رویداد۲۴ چهل و هشتمین دوره مسابقات وزنه برداری قهرمانی بزرگسالان آسیا که یکی از مراحل گزینشی و کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو به حساب میآید، ۱۸ تا ۲۸ آپریل (۲۹ فروردین تا ۸ اردیبهشت) به میزبانی شهر نانگبو کشور چین برگزار میشود.
تیم ملی وزنه برداری بزرگسالان ایران برای نخستین مرتبه با ۷ وزنه بردار در این پیکارها حضور خواهد یافت.
نخستین تیم تاریخ وزنه برداری بانوان ایران اردیبهشت ماه سال گذشته در پیکارهای قهرمانی نوجوانان آسیا در شهر اورگنج ازبکستان حضور یافت.
تابوی حضور بانوان وزنه برداری ایران به طور حتم در ازبکستان شکسته شد و شیرزنان ایرانی نشان دادند که در همه رشتهها و با حفظ حجاب و پوشش اسلامی، هیچ محدودیتی برای حضور در میادین ورزشی ندارند و همچون مردان میتوانند در این عرصه برای کشورمان مدال آوری کنند.
حضور بانوان وزنه بردار ایران در ازبکستان به نوعی، ابراز وجود دختران ایرانی به جهانیان برای مبارزه با پولاد سرد بود و برای رسیدن به موفقیتها در عرصه آسیایی، جهانی و در نهایت المپیک، کار بسیار دشوار و سختی را پیش رو خواهند داشت و فدراسیون وزنه برداری میبایست در اولین فرصت به فکر استخدام مربیان با تجربه و کار آزموده باشد تا با داشتن اختیارات کامل، ضمن شناسایی استعدادهای درخشان از نظر رکوردی و به خصوص مقوله بدنسازی، تحولی اساسی در وزنه برداری بانوان ایران ایجاد کند.
تیم دختران ایران سال گذشته در ازبکستان و در نخستین حضور بین المللی خود با کسب ۲۳۴ امتیاز در رده نهم نوجوانان آسیا قرار گرفت که در بخش انفرادی پارمیدا محمودیان (دسته ۵۸ کیلوگرم) با مجموع ۱۰۲ کیلوگرم ششم شد، الناز باجلانی (دسته ۶۳ کیلوگرم) با مجموع ۱۴۳ کیلوگرم در مکان پنجم قرار گرفت، مهدیه کلالی (دسته ۶۹ کیلوگرم) با مجموع ۱۰۲ کیلوگرم به مقام هشتم رسید و در نهایت سیده نرگس میرزکی (دسته به اضافه ۷۵ کیلوگرم) در مجموع ۱۰۹ کیلوگرم در مکان هفتم ایستاد.
حال به غیر از اهمیت حضور تیم ملی وزنه برداری زنان ایران در رقابتهای قهرمانی بزرگسالان آسیا، این موضوع میتواند مقدمهای برای افتخار آفرینی آنان در میادین جهانی و المپیک در آینده باشد.
براساس اعلام فدراسیون بین المللی وزنه برداری، بانوان ایران در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو ۲ سهمیه دارد. البته این سهمیهها پس از حضور نمایندگان ایران در رقابتهای قاره ای، جهانی و گزینشی المپیک باید کسب شود و به همین دلیل با توجه به کاهش سهمیه مردان به ۲ سهمیه، فدراسیون برای کسب سهمیه بانوان و حضور در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ که میتواند تجربه گرانبهایی برای بانوان وزنه بردار باشد، برنامه ریزی کند، تا قدمهای اساسی برای پیشرفت بانوان کشورمان در این رشته مهیا شود.
