صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 05
کد خبر: ۱۷۵۷۹۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۶ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۸
امام جمعه تهران خطاب به مسئولان:

به داد مردم برسید و مشکل گرانی را حل کنید/ از قشر ضعیف مالیات نگیرید

خطیب موقت نماز جمعه تهران خطاب به رییس قوه قضاییه گفت: این‌هایی که اقتصاد کشور را به هم ریختند و کشور را از این بابت دچار مشکل کرده‌اند به این‌ها برسید و برخورد قاطع و انقلابی شود.
رویداد۲۴ آیت الله موحدی کرمانی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران که در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به ویژگی‌های حکومت امیرالمومنین (ع) خطاب به مسئولین کشور اظهار کرد: نسبت به مردم مهربان باشید و بار سنگین بر روی دوش آن‌ها نگذارید. مسئولین کشور مشکل گرانی را حل کنند و به داد مردم برسند.

امام جمعه موقت تهران در ادامه گفت: اگر یک خانواده شهید گفت شوهر و سرپرست خانواده‌مان را از دست دادیم، اما درآمد نداریم، چه کسی باید به آن‌ها رسیدگی و آن‌ها را تکریم کند؟ این‌ها انقلاب را حفظ کردند و در جبهه‌ها پیروزی آفریدند. مبادا مسئولین از آن عنصر خدومی که در انقلاب خدمت کرده و در جبهه‌ها آسیب دیده است، بی خبر باشند. بی توجهی به این مساله حکومت ما را می‌لرزاند.

اهم اظهارات امام جمعه تهران به نقل از خبرگزاری‌ها از این قرار است:

* حضرت امیرالمومنین (ع) با زیاده خواهان از بیت المال برخورد می‌کردند حتی با بردارش، زیرا اعتقاد داشتند بیت المال باید به همه برسد.

*مالیات یک مساله ضروری در کشور است، اما گرفتن مالیات هم حساب و کتاب دارد. مامورین مالیات نباید از بدبخت‌ها بگیرند. از شخصی که یک مغازه کوچک دارد و خرج خودش و خانواده‌اش را جمع می‌کند، نباید مالیات گرفت. از قشر ضعیف نباید گرفت بلکه از آن شخصی که از امکانات مملکت استفاده کرده و پولدار شده باید مالیات گرفت. امیرالمومنین جمله‌ای به مالک اشتر دارند که می‌فرمایند، بیش از آنکه توجه به مالیات گرفتن کنی باید درآمد‌ها را از آبادکردن زمین بالا ببری، حضرت بر آبادکردن زمین‌ها و تولید توجه بیشتری دارند.

*حضرت علی بر سر زمین عرق می‌ریخت و چاه می‌کند، وقتی آب از زمین بیرون می‌زد همانجا قلم و کاغذ می‌خواستند و آن را به نام فقرا می‌زدند. حضرت به جلوگیری از اسراف توجه بسیاری داشت. متاسفانه ما به مسئله صرف‌جویی توجه نداریم. این ضیافت‌ها و عروسی‌هایی که انجام می‌شود و غذا‌هایی که می‌ماند چه می‌شود؟ خدا کند به فقرا بدهند، اما من شنیده‌ام در زباله می‌ریزند. از این کار‌ها باید ترسید که خدای ناکرده عذاب نازل نشود.

*امام علی فرمودند،‌ای مالک تو با دشمنان این مردم مسلمان باید بجنگی و جهاد کنی، من از شما یک سوال دارم. چقدر نظام ما جهاد فرهنگی دارد؟ جهاد فرهنگی زیربنا است، چقدر با بدخواهان فرهنگ و دشن‌مان می‌جنگیم؟ نه تنها نمی‌جنگیم بلکه فرش قرمز هم برایشان پهن می‌کنیم که فرهنگ ما را ببرند. در این فضای مجازی چه خبر است؟ برخی می‌گویند می‌توان کاری کرد که مانع از در دسترس بودن همه مطالب فضای مجازی برای نوجوانان باشیم، اما نمی‌دانم چه کسی مانع می‌شود؟ آیا صحیح است طبیبی که بیماران را درمان می‌کند غذای مسموم در اختیار آن‌ها قرار دهد؟

*از خداوند بخواهیم که عادت توبه و تقوا را به ما بدهد. همت ما این نباشد که فقط دعا‌های مختلف را بخوانیم چراکه شرط اصلی آن توجه به مضامین این دعا‌ها است. باید از خدا بخواهیم ما را به بهترین حالت شب قدر برساند. آن حال حالت توبه است. باید به خود بیاییم که چه کرده‌ایم و به کجا خواهیم رفت و عاقبت ما چه خواهد بود. در لیالی قدر باید بکوشیم حال توبه و رجوع به خدا داشته باشیم. باید وضع خود را بنگریم و خود را اصلاح کنیم. باید با گریه به خود بیاییم. بیشتر ناله جهنمی‌ها این است که می‌خواستیم این کار‌ها را کنیم، اما به تاخیر انداختیم.

