صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 01
کد خبر: ۱۷۲۹۹۴
تاریخ انتشار: ۰۶:۰۷ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
رویداد۲۴ گزارش می‌کند؛

بحران‌های جدید در مناطق سیل زده/ از دختران بدون مدرسه تا دردسر اقساط معوقه

تصور آسیب دیدگان مناطق سیل زده این است که خسارت‌های ایجاد شده تا سال‌ها در این مناطق باقی خواهد ماند؛ شاید آنها تکرار تجربه بازسازی زلزله کرمانشاه را پیش روی خود می‌بینند.
رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: بحران پس از سیل همچنان ادامه دارد و بعید به نظر می‌رسد تا اطلاع ثانوی حل شدنی باشد. هرچند مسئولان وعده بازسازی تمام مناطق را داده‌اند اما نگرانی‌ها روز به روز بیشتر می‌شود و تصور آسیب دیدگان این است که خسارت‌های ایجاد شده تا سال‌ها در این مناطق باقی خواهد ماند؛ شاید آنها تکرار تجربه بازسازی کرمانشاه را پیش روی خود می‌بینند.
 
در گزارش رویداد۲۴ وضعیت بازسازی مناطق آسیب دیده در استان‌های لرستان و خوزستان بررسی شده و از نمایندگان این استان‌ها درباره نحوه پیگیری‌ها پر‌س‌وجو شده است؛ نمایندگان نیز همچون مردم از روند بازسازی نیستند.
 
وضعیت آسیب دیدگان سیل در منطقه بامدژ

علی ساری نماینده اهواز در مجلس به رویداد۲۴ می‌گوید: در منطقه بامدژ درصد زیادی از آب سیل خارج شده اما در بخشی از مناطق همچنان آب وجود دارد. مردم قصد بازگشت به خانه‌هایشان را دارند اما بسیاری از خانه‌ قابل سکونت نیست و درصد بالایی از آن‌ها تخریب شده است. مردم از هراس فرو ریختن ساختمان‌ها، جرات ندارند شب‌ها در خانه بخوابند و در طول روز از خانه استفاده می‌کنند و شب‌ها در حیاط چادر می‌زنند و می‌خوابند زیرا آب به هر قسمتی که رفته آنجا را به صورت کامل تخریب کرده است.
 
آب حمیدیه هنوز تخلیه نشده است

ساری تصریح کرد: در منطقه حمیدیه بخشی از مردم در حال برگشت به سمت خانه‌هایشان هستند، اما بازهم وضعیت خوبی ندارند و آب بطور کامل از مناطق خارج نشده است.
 
کشاورزی اسماعیلیه به طور کامل آسیب دیده و قابل برگشت نیست
 
نماینده اهواز می‌گوید: در منطقه کارون آب فروکش کرده و روستا‌های محدودی که در این حوزه وجود داشت، آسیب‌های جدی دیده‌اند. در منطقه  اسماعیله بخش کشاورزی به طور کامل آسیب دیده و قابل برگشت نیست و بعید است کشاورزان بتوانند کشت تابستانه خود را در این شرایط داشته باشند، زیرا آب به طور کامل از زمین‌ها خارج نشده است. بنابراین مردم از هر دو سمت مسکن و زمین‌های کشاورزی متضرر شدند. البته از ناحیه زمین از دو طرف متضرر هستند، زیرا هم کشت زمستانه خود را از دست دادند و هم اینکه نمی‌توانند کشت تابستانه داشته باشند به دلیل اینکه زمین‌ها آسیب بسیار زیادی دیده‌اند و به همین راحتی‌ها نمی‌توان آن‌ها را آماده کرد.
 
او می‌گوید: مردم اکنون از پس‌اندازی که داشتند مخارج خود را تامین می‌کنند و تامین درآمد برای روستاییانی که کشت زمستان و تابستان خود را از دست داده‌اند یک معضل جدی است.

