آن شد و منشور فعلی سازمان که به بیانیه فیلادلفیا معروف است در سال 1944 تصویب شد.
کنفرانس بینالمللی کار، پارلمان جهانی و مهم کاروکارگری به شمار میرود که هر سال با ایجاد استانداردهای بینالمللی کار، مشکلات و چالشهای اجتماعی و نیازهای مهم کارگران جهان را مدنظر قرار میدهد.
سازمان بینالمللی کار نخستین سازمان تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد با ساختاری سه جانبه مرکب از نمایندگان گروه کارگری، کارفرمایی و دولت است که با هدف تدوین مقررات و قوانین بینالمللی در جهت بهینهسازی استانداردهای بینالمللی کار و حصول اطمینان از به کارگیری آنها متولد شد.
در این باره برای یافتن جزئیات بیشتر از اجلاس آتی سازمان بینالمللی کار با رحمت الله پورموسی، رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفتوگو کردیم.
وی با بیان اینکه نمایندگان اعزامی گروههای کارفرمایی و کارگری به همراه نماینده دولت و وزارت کار ایران برای شرکت در اجلاس ILO دهم خرداد ماه به ژنو سفر میکنند،اظهار داشت: در این نشست مهمترین موضوع بررسی چالشهای پیش روی رسمیسازی اقتصاد است.
این نماینده کارگری افزود: موضوعات دیگری از جمله بررسی روابط کار، مقاولهنامههای بینالمللی و چالشهای اصلی نظامهای کارگری و کارفرمایی جوامع مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه ایران نیز به همراه کارگروههای تخصصی در این نشست شرکت خواهد کرد، گفت: حضور مؤثر در این نشست به تسهیل جریان روابط کار و مشکلات جامعه بزرگ کارگری کشورها موجب گرهگشایی از مشکلات آنان خواهد شد.
به گزارش فارس، سازمان ILO برای نائل شدن به اهداف خود از طریق ارتقاء حقوق افراد در کار، ارتقای پوششهای اجتماعی و تقویت تبادل نظر و گفتوگو در موضوعات کاری اقدام کرده و استانداردهای بینالمللی کار را در شکل کنوانسیونها و توصیهنامهها با درنظر گرفتن حداقل استانداردها درباره حقوق کارگری، آزادی انجمنها، حق تشکل، داد و ستد، منع کار اجباری، فرصتهای برابر و سایر استانداردهای مربوط به موضوعات کاری، تنظیم و تدوین میکند.
مصوبات این سازمان تاثیر پایداری در قانونگذاری همه کشورها دارد و نقش ارزندهای در ایجاد تفاهم و همدلی در محیط کار ایفا میکند.
سازمان جهانی کار، معیشت، امنیت، کار شایسته و استاندارد زندگی بهتر برای مردم جهان را چه در کشورهای فقیر و چه در کشورهای ثروتمند سرلوحه کار خود قرار میدهد.
در اجلاس سازمان جهانی کار همه ساله کمیتههای چهارگانه استانداردها، اشتغال، کف حمایتهای اجتماعی و حقوق و اصول بنیادین کار به عنوان کمیتههای ثابت فعال هستند و بررسی و پیوستن به مقاولهنامههای سازمان و تصویب مقاولهنامههای جدید از دیگر رویکردهای اجلاس سالانه ILO به شمار میرود.