صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 26
کد خبر: ۱۷۵۴۳۷
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۹ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸

«دلدار» قصه‌ای نزدیک به جوانان امروز جامعه دارد

علیرضا آرا که رمضان امسال با سریال «دلدار» مهمان خانه تماشاگران تلویزیون است، درباره پروژه‌های جدید خود و برگزاری کارگاه تخصصی «پیش از بازی» توضیحاتی ارائه داد.

رویداد۲۴ علیرضا آرا بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر درباره نقش آفرینی خود در سریال «دلدار» به کارگردانی برادران محمودی که این شب ها از شبکه ۲ سیما روی آنتن می رود، بیان کرد: زمانی که به من پیشنهاد بازی در این سریال داده شد، خوشحال شدم که فرصتی پیدا شده تا با نوید و جمشید محمودی عزیز همکاری کنم. 

وی با اشاره به اینکه کارهای قبلی برادران محمودی را دیده بوده و می دانسته کارکردن با آنها بسیار جذاب است، گفت: با اینکه نقش من در این سریال کوتاه است، اما کیفیت کاراکتر و تاثیرگذاری آن جذبم کرد.

این بازیگر افزود: در سریال «دلدار» کاراکتر بهرامی را که نقشی منفی است بازی می کنم. بهرامی همراه با رقیب خود پژمان که قبلا شریک یکدیگر بودند وارد یک مزایده و درگیر جریان هایی می شوند.

بازیگر سریال «زیر پای مادر» درباره اینکه بازخورد سریال را چگونه می بیند، گفت: به دلیل آنکه از عوامل سریال هستم نمی توانم تعریف کنم ولی اگر بخواهم به عنوان مخاطب درباره «دلدار» حرف بزنم به شخصه سریال را به دلیل کارگردانی دقیق، فیلمنامه خوب و قصه جذابی که دارد دوست دارم. قصه درباره جوانان است و شاید برای نسل جدید و مخاطب جوان این قصه جذاب تر باشد و گمان می کنم نسل جوان به خوبی با آن ارتباط برقرار می کند.

آرا معتقد است ساخت سریال هایی با قصه عاشقانه همیشه مخاطب خاص خود را دارد و «دلدار» نسبت به سریال های عاشقانه ای که در سال های پیش ساخته شده است فضای بازتری دارد و ارتباطات در سریال واقعی تر، ملموس تر و نزدیک به روابط جوانان در سطح جامعه است. 

وی در تمجید از «دلدار» مطرح کرد: برادران محمودی قاب تصویر را خوب می شناسند و همچون حضورشان در سینما در تلویزیون نیز موفق هستند. ریتم و فضاسازی در سکانس ها و هدایت بازیگران درست و دقیق اتفاق می افتد و این باعث شده است که تماشاگر با شخصیت ها و داستان به خوبی همراه شود. فکر می کنم تعداد قابل توجهی از مخاطبان سریال را دوست داشته باشند. البته برای دریافت بازخورد سریال های مناسبتی مانند ماه رمضان باید کمی بیشتر صبر کرد تا دست کم نیمی از سریال بگذرد آنگاه مشخص می شود رضایت مخاطب به چه میزان است. 

آرا در بخش دیگر صحبت هایش گفت: امسال رمضان به غیر از «دلدار» چند قسمت از سریال «برادرجان» به کارگردانی محمدرضا آهنج و نویسندگی سعید نعمت اله را هم دیده ام. همیشه از دوستداران قلم سعید نعمت اله هستم و فیلمنامه این سریال هم مثل همیشه درخشان است.

