صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 21
کد خبر: ۱۷۵۹۵۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۸

قطار تهران - آنکارا به‌زودی راه می‌افتد

مذاکره‌های کارشناسی برای راه اندازی مجدد قطار تهران - آنکارا انجام شده و به زودی این قطار از مسیر تهران - تبریز - وان - آنکارا راه اندازی می‌شود.
رویداد۲۴ معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: راه اندازی مجدد قطار تهران - آنکارا در سفر رییس راه آهن ترکیه به ایران مورد توافق قرار گرفت.

سعید رسولی روز شنبه در گفتگو با خبرنگاران در میاندوآب افزود: مذاکره‌های کارشناسی برای راه اندازی مجدد این خط انجام شده و به زودی این قطار از مسیر تهران - تبریز - وان - آنکارا راه اندازی می‌شود.

وی همچنین از امضای توافقنامه مبادله واگن‌ها بین ایران، ترکیه و کشور‌های CIS خبر داد و گفت: امضای این توافق موجب افزایش ظرفیت جابجایی، امکان تردد و افزایش سهم بار در این مسیر می‌شود.

رسولی با اشاره به تفاهم یکسان سازی سیتسم‌های کامپیوتری ایران و ترکیه، افزود: کارشناسان این کشور پس از ماه رمضان به ایران سفر می‌کنند تا زمینه یکسان سازی و برقراری ارتباط سیستم‌های کامپیوتری ۲ کشور را با همدیگر فراهم کنند.

وی گفت: یکپارچه سازی سیستم‌های کامپیوتری موجب تسهیل مبادله کالا‌ها و اطلاعات بارگیری، بارنامه‌ها و واگن‌ها و سایر اطلاعات می‌شود.

مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی با اشاره به پذیرش عضویت دائم ایران در هفتادمین اجلاس شورای حمل و نقل ریلی کشور‌های CIS (کشور‌های مستقل همسود) در «هلسینکی» فنلاند، اظهار داشت: این عضویت فرصت خوبی را برای رونق حمل و نقل بین المللی و ترانزیت کشور فراهم می‌کند و موجب توسعه ترانزیت ریلی بین کشور‌های آسیای میانه و ایران می‌شود.

رسولی با بیان اینکه در این اجلاس عضویت ایران با اکثریت آرا از عضو ناظر به عضو پیوسته ارتقا یافت، ادامه داد: با این اقدام ایران در این شورا حق رای پیدا کرد و به پروتکل‌ها و کنوانسیون‌های این شورا پیوست.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی برای استفاده از این ظرفیت ارزشمند شروع شده، یادآوری کرد: عضویت در این شورا موجب فعال شدن بیشتر کریدور شمال - جنوب از اروپا به طرف آسیای جنوب شرقی می‌شود.

به گزارش ایرنا رسولی که برای بررسی مشکلات ایستگاه راه آهن میاندوآب به این شهرستان سفر کرده بود، پس از بازدید از وضعیت این ایستگاه برای حل مشکلات آن قول مساعد داد.

راه آهن مراغه - میاندوآب به طول ۵۰ کیلومتر شامل یک ایستگاه اصلی در میاندوآب و یک ایستگاه میانی در ملکان از توابع آذربایجان شرقی است که با وجود آنکه در سال ۱۳۹۰ مورد بهره برداری قرار گرفت، به طور کامل توسط پیمانکار شرکت ساخت ساختمان‌های راه آهن تکمیل نشده و توسط شرکت بهره بردار تحویل گرفته نشده است.

شورای حمل و نقل ریلی کشور‌های مشترک المنافع CIs در سال ۱۳۷۱ برای هماهنگی فعالیت‌های حمل و نقل ریلی بین کشور‌ها تشکیل شد و هم اکنون مقر آن در روسیه قرار دارد.
منبع: ایرنا
نظرات شما