*مردمی که می‌خواهند با وزیر یا یک مسئول ملاقات کنند باید چکار کنند؟ بار‌ها شنیده‌ام مسئولان حتی نامه مردم را هم جواب نمی‌دهند. مسئولان از درد دل مردم با خبر شوند و مشکلات مردم را بشناسند. تمام آقایان اعم از دولت، شورای نگهیان، قوه قضائیه، مجمع تشخیص یک نفر را نماینده خودشان قرار دهند و در اماکن عمومی با اطلاع قبلی حضور داشته باشند و به سوالات مردم جواب دهد و حرف آن‌ها را به مسئول مربوطه برساند و پیشنهادات و انتقادات را منتقل کنند.

*به آقای رئیسی چند سفارش دارم. این‌هایی که اقتصاد کشور را به هم ریختند و کشور را از این بابت دچار مشکل کرده‌اند به این‌ها برسید. زمین خواران و عوامل تولید و توزیع مواد مخدر و عوامل کاچاق کالا به داخل کشور به ویژه مشروبات الکلی و غارت گران جنگل‌ها و منابع طبیعی و آب‌های زیر زمینی با این‌ها برخورد قاطع و انقلابی شود.

* امروز سوم خرداد و روز حماسه فتح خرمشهر و فصل زرینی در انقلاب ما است. صدام آن ملعون مغرور گفته بود ایرانیان اگر خرمشهر را فتح کنند من کلید بصره را به آنان خواهم داد، اما این غیر ممکن در برابر مقاومت مردم شجاع و مبارز ممکن شد و مجاهدان جان برکف به آن ارتش وارد شدند و خرمشهر به آغوش کشور برگشت و ما هزارن شهید و مجروح دادیم.

*امام (ره)‌گفت: خرمشهر را خدا آزاد کرد. امریکا بعد از سه روز سکوت در تاریخ ۵ خرداد ناچار شد اعلام کند ماشین نظامی ایران اعجاب آور بود. حماسه بزرگ سوم خرداد یک الگو در همه عرصه‌ها است. وقتی ملتی پایدار بود و به داشته‌های خود متکی شد این ملت پیروز همه صحنه‌ها است.

*جمعه آینده روز جهانی قدس است و این روز نماد وحدت امت اسلامی و روز حمایت از ملتی است که با خون خود به دفاع از قبله اول مسلمانان برخواسته‌اند. روز قدس متعلق به یک ملت نیست بلکه روز تقابل حق و باطل است و روز ستیز مستضعفان با مستکبران است.

*در هفته اکرام یتیمان قرار داریم. جایگاه انفاق بر کسی پوشیده نیست و این موضوع اهمیت والایی در آموزه‌های قرآنی دارد. کمال آدمی به این اصل استوار است که به بندگان خدا کمک شود. سیره رسول اکرم رسیدگی به محرومان جامعه بوده است. این مساله در شرایط کنونی اقتصادی که زندگی برای محرومان دشوارتر شده اهمیت مضاغفی دارد. آن‌هایی که تمکن دارند از این موضوع نباید غفلت کنند.

*{ با انتقاد از پخش برخی کتب در نمایشگاه کتاب}: زمانی که در سپاه بودم، برخی را به نمایشگاه فرستادم تا ببینند در چه نوع آثاری وجود دارد. به‌من گفتند انواع کتب الحادی، ضد خدا و اسلام و ضد انقلاب یافت می‌شود. مراجع می‌گویند حفظ کتب ضاله حرام است و باید محو شود. من به وزیر ارشاد پیشنهاد می‌دهم اگر سال آینده می‌خواهید نمایشگاه کتاب داشته باشید، از همین حالا دست به‌کار شوید و به انتشارات خارجی بگویید تا فلان زمان مهلت دارند کتاب‌هایی که می‌خواهند در نمایشگاه باشد بفرستند و تک تک بررسی می‌شود. اگر هم کتابی تشخیص داده شد که نباشد، اما انتشارات مربوطه خواست آن کتاب را بیاورد، جواب آن را در یک پیوست آماده کرده و همراه آن به خریداران داده شود.
نظرات شما