کمبود زمان در تولید سریال های مناسبتی

بازیگر سریال «دلدار» درباره تجربه نقش آفرینی در سریال های مناسبتی گفت: در چند سال اخیر در سریال هایی مانند «زیر پای مادر» و «عقیق» به کارگردانی بهرنگ توفیقی و نویسندگی سعید نعمت اله که یکی در ماه رمضان و دیگری در محرم ۹۶ پخش می شد، بازی کردم. مشکلی که سریال مناسبتی دارد این است که دیر تولید می شود و فرصت کافی برای ساخت سریال و رساندن به پخش نیست. اغلب با عجله و سختی بسیار ساخته می شوند و گاه گروه برای رسیدن به پخش مجبور است روزی بیست ساعت کار کند. با برنامه ریزی دقیق تر و حمایت سازمان، گروه ها می توانند بی دغدغه مالی عوامل خود را زودتر در اختیار گرفته و با پیش تولیدی مناسب، بدون استرس و کمبود وقت تولید کار را آغاز کرده و سریال ها با کیفیت بهتری به مخاطبان ارائه شود.

آرا معتقد است سریال «دلدار» که امسال به مناسبت ماه رمضان پخش می شود با نظم کاری و برنامه ریزی خوب عوامل به موقع به پخش رسیده و تمام شده است. 

وی با بیان اینکه بازی در سریال «دلدار» یکی از بهترین خاطرات کاری اوست، عنوان کرد: گروه تولید و تهیه این پروژه بسیار منظم و حرفه ای بودند و به عنوان بازیگر حضور و همکاری در آن برایم بدون هیچ دغدغه و تنشی سپری شد. 

آرا درباره پروژه جدید سینمایی که در آن نقش آفرینی می کند، عنوان کرد: پیشنهاد بازی در فیلم سینمایی «زنبور کارگر» به نویسندگی سعید نعمت اله و کارگردانی افشین صادقی که در مرحله پیش تولید است و به زودی کلید می خورد از طرف آقای نعمت اله به من داده شد که من هیچ وقت پیشنهاد ایشان را رد نمی کنم چراکه در این سال ها موفقیت و بازی در نقش هایی را که دوست شان داشتم مدیون ایشان و قلم جادویی اش بوده ام. مطمئنم «زنبور کارگر» نیز با فیلمنامه خوبی که دارد فیلمی متفاوت و درخشان خواهد شد.

تئاتر خاستگاه من است

وی با بیان اینکه هیچگاه دوست ندارد از صحنه تئاتر دور بماند، عنوان کرد: خاستگاهم تئاتر بوده است و هیچگاه تئاتر برای من خسته کننده و کهنه نمی شود. از ابتدای امسال نیز چند پیشنهاد خوب بازی در تئاتر داشته ام، اما به واسطه مشغله کاری نتوانستم آنها را قبول کنم. به دلیل آنکه پیشنهاد بازی در سینمایی «زنبور کارگر» را پذیرفتم و همزمان مشغول بازی در سریال «از سرنوشت» به کارگردانی علیرضا بذرافشان هستم که در مرحله فیلمبرداری است و اینها زمان زیادی از من می گیرد. امیدوارم اوایل تابستان فرصت حضور در تاتر را پیدا کنم تا دلتنگی صحنه برطرف شود.

بازیگر سریال «عقیق» درباره پروژه جدید تلویزیونی خود گفت: مشغول بازی در سریال «از سرنوشت» به کارگردانی علیرضا بذرافشان و تهیه کنندگی اکبر تحویلیان هستم. سریال ۵۰ قسمت دارد و پخش آن از شبکه ۲ خواهد بود. در حال حاضر مشغول ضبط آن هستیم و من یکی از نقش های اصلی را بازی می کنم. سریال با قصه ای اجتماعی نگاهی به معضلات نسل جوان دارد که امیدوارم با اقبال عمومی مواجه شود.

آرا درباره حضور خود به عنوان مربی در دوره کارگاه تخصصی «پیش از بازی» که در تابستان ۹۸ برگزار خواهد شد، توضیح داد: بسیار علاقه دارم درباره تئاتر و مسایل تخصصی آن به ویژه با نسل جوان تر از خودم گفتگو کنم. من در میانه راه هستم و هرگز خود را در تئاتر استاد نمی دانم و هیچ ادعایی ندارم، اما علاقه دارم تجربه ای را که در این ۲۴ سال حضور در تئاتر کسب کرده ام به دوستان جوانتر از خودم منتقل کنم. 

