صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 09
کد خبر: ۱۷۵۹۵۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
صدها میلیارد تومان فرار مالیاتی و گوشی‌هایی که به دریا ریخت؛

موبایل مسافری از کدام مسیر به فروشندگان خرد می‌رسد؟

در حالی که اخیرا اظهارنظرهای متفاوتی در خصوص ادامه فعالیت سامانه ثبت گوشیهای مسافری مطرح شده، ذکر این نکته ضروری است که قسمت مهمی از این گوشیها از مبادی غیر رسمی وارد کشور می‌شوند.

رویداد۲۴در روزهای اخیر بحث بر بسته شدن یا فعالیت مجدد سامانه ثبت گوشیهای مسافری داغ شده است. در حالی که بر اساس وعده وزیر کشور انتهای اردیبهشت ماه آخرین مهلت و زمان فعالیت سامانه ثبت تلفن همراه مسافری بوده است در روزهای اخیر با بسته شدن این سامانه یکی از فعالان صنف فروشندگان دستگاه‌های صوتی، تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی از فعالیت مجدد این سامانه در روزهای پیش رو خبر داده است.

بررسیها نشان می‌دهد در حالی که در سال 97 حدود 2 میلیون دستگاه گوشی به صورت رسمی وارد کشور شده حداقل 4.5 میلیون دستگاه گوشی در سامانه ثبت گوشیهای مسافری اظهار شده است.

نکته قابل توجه اینکه علاوه بر معافیت 80 دلاری کالای همراه مسافری، ابهامات جدی در خصوص فرار مالیاتی گسترده واردات تجاری گوشی مسافری مطرح شده است.

پیش از این یوسفیان مسئول طرح رجیستری تلفن همراه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا در گفتگو با تسنیم، از ثبت بیش از 20 هزار دستگاه در برخی روزها در سامانه گوشی مسافری خبر داده بود.

با توجه به اختلاف حقوق ورودی پرداختی گوشی وارد شده از مبادی رسمی و مسافری، ما به التفاوت مالیاتی قابل توجهی در طی یک سال در این بین ایجاد خواهد شد که مشخص نیست در نهایت کدام سازمان در این رابطه بایستی پاسخگو باشد.

از سوی دیگر باید به این نکته اشاره کرد که درحالی که گوشیهای مسافری از خدمات گارانتی نیز بی بهره هستند و حقوق مصرف کننده در نظر گرفته نمی‌شود، ذکر این نکته ضروری است که حجم بالای گوشیهای مسافری نه از طریق مسافران عادی بلکه از روشهای غیر رسمی مانند واردات ته لنجی و یا کوله بری وارد کشور شده بعداز ثبت در سامانه در اختیار توزیع کنندگان خرد قرار می‌گیرند.

اخیرا لنجی حاوی تعداد قابل توجهی گوشی تلفن همراه بود و لنج مذکور در نزدیکی یکی از دفترخانه‌های گمرکی در بندری در جنوب کشور دچار سانحه شد و بسته‌های حاوی تلفن همراه به دریا ریخت.

ظاهرا در این لنج علاوه بر گوشی تلفن همراه، تعدادی یخچال و همچنین اسپیلت هم بارگیری شده بود که در حال حاضر واردات آنها ممنوع است. گفتنی‌ است عمده واردات رسمی گوشی تلفن همراه از مبادی رسمی گمرکی و از مرزهای هوایی انجام می‌شود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۵
سلام شما که انقدر حقوق مصرف کننده برای شما خیلی مهم هست و دائم دم از حق و حقوق مصرف کننده میزنید و خدمات پس از فروش را بهانه می کنید ،چرا از حقوق و عوارض گمرکی کم نمی کنید که موبایل ارزانتر دست مردم برسه ؟
شما خود عامل گرانی و به هم ریختگی بازار هستید ، انقدر مردم را به جان هم نیندازید ، دولت خود نمونه بارز گران فروشی هست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نظرات شما