اعزام تیم ملی وزنه برداری زنان ایران به رقابتهای قهرمانی آسیا به دلیل حضور در نخستین مسابقه گزینشی المپیک اهمیت زیادی دارد و میتواند نقطه آغاز موفقیت وزنه برداران در این عرصه و دروازه ورود زنان وزنه بردار ایرانی به المپیک باشد. موضوعی که «بهار بهرامی» نایب رییس زنان این فدراسیون درباره آن گفت: ملی پوشان ۲۹ فروردین به مسابقات قهرمانی وزنه برداری ۲۰۱۹ آسیا اعزام میشوند. این رقابتها تا هشتم اردیبهشت در چین ادامه دارد.
وی بیان کرد: زنان وزنه بردار در آخرین اردوی خود از پنجم فروردین حضور یافتند و این اردو به صورت پیوسته تا زمان اعزام ادامه دارد. در میان هفت وزنه بردار اعزامی، یک ورزشکار رده سنی نوجوانان به همراه تیم ملی اعزام خواهد شد.
بهرامی در خصوص کسب سهمیه بازیهای المپیک ۲۰۲۰ اظهار داشت: هدف از حضور در مسابقات قهرمانی آسیا کسب سهمیه بازیهای المپیک ۲۰۲۰ (توکیو) است. وزنه برداری زنان ایران ۲ سهمیه در بازیهای المپیک دارد و برای بدست آوردن آن بخش فنی فدراسیون برنامههای بسیاری را برای ملی پوشان در نظر گرفته اند.
نایب رییس بانوان فدراسیون وزنه برداری افزود: با هماهنگیهای لازم با آکادمی ملی المپیک و فدراسیون پزشکی - ورزشی، تست آمادگی جسمانی و پزشکی از ملی پوشان گرفته شد. در نظر داریم تا این برنامه را در اردوها برای ملی پوشان نوجوان و جوان اجرا کنیم.
بهرامی خاطر نشان کرد: تیم وزنه برداری دختران در رده سنی جوانان خرداد به رقابتهای قهرمانی جهان در فیجی و تیم نوجوانان به مسابقات قهرمانی آسیا که آبان ماه در تایلند برگزار میشود، اعزام خواهند شد. در کنار این رقابت ها، مسابقات دیگری نیز هست و باید ببینیم آیا ملی پوشان شرایط حضور را دارند یا خیر؛ چرا که همه چیز بستگی به رکوردهای آنان دارد.
وی همچنین در خصوص زیرساختهای این رشته ورزشی یادآور شد: در استانها امکانات و زیرساختهای لازم برای بانوان وجود ندارد. با توجه به کمبود اعتبارات برای توسعه زیرساختهای وزنه برداری در سطح استانها برای زنان، شرایط تمرین برای آنان به طور کامل موجود نیست. برای مثال اکنون مجبور هستند با میل هالترهای مربوط به وزنه برداری مردان تمرین کنند که مقداری برای آنان خطرساز است.
بهرامی ادامه داد: با کمک «زهرا موسوی» سرپرست معاونت توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان قرار است زیرساختهای لازم برای ملی پوشان فراهم شود تا هنگامی که به شهر خود بازمی گردند با کمبود امکانات مواجه نشوند و تمرینات آنان به صورت مستمر ادامه یابد.
وی درباره استخدام مربی خارجی نیز گفت: اگر وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در زمینه مالی کمک کنند میتوانیم مربی خارجی بیاوریم تا مربیان ایرانی نیز در کنار آنان آموزش ببیند و تجربیات خود را بالا ببرند. اکنون با اجرای برنامههای آموزشی، سطح مربیان خود را ارتقا میدهیم و به یقین با استعداد بالایی که دارند مربیان خوبی میشوند.
نایب رییس بانوان در پایان گفت: با برنامه ریزی وزارت ورزش، سال گذشته المپیاد استعدادیابی برگزار شد و امسال نیز این برنامه اجرا خواهد شد. استانها برنامه ریزی لازم را بر روی سنین پایه و نوجوانان آغاز کرده اند تا با شناسایی نخبگان این عرصه بتوانیم از آنان در اردوهای ملی بهرهمند شویم.