رویداد۲۴ «محمدابراهیم حسن نژاد» روز پنجشنبه افزود: این مبلغ به کشاورزان خسارت دیدهای اختصاص یافته که تحت پوشش بیمه کشاورزی بودند.
به گفته وی، عمده پرداخت غرامتها - در حد ۲۰۰ میلیارد تومان - مربوط به سیل اخیر بوده است.
این مقام مسئول بخش عمده غرامتهای پرداختی را مربوط به اراضی زراعی دانست و تصریح کرد: این غرامتها به اراضی زراعی، باغی، دام، طیور و آبزیان خسارت دیده دارای بیمه، ۳۲ هزار هکتار اراضی باغی و ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی را شامل میشود.
وی با بیان این که برخی از این اراضی بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیده اند، اظهارداشت: خسارت کشاورزانی که اراضی آنها صد درصد خسارت دیده، پرداخت شده و در حال پرداخت است، اما برخی اراضی زراعی و باغی باید پس از برداشت محصول مورد ارزیابی قرار بگیرد.
حسن نژاد یادآور شد: کشاورزان استانهای گلستان، مازندران، خوزستان، لرستان، همدان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ایلام، تهران، سمنان، چهارمحال و بختیاری و خراسان شمالی غرامت دریافت کرده اند.
وی اضافه کرد: بیش از ۱۰۰ میلیون تومان از غرامتهای پرداختی مربوط به استان خوزستان است.
به گفته قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی، در استانهای باقیمانده به محض تکمیل ارزیابیها توسط کارشناسان و متناسب با قراردادی که با بیمه گذاران دارند و رقمی که در بیمه نامه کشاورز تعهد کرده است، باقیمانده غرامتها پرداخت میشود.
وی گفت: برآورد خسارتهای ناشی از سرمازدگی اردیبهشت ماه اخیر نیز هنوز برآورد نشده است و باید پس از فصل برداشت در صورت کاهش محصول براورد خسارت شود.
طبق آخرین برآوردها، وقوع سیل در کشور، تا ۲۵ فروردین ماه حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت به تولیدکنندگان زیربخشهای مختلف بخش کشاورزی وارد کرده بود که از این میزان سه هزار میلیارد تومان از کل خسارتهای وارد شده به بخش کشاورزی، مربوط به کشت و صنعتهای خوزستان بوده است.
به تازگی «سید محمد موسوی» مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی اعلام کرد: برآورد اولیه خسارت ناشی از سرمازدگی به بخش کشاورزی ۲۴ استان کشور از ابتدای اردیبهشت تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان است.
سالانه حدود ۱.۵ میلیون کشاورز تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی قرار دارند.
نظام بیمه کشاورزی، طیف گستردهای ازریسکهای رایج بخش از جمله سیل، خشکسالی، سرما و یخبندان و نیز بیماریهای دام و طیور را زیر پوشش حمایتی خود دارد.