صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 13
کد خبر: ۱۷۲۱۴۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸

بهترین روش دعوا با همسر این است!

دعوا و جر و بحث بین زوج‌ها در زندگی‌های مشترک یک امر طبیعی است، اما زوج‌ها باید روش صحیح دعوا با همسر را بلد باشند و در این مواقع نکاتی را رعایت کنند تا به رابطه شان آسیب جدی نرسد.
رویداد۲۴ دعوا با همسر برای همه‌ی زوج‌ها اتفاق می‌افتد چه آن‌ها که شیفته یکدیگرند و خیلی عاشقانه زندگی می‌کنند و چه آن دسته از زوج‌هایی که روابطی طبیعی و معمول دارند. اگر زوجین روش صحیح دعوا کردن را بلد باشند وجود اختلافات در مواردی باعث رشد و پیشرفت آن‌ها نیز می‌شود. در این بخش از نمناک به بیان روش‌های صحیح دعوا با همسرمی پردازیم. 

تغییر و تحول در جسم و روح از خصوصیات مهم موجودات زنده است. همه موجودات زنده با گذشت زمان، تغییرات فراوانی در مانند مریضی، حال خوب و سر خوشی در جسمشان به وجود می‌آید همچنین گذشت زمان سبب تغییرات سن و در نتیجه تغییرات رفتار با توجه به جسم می‌شود مثلا یک پیر مرد هشتاد ساله رفتار یک جوان را ندارد و اگر به تقلید رفتار‌های شخص جوان بپردازد جسمش آسیب می‌بیند.

رابطه مشترک هم مانند یک موجود زنده است و ممکن است مانند جانداران دچار بی روحی و بیماری گردد. وجود اختلافات در زندگی مشترک طبیعی است و در مواردی باعث رشد و پیشرفت نیز می‌گردد و محال است که زوجی هیچ گونه اختلاف سلیقه با همدیگر نداشته باشند مگر اینکه زندگی شان راکد شده و یا کلا از بین رفته باشد.

در شرایطی وجود اختلافات سبب رشد و پیشرفت می‌شود که راه‌های بیان عقاید و صحبت کردن با یکدیگر را یاد بگیریم. در ادامه به بیان راه‌های بحث کردن و دعوا کردن با همسر را بررسی کنیم، اما قبل از آن خاطر نشان می‌شویم که هر دعوایی پایان زندگی مشترک نیست مگر اینکه راه صحیح دعوا را بلد نباشیم.


دخالت دادن اشخاص در دعوا از عوامل مهم گسترده شدن دعوا‌های زوجین است که به دو صورت نمود می‌یابد:

حالت اول

در این حالت زوجین دعوا‌ها و اختلافات بین خود را به خانواده‌های یکدیگر ارتباط می‌دهند مثلا بیشتر خانم‌ها، صحبت‌های همسرشان را به خانواده اش ربط می‌دهند و می‌گویند:این حرف‌ها برای خودت نیست و حتما مادرت و یا خواهر و... چنین حرفی زده است و یا اینکه برخی مردان هنگام دعوا به خانواده همسرشان اهانت و توهین می‌کنند مثلا می‌گویند:شما منطقی نیستی و حرف متوجه نمی‌شوی و منطقی نیستی، چون مادر یا پدرت و برادرت هم همین طور می‌باشند. گفتن چنین جملاتی در حین دعوا سبب می‌شود، بحث‌های کوچک به دعوا‌های گسترده خانوادگی تبدیل شود و به سمت انهدام یک زندگی پیش رود.

حالت دوم

گاهی اوقات دعوت این اشخاص برای قضاوت و پا در میانی در دعوا هر چند این اشخاص پدر و مادر زوجین باشند سبب شعله ور شدن آتش دعوا می‌شود، زیرا این افراد نمی‌توانند بی طرفانه قضاوت کنند؛ بنابراین زوجین هنگام دعوا باید، مسائل اختلاف برانگیز را خود حل کنند و پای اشخاص دیگر مانند خانواده هایشان را به ماجر باز نکنند، آن‌ها باید بدانند مسئله پیش آمده فقط به خودشان مربوط می‌شود نه خانواده شان، پس باید با یکدیگر گفتگو کنند تا مسئله حل شود و در صورتی که نتوانستند خود مسائلشان را حل کنند، به اشخاص متخصص و مشاور مراجعه نمایند.

