صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۱۷۲۵۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۲ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸

نظر وزیر ارشاد درباره ادغام جشنواره جهانی و توقیف رحمان ۱۴۰۰

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از جشنواره جهانی فیلم فجر تاکید کرد که برگزاری مستقل جشنواره فیلم فجر در بخش جهانی طی چهار سال گذشته نشان می‌دهد سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد استقلال را بر ادغام ارجح می‌داند.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 رویداد۲۴ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز (پنجشنبه پنجم اردیبشت ماه) در پردیس سینمایی چارسو، محل برگزاری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر حضور یافت و در حاشیه این بازدید بیان کرد: «بحث استقلال بخش ملی و جهانی جشنواره فیلم فجر چند سالی است که مطرح است و از چهار سال گذشته تاکنون نظرات مخالف و موافقی نسبت به ادغام یا استقلال این دو رویداد وجود دارد. این که برگزاری مستقل در این چهار سال ادامه یافته است به این معنی است که سیاست وزارت ارشاد این بوده که استقلال بر ادغام ارجح بوده است بنابراین با نگاه موجود این مسیر برگزاری مستقل تاکنون تعقیب شده و تغییری در آن ایجاد نشده است.»

صالحی درباره تصمیم خود مبنی بر حمایت از این برگزاری مستقل بخش جهانی جشنواره جهانی فیلم فجر بیان کرد: «مزیت‌هایی وجود داشته که تاکنون باعث برگزاری مستقل جشنواره جهانی فیلم فجر شده است؛ نخست آن که این جشنواره دبیرخانه ثابت و مستمری داشته است که این استمرار به قدرت تکمیل و تکامل انجامیده است. همچنین جشنواره جهانی فیلم فجر با تمرکز بر حوزه بین‌الملل، فرصت‌های جهانی را برای ایران کشف و خط‌های ارتباطی در فرهنگ و هنر ایجاد کرده است.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه این جشنواره جهانی فیلم فجر طی چهار سال گذشته گام‌های محسوسی را برداشته است، توضیح داد: «این که بتوانیم از طریق جشنواره جهانی فیلم فجر در بخش‌های مختلف رفت و آمد شخصیت‌های شاخص سینمای جهان را داشته باشیم و بازار بین‌المللی را رشد دهیم، مهم است.»

او در پایان خاطر نشان کرد: «این جشنواره توانسته است دیپلماسی فرهنگی را بین کشور‌های همسایه و آسیایی ایجاد کند، البته حتما باید با نگاهی انتقادی نیز جشنواره جهانی فیلم فجر را بررسی کرد، اما رهاورد‌های جشنواره در چهار سال گذشته در حوزه اقتصاد سینما و دیپلماسی سینما گام‌های تاثیرگذاری را نشان می‌دهد.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره توقیف فیلم رحمان ۱۴۰۰ و چرا توقیف نتیجه یک تخلف می‌شود؟ گفت: من در جزئیات این فیلم نیستم و نمی‌خواهم درباره یک فیلم قضاوت کنم، اما مسیر حرفه‌ای بودن را در کل کار باید تعقیب کنیم و حرفه‌ای بودن هم این است که مقررات اکران با دقت رعایت شود. او افزود: من مسیر این فیلم را به طور شخصی تعقیب نکردم، اما مسئله این است چیزی که مجوز گرفته باید همان عرضه شود و این نوعی اعتماد سازی ایجاد می‌کند. ما نباید فضا را به سمتی ببریم که مچ‌گیری بعد از اکران داشته باشیم. همه ما باید به سینماگران و پخش کننده‌ها اعتماد کنیم و پخش کننده هم به ما اعتماد کند.

وی خاطرنشان کرد: مواردی از این دست، نظام اعتماد را مختل می‌کند و وقتی هزینه‌های یک مسئله بر همه مکشوف باشد که اگر تخلفی صورت گرفت از آن اغماض نمی‌شود بعداً ما می‌توانیم سیستم اعتماد به هم را بالا ببریم.

سی‌وهفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از ۱۸ تا ۲۶ آوریل ۲۰۱۹ (۲۹ فروردین تا ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸) به دبیری رضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.
نظرات شما