ساری ادامه داد: خانه‌های روستایی به شدت آسیب دیده‌اند و بازسازی آنها به مراتب سخت‌تر از خانه‌های شهری است. ضمن اینکه در روستا برخلاف شهر، فرزندان زمانی که ازدواج می‌کنند به خانه مستقل دیگری نمی‌روند بلکه در همان خانه‌ای که زمین و اتاق‌های بسیار زیادی دارد زندگی می‌کنند و عموما در یک خانه چند خانوار سکونت دارند و ارزیاب‌های بنیاد مسکن یک سند را برای یک خانه در نظر گرفته‌ و برای هر خانه یک وام پرداخت می‌کند که برای حل این مسئله باید یک تصمیم جدی گرفته شود. سعی کردم از طریق بنیاد پیگیر باشم، اما تاکنون آنطور که باید و شاید به جواب قطعی و کافی نرسیده‌ام.
 
دختران نمی‌توانند به مدارس دیگر بروند
 
ساری در رابطه با وضعیت مدارس مناطق سیل زده گفت: وزارت آموزش و پرورش به ما اعلام کرده در تلاش است تا بازسازی و تعمیر مدارس و ملزومات را سریعا تهیه و انجام دهد. مدارسی که قابل استفاده بودند اکنون مشغول فعالیت هستند و دانش آموزان مدارسی که غیرقابل استفاده هستند به مدارس دیگر منتقل می‌شوند. گرچه این موضوع بازهم نمی‌تواند مشکلات بخش روستایی ما را حل کند، زیرا در روستا خانواده‌ها بعضا به دلیل بافت فرهنگی منطقه، این اجازه را به دختران نمی‌دهند که به مدارس و مناطق دورتری بروند.
 
جانمایی ساخت منازل جدید در پلدختر هنوز انجام نشده است
 
استان لرستان و شهرستان پلدختر در جریان سیل اخیر ایران آسیب بسیاری دیده است. حمیدرضا کاظمی نماینده پلدختر آخرین وضعیت مناطق سیل زده و مشکلاتی که مردم با آن مواجه هستند را تشریح کرده است. او به رویداد۲۴ می‌گوید:  مشکلی که مردم سیل زده با آن مواجه هستند بحث اسکان موقت است که هنوز وضعیت آن مشخص نشده، بحث دیگر بحث جانمایی منازل تخریبی برای مردمی است که منازلشان تخریب شده و باید جابجا شوند، مسئله دیگر پل‌های ارتباطی میان روستا‌ها است که برخی از آن‌ها درست شده و برخی دیگر همچنان در دست بازسازی و تعمیر است.

کاظمی با بیان اینکه موضوع اسباب و اثاثیه منازل هنوز مشخص نشده، تصریح کرد: پرداخت خسارت به خسارت دیدگان چه در بحث کشاورزی و چه در بحث وسیله منازل یک معضل است، زیرا مردم اگر بخواهند در جای دیگری هم ساکن شوند، اسباب و اثاثیه ندارند که این موضوع باید سریعا رسیدگی شود.
 
بانک‌ها، ضمانت‌های وام‌های قبلی سیل زدگان را به اجرا گذاشته‌اند
 
نماینده پلدختر می‌گوید: در بحث وام‌ها و تسهیلات، متاسفانه با اینکه دولت آن را مصوب کرده، اما بانک‌ها همکاری لازم را انجام نمی‌دهند و حتی با توجه به اینکه مردم زندگی خود را از دست داده‌اند، برخی از بانک‌ها ضمانت‌های خود را به اجرا می‌گذارند و مشکلاتی از این دست را برای مردم ایجاد کرده‌اند.

نماینده مردم پلدختر ادامه داد: پیگیری‌ها انجام می‌شود، اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته که برای مردم ملموس باشد و موجب آرامش مردم شود. برایش مردم ملموس بودن اقدامات مسائل مهم است، اینکه ببینند کار‌ها در حال انجام است.
نظرات شما