صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 08
کد خبر: ۱۷۸۳۹۹
تاریخ انتشار: ۰۶:۲۱ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
نیویورک تایمز:

ترامپ می‌گوید ایران عامل حمله به نفتکش‌ها بوده، اما یک مشکل بزرگ وجود دارد؛ او دیگر اعتباری ندارد

روز پنج شنبه دو نفت کش ژاپن و نروژ در نزدیکی خلیج عمان مورد حمله قرار گرفتند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه ادعا کرد که هیچ تردیدی در مورد نقش ایران در این حملات وجود ندارد.

رویداد۲۴   پیتر بیکر در نیویورک تایمز نوشت: روز پنج شنبه دو نفت کش ژاپن و نروژ در نزدیکی خلیج عمان مورد حمله قرار گرفتند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه ادعا کرد که هیچ تردیدی در مورد نقش ایران در این حملات وجود ندارد. اما در حال حاضر مردم آمریکا به رئیس جمهور خود اطمینان ندارند. آقای ترامپ در طول دو سال گذشته بار‌ها در مورد مسائل مختلف اظهارات نادرست و گمراه کننده‌ای را بر زبان آورده است. حتی رئیس روابط عمومی سابق کاخ سفید نیز آقای ترامپ را یک دروغگو خطاب کرده است.

 در ادامه این مطلب آمده است: در هفته‌های اخیر شاهد افزایش تنش‌ها بین ایران و آمریکا در منطقه خاورمیانه بوده ایم. بدون شک در چنین شرایطی بدبینی جامعه و تحلیلگران سیاسی نسبت به دولت ترامپ افزایش پیدا می‌کند. این روز‌ها برای بسیاری از ما یادآور ماه‌های پیش از جنگ عراق است. دولت بوش رژیم صدام حسین را به تلاش برای تولید تسلیحات کشتار جمعی متهم کرد. اما بعدا مشخص شد که این ادعا کاملا ساختگی بوده است. در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما نیز بسیاری از کارشناسان نسبت به ادعا‌های دولت در مورد استفاده رژیم بشار اسد از تسلیحات شیمیایی علیه