صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 30
کد خبر: ۱۷۲۰۶۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
عضو کمیسیون صنایع مجلس مطرح کرد:

۴ راهکار بازگشت صنایع سیل‌زده به چرخه تولید

حسینی‌کیا گفت: دولت باید سود فریزشده صنایع آسیب‌دیده را از همان محل دو میلیارد دلاری که برای جبران خسارات سیل در نظر گرفته شده، به بانک‌ها پرداخت کند.
رویداد۲۴ امهال اقساط تسهیلات، فریز کردن سود تسهیلات، تامین سرمایه در گردش و معافیت مالیاتی، چهار راهکار برای تسهیل بازگشت واحد‌های صنعتی آسیب‌دیده در سیل اخیر به عرصه تولید است.

با فروکش کردن تدریجی سیلاب، اثرات مخرب آن بر جای جای مناطق آسیب‌دیده قابل مشاهده است. در این بین، اما به نظر می‌رسد کمک به صنایع سیل‌زده یکی از مهم‌ترین اموری است که دولت باید در کوتاه مدت به آن رسیدگی کند، چراکه به عقیده کارشناسان اگر در بازگشت صنایع آسیب‌دیده اهمال شود، در آینده‌ای نه‌چندان دور نیازمند واردات کالا‌هایی هستیم که در داخل می‌توانستیم تولید کنیم.

در این رابطه، سیدجواد حسینی‌کیا، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به گزارش‌های اولیه در خصوص آسیب‌های وارده از سیل به صنایع استان‌های گلستان، لرستان و خوزستان باید مواردی را برای تسهیل کار بازگشت این صنایع به چرخه تولید سریعاً انجام داد.

وی در خصوص این راهکارها، گفت: نخستین موضوع، امهال وام‌های بنگاه‌های تولیدی است. همچنین باید سود این وام‌ها نیز فریز شود چراکه در حال حاضر مدت زمان نسبتاً طولانی نیاز است تا این صنایع به دوران قبل خود برگردند از این‌رو نباید بابت دورانی که تولید ندارند، سود تسهیلات پرداخت کنند.

به گفته حسینی‌کیا، دولت باید سود فریزشده صنایع آسیب‌دیده را از همان محل دو میلیارد دلاری که برای جبران خسارات سیل در نظر گرفته شده، به بانک‌ها پرداخت کند.

دومین راهکار این عضو کمیسیون صنایع مجلس باهدف تسهیل بازگشت صنایع آسیب‌دیده از سیل، تامین سرمایه در گردش این واحد‌ها است. به گفته حسینی‌کیا، بانک‌ها باید برای تامین این نقدینگی، تسهیلات ویژه‌ای را برای صنایع آسیب‌دیده در نظر بگیرند که البته ارائه تسهیلات به این صنایع نیازمند حمایت دولت از بانک‌ها است.

در پایان حسینی‌کیا، بخشودگی مالیاتی واحد‌های آسیب‌دیده را راه دیگری برای کم‌کردن بار از دوش صنعت بیان کرد. وی در این‌باره افزود: نیاز است برای به روزرسانی توان تولید در صنایع آسیب‌دیده، تا چهار یا پنج سال مالیاتی از واحد‌های مذکور دریافت نشود. به گفته حسینی‌کیا، فعلاً گزارشی از میزان خسارت‌های وارده به واحد‌های تولیدی در مناطق سیل‌زده به کمیسیون صنایع مجلس رائه نشده است، اما در صورت ارائه این گزارش، به سرعت در خصوص تسهیل امور، رسیدگی خواهد شد.
منبع: اقتصاد24
نظرات شما