وی افزود: خیلی وقت است که طرحی برای برگزاری دوره ای با عنوان پیش از بازیگری دارم. در این زمینه با چند آموزشگاه و موسسه صحبت کرده و پیشنهادهای خوبی دریافت کردم که آن را برگزار کنم اما ۲ دلیل در تمام این سال ها باعث شده بود که این کار را انجام ندهم؛ اولین دلیل این بود که حتما استادان بزرگی در تئاتر هستند که به طور قطع بهتر می توانند به نسل جوان آموزش دهند و تجربیات خود را منتقل کنند. 

انتقاد از وعده های دروغین در کلاس های بازیگری

آرا هم چنین درباره دومین دلیل خود گفت: متاسفانه این روزها در زمینه تئاتر تعداد زیادی کارگاه و آموزشگاه بازیگری وجود دارد که اغلبشان با رویه ای غلط و با استادان کم تجربه و نابلد به شدت به نسل جوانی که با علاقه به سمت بازیگری و تئاتر می آیند لطمه می زنند و این فضای مسموم و گاه کاسب مآبانه آموزشی، مرا از برگزاری این دوره ها منصرف می کرد. به جرأت می توانم بگویم بالغ بر ۵۰ درصد این موسسات و آموزشگاه ها کلاس هایی برگزار می کنند که حرفه ای و مفید نیست و برخی افراد که صرفا چهره و نامی در گوشه کنار بازیگری دارند در آنها با عنوان استاد مشغولند و با وعده های دروغین و پوچ باعث سرخوردگی و گمراهی علاقمندان می شوند. متاسفانه عده ای بعد از بازی در یک یا دو نمایش فکر می کنند به درجه استادی رسیده اند و این قدرت را دارند که آموزش بدهند و کارگاه آزاد بازیگری برگزار کنند و تدریس کنند. بسیاری از این استادان تحصیلات و سواد آکادمیک و مدارک فوق لیسانس و دکتری دارند ولی خودشان هنوز فرصت حضور در یک گروه حرفه ای و تجربه عملی در دنیای نمایش نیافته اند. 

وی ادامه داد: این روزها با تعجب می بینم که چطور برخی بدون داشتن سابقه ای در تئاتر و تنها به پشتوانه بازی در نقش های فرعی چند سریال و فیلم و حتی نیافتن توفیق در آنجا، راه به سمت تئاتر کج کرده و کارگاه تخصصی بازیگری در تئاتر برگزار می کنند! هستند کسانی که به لطف اقوام فیلمسازشان بازیگر شده اند و چون در قاب تصویر موفق نبوده اند هوس آمدن به تئاتر کرده و پس از دو بار حضور در نقش های نیم بند نمایشی به یکباره تصمیم به کارگردانی در تئاتر و بعد برگزاری کارگاه آموزشی گرفته اند! 

بازیگر سریال «زیر پای مادر» با اشاره به اینکه او در کارگاه «پیش از بازی» آموزش بازیگری نمی دهد، عنوان کرد: شاید نشود اسم آن را کارگاه گذاشت چراکه مباحث بیشتر به صورت تئوری و درس گفتار هایی است که هنرجویان باید پیش از فراگرفتن قواعد بازیگری با آنها آشنا شوند. نسل جدیدی که علاقه مند است و می خواهد پا به عرصه تئاتر بگذارد باید پیش از بازیگر شدن‌ بداند بازیگری چیست، در جامعه ما چه جایگاهی داشته و چه تفاوتی با دیگر نقاط دنیا دارد، یک بازیگر از لحاظ فیزیکی، روحی، سطح دانش و اطلاعات عمومی و اجتماعی چه شرایطی باید داشته باشد. نقاط ضعف و قوت خود را به عنوان یک انسان باید بشناسد و بعد وارد مقوله بازیگری شود. 

وی در پایان با بیان اینکه پیش از سال جدید کارگاهی را با همراهی حوزه هنری قم برگزار کرده است، گفت: دوره ذکر شده قرار است در تهران در ۱۰ جلسه طی یک یا دوماه دیگر برگزار شود که اطلاعات آن به زودی اعلام خواهد شد.

نظرات شما