صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 10
کد خبر: ۱۷۶۱۵۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
در غیاب ماه عسل شبکه سه؛

برنامه اختیاریه، پربیننده‌ترین برنامه قبل از افطار شد

امسال در غیاب «ماه عسل» شبکه سه، برنامه «اختیاریه» شبکه پنج که قبل از افطار روی آنتن می‌رود بیننده‌های بیشتری دارد.
رویداد۲۴ با گذشت نیمی از ماه مبارک رمضان، مرور ویژه‌برنامه‌های افطاری شبکه‌های مختلف سیما و میزان اقبال مخاطبان در زمان پخش و پس از آن در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد شبکه پنج سیما تا نیمه رمضان پیشتاز این رقابت تازه بوده است، البته با این شانس که برنامه گفتگومحور آن قبل از افطار و در ساعات پربیننده پخش می‌شود.

«اختیاریه» با اجرای سیدمرتضی فاطمی پیش از ماه رمضان یک برنامه چالشی در تلویزیون بود که هر بار یکی از چهره‌های هنری، سیاسی، اجتماعی و… به استودیو دعوت می‌کرد و با آن‌ها به گفتگو می‌نشست. این برنامه در ماه رمضان تغییراتی در رویکرد، ساختار خود داشت. برجسته کردن مردمان عادی، چهره کردن و قهرمان‌سازی از میان آنان و حتی پررنگ کردن دغدغه‌هایشان شاید مهمترین ویژگی «اختیاریه؛ شهر باران» شد.

البته این برنامه خالی از حاشیه هم نبوده و از همان شب اول سوژه شبکه‌های اجتماعی هم شده و بعضا نقد‌ها تندی هم دریافت کرده است. زنان واسطه گر در امر ازدواج، اعتیاد در فوتبال، پرداختن به زندگی جذامی ها، مشاجره با مجری شبکه معاند من و تو و... از حواشی شب‌های اخیر این برنامه بود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمدرضا باقرپور
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۴
باسمه تعالی
تاریخ: 98/03/22
جناب آقای سیدمرتضی میرباقری
معاون محترم رئیس رسانه ملی در امور سیما
باسلام و احترام؛
به استحضار عالی می رساند: در مورخ 98/02/17 و در دوران مدیریت آقای جواد رمضان زاده که انصافاً تا آخرین لحظات مدیریتیشان، هیچ نظارتی بر برنامه های شبکه 5 نداشتند، در کنار سایر برنامه هایی که نقد جدّی بر آنها وارد است، شاهد برنامه ای با عنوان اختیاریه با موضوع ازدواج بودیم که در آن، از بازیگر دست چندم، سرکار خانم ستوده نیز دعوت شده بود. آنچه که قابل تأمل، بحث و جای سؤال دارد، انتخاب یک چنین شخصی است که صاحبنظر نبوده اما با اینهمه، در چنین برنامه ای که مستقیماً روی آنتن می رود، حضور پیدا می کند. انتخاب شخصی که مدرک تحصیلی مدیریت بازرگانی اش هم، هیچ همخوانی با موضوع بحث ندارد! و رشد و بلوغ فکری اش هم آنقدر است که اصطلاحاً سوتی هایی را هم سهواّ و در برخی موارد، عمداّ به دنبال داشته است؛ اینکه اظهار کردند: «گزینه مناسب برای این سؤال نیستم!» نشان از این دارد که مشارالیها تصورشان بر این است که تافته جدابافته اند و خود را بالا و برتر می بینند و می دانند. اینکه «سبک زندگی ما خیلی متفاوته» باید گفت: سرکار مگر شما ایرانی نیستی؟ و سبک شما غیر از سبک ایرانی - اسلامی است؟ حتی اگر چنین باشد که البته درواقع هم چنین هست، نباید اظهار و تظاهر گردد که قطعاً برای مخاطبان، بدآموزی به دنبال دارد. البته بدیهی و معلوم است که ایشان، سبکشان متفاوت است و تقصیر این تظاهر هم به عهده کسی است که ایشان را به چنین برنامه ای دعوت کرده اند و ترتیب حضورشان را فراهم آورده اند. بدیهی است که این اظهارنظر صریح در برنامه ای با مخاطبان مختلف و متعدد و شاید میلیونی آنهم در برنامه زنده، مشکل ساز است و این ایراد، قبل از اینکه به ایشان وارد باشد، بر کسی و بر مدیری وارد است که وی را دعوت به برنامه کرده کرده است. حرف های عجیب و غریبِ «ما شکل این آدم ها نیستیم» از سوی متین ستوده و از طرفی دیگر، همخوانی و همنوایی مجری جوان! برنامه با وی که با رانت وارد چنین عرصه ای شده اند و جانبداری تابلوی وی از این مهمان که خلاف روال مجری گری است، کاملاً مشهود و برخلاف سیاست های جاری بود. ما در این برنامه، خیلی راحت و واضح، رویارویی و تقابل یک فکر تقریباً عالی یا حداقل خوب و قابل دفاع و حضور تعدادی زن مذهبی را می بینیم که با یک فکر مبتذل و پیش پاافتاده رودررو شده اند که دائماً در حال طعنه زدن و مسخره کردن است و این کاملاً عمدی بوده و علی رغم توضیحات خوب، موجب تحقیر بانوان دعوت شده به برنامه شد که در آن سوی این بازیگر و مجری قرار داشتند. نامبرده، در جایی دیگر می گوید: «در خانواده های مذهبی و بسته...» و تلویحاً بسته بودن! را همطراز با مذهبی بودن قلمداد می کند که در نمایش مجدد آن از طریق شبکه اینترنتی، این موارد حذف می شوند که باز جای شکرش! باقی است که مسؤولان محترم تا این حد را متوجه شده اند که از تکرار آن جلوگیری کنند. بنده به عنوان یک شهروند و کسی که برنامه های سیما را به دقت رصد و کارشناسی می کنم، برایم مبهم است و نمی دانم که چرا مدیران محترم صدا و سیما، برای چنین اشخاصی با چنین فکرهایی، امکان حضور در برنامه های تخصصی، آنهم در برنامه زنده را فراهم می کنند؟! آیا آدم قحطی است؟!‌ یا هدف، فقط پر کردن صرف تایم های صدا و سیما است؛ آنهم به هر نحو ممکن؟ در چنین وضعیتی که مدیر مربوط، برکنار شده، علت یادآوری این نکات، این است که بعد از این هم بدون توجه و نظارت مستمر مدیر مربوط و بدون نظارت های مستمر بالادستی، باز هم و قطعاً شاهد موارد مشابهی خواهیم بود.
محمدرضا باقرپور- کارشناس ارشد علوم تربیتی
رونوشت به:
جناب آقای دكتر علی‌عسكری، رئیس محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، جهت استحضار.
نظرات شما