خواسته خود را اینگونه بیان کنید

گاهی زوجین از یکدیگر خواسته‌هایی دارند که نحوه بیان نادرست این خواسته‌ها سبب ایجاد تشنج در رابطه شان می‌شود. بیان کردن خواسته‌ها امری طبیعی است، اما باید برای بیان خواسته هایتان از بکاربردن بعضی از جملات پرهیز کنید و به هیچ وجه برای جامه عمل پوشیدن خواسته‌ها آن‌ها را بکار نبرید مثلا برای اینکه همسرتان خواسته شما را بپذیرد هیچ گاه او را بین ادامه زندگی یا قبول خواسته قرار ندهید، چون در این صورت همسرتان نسبت به زندگی مشترک دید منفی می‌یابد و با خود فکر می‌کند آیا دوام زندگی ما بستگی به همین یک اختلاف کوچک دارد؟!

ارزش زندگی مشترک خیلی بیشتر از این مشکلات کوچک است پس هیچگاه هنگام بیان خواسته‌ها پای اصل زندگی را به وسط نکشید بلکه قبل از بیان خواسته هایتان درباره اهمیت زندگی صحبتی کنید و سپس خواسته خود را بیان کنید مثلا بگویید من می‌دانم پیوند بین ما خیلی با ارزش است و این خواسته من در راستای قوام و بهتر شدن زندگی می‌باشد.

دعوا با همسر به دلیل نحوه بیان نادرست خواسته‌ها
استفاده از بعضی کلمات در حین دعوا ممنوع

در حین دعوا بعضی کلمات را مانند هیچ وقت، همیشه، هرگز ... به کار نبرید، زیرا این الفاظ منفی کل زندگی را هدف قرار می‌دهد، مثلا جملاتی مانند:هیچ وقت تو شوهر خوبی برایم نبودی، هیچ وقت مرا دوست نداشتی، همیشه فحاشی می‌کنی، هرگز به خانواده من احترام نگذاشتی، هیچ خیری از تو ندیدم را به کار نبرید.

امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند:هر زنی که به شوهر خود بگوید که از تو خیری ندیده ام عمل چنین زنی هیچ گشته و باطل می‌شود. از بکارگیری این الفاظ بپرهیزید تا از عواقب منفی و دلسرد شدن طرف مقابل نسبت به زندگی دور بمانید.
 

از مقایسه کردن بپرهیزید

گاهی ما فراموش می‌کنیم که بعد از دعوا نیز باید با یکدیگر ارتبط برقرار کنیم و یک دعوای کوچک انتهای زندگی مشترک نیست به همین خاطر همه پل‌های پشت سرمان را ویران می‌کنیم و آنچه را که نباید بگوییم را بکار می‌بریم و خطوط قرمز بینمان را می‌شکنیم.

یکی از خطوط قرمز مقایسه کردن همسر با دیگران است، برخی مواقع طرفین شروع به تعریف و تمجید از دیگران و طعنه زدن به همدیگر می‌کنند، که این مسئله موجب ایجاد دل شکستگی عمیقی بین زوجین می‌شود که التیامشبه آسانی امکان پذیر نیست.

از درد دل با نامحرم بپرهیزید

یکی از مسائلی که ضربه بزرگی بر پیکره زندگی وارد می‌کند، گفتن اسرار خانواده و حرف دل به نامحرمان است. برخی افراد قبل از جدایی با نامحرم ارتباط برقرار می‌نمایند و مسائل زندگی خود را به آن‌ها می‌گویند که این مسئله سبب ویرانی زندگی دنیا و آخرت آن‌ها می‌شود.

دعوا را زود تمام کنید

سعی کنید دعوا را زود تمام نمایید و ادامه بحث را به زمان بهتری کعه حال مساعدی دارید، موکول نمایید تا بیش از این موجب عصبانیت بیش از حد همدیگر نشوید. بعد از دعوا فکر کردن به مباحث و مسائل اتفاق افتاده در بحث اتفاق کار اشتباهی است پس باید همه انتقاد‌ها و بحث‌ها را از خاطر خود پاک کرد و با یک شاخه گل زیبا و نوازش عاشقانه دعوا و کدورت را به پایان رساند.
 
منبع: بیتوته
نظرات شما