صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 10
کد خبر: ۱۷۲۹۴۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۸ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

عملکرد سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران زیر ذره‌بین دستگاه‌های نظارتی/ آیا علی نیازی عزل می‌شود؟

علی نیازی ورنامخواستی در حال حاضر سرپرست سازمان مشارکت‌های مردمی و سرمایه‌گذاری شهرداری تهران است که از سال ۹۶ تا کنون همچنان به عنوان سرپرست مشغول به فعالیت است. بر اساس قانون، حکم سرپرست بیش از سه ماه نمی‌تواند ادامه پیدا کند.

رویداد۲۴ روز‌های آخر فروردین، نشست ماهیانه سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران با حضور اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری برگزار شد تا حاضران آن جلسه شنونده سخنان مدیر جوانی باشند که از پیشرفت‌های چشمگیر در دوره ریاستش سخن می‌گفت. درست یک ماه پیش از برگزاری این جلسه، نامه‌ای از یک نهاد نظارتی به دست رحمانی فضلی وزیر کشور و محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران و پیروز حناچی شهردار پایتخت ارسال می‌رسد که در آن گفته می‌شود از ادامه مدیریت علی نیازی جلوگیری شود. سوال این بود که چرا چنین درخواستی شده است؟

علی نیازی ورنامخواستی کیست؟

علی نیازی مدیر جوان شهرداری اهل ورنامخواست از توابع لنجان اصفهان است که بیش از ۱۵ ماه (از آبانماه سال ۹۶ تا کنون) با عنوان سرپرست سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران مشغول به کار است. یکبار پیش از این در فروردین سال گذشته خبر استعفای او از شهرداری مطرح شد، اما این خبر رنگ واقعیت به خود نگرفت چراکه مدیران شهرداری نه تمایلی به استعفای نیازی داشتند نه اصراری به برکناری او.

نیازی عضو اتاق بازرگانی است و همزمان عضو هیات مدیره ۴ شرکت خصوصی با نام‌های شرکت سامانه‌های ارتباطی پارس (پارس سامان)، شرکت صباسل آریا و شرکت ITS Enerji در ترکیه و شرکت eWorld Trading در عمان است. او در انتخابات دوره گذشته اتاق بازرگانی (دوره هشتم) در لیست ائتلاف برای فردا شرکت کرده بود. نیازی تا کنون هیچ سابقه اجرایی در دستگاه‌های دولتی نداشته و به نظر می‌رسد ارتباطات او با اتاق بازرگانی و ایفای نقش مشاور برای رئیس اتاق در انتخاب او بی‌تاثیر نبوده است. علی نیازی همشهری محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نیز هست.

شهرداری سایت اتاق بازرگانی در مطلبی در مدح توانایی‌های علی نیازی و حسن انتخاب نجفی، انتصاب او را راهکار جدید شهرداری برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی خوانده بود. در همان مطلب گفته شد که نیازی ورنامخواستی قرار است پای اتاق بازرگانی را به شهرداری باز کند تا از این به بعد مشکلات کسری منابع مالی شهرداری تهران حل شود. فارغ از این سوال که تا کنون کدام سرمایه‌گذار خارجی توسط این سازمان جذب شده، خود موضوع حضور نیازی به عنوان مدیر در شهرداری شائبه‌های فراوانی داشت.

سرپرستی سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران در حالی انجام می‌شود که بر اساس اصل ۱۴۱ قانون اساسی در موضوع «ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل» و همچنین بر اساس قانون فهرست نهاد‌ها و موسسات عمومی غیر دولتی، حضور نیازی شائبه‌های فراوانی دارد. یک منبع آگاه به در شهرداری تهران به رویداد۲۴ خبر داده که یک نهاد ناظر در نامه‌ای خطاب به شهردار تهران این موضوع را ذکر کرده که حضور علی نیازی ورنامخواستی غیرقانونی است. با اینهمه پیروز حناچی دغدغه‌ای برای تغییر مدیر این سازمان نداشته است.

قانون درباره حضور سرپرست چه می‌گوید؟

در دو بخشنامه شهرداری تهران که هم شهردار وقت و هم مهدی شیخ معاون منابع انسانی آن را تایید کرده‌اند، ذکر شده که «تفویض اختیار مدیر مافوق به یکی از کارکنان واجد شرایط آن واحد و صدور حکم سرپرستی برای جایگزین با هماهنگی معاون توسعه منابع انسانی شهرداری برای مدت سه ماه مجاز است» یک منبع آگاه به رویداد۲۴ می‌گوید: در نامه آن نهاد نظارتی به شهرداری تهران، رئیس شورای شهر تهران و همچنین روسای سازمان بازرسی و حراست کل شهرداری، تاکید شده که موضوع انتصاب و ادامه همکاری علی نیازی ورنامخواستی بررسی شود. بررسی این نامه تا کنون نتیجه‌ای نداشته و علی نیازی همچنان به عنوان سرپرست یکی از سازمان‌های مهم شهرداری تهران مشغول به کار است.

بی‌توجهی شهرداری و شورای شهر تهران به درخواست نهاد‌های نظارتی در حالی است که سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران یکی از مهمترین زیرمجموعه‌های شهرداری به حساب می‌آید و قرارداد‌های مهم و پرحاشیه مشارکتی آن برای خود شهرداری نیز جای سوال بسیار داشته است؛ مواردی همچون ترک تشریفات در ۹۹ درصد واگذاری پروژه‌های این سازمان یکی از همین ابهام‌هاست. آنگونه که خبرنگار رویداد۲۴ بررسی کرده، مشاور قرارداد‌های سازمان مشارکت‌های مردمی شهرداری، دانشگاه صنعتی شریف بوده است. اطلاعات رسیده از مشاور نشان می‌دهد نحوه انعقاد قرارداد‌ها به گونه‌ای بوده که چند صد میلیارد از منافع شهرداری نایده گرفته شده است.

سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی، اولین زیرمجموعه شهرداری تهران نیست که اخبار عجیب از آن به گوش می‌رسد. شاید پیروز حناچی به جای رنگ آمیزی دیوارها و دوچرخه‌سواری یکبار باید تکلیف این بی انضباطی‌ها را مشخص کند. در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم‎‌ها، هر ریال بیت المال و هر گونه انتصاب مدیران اهمیت دارد.

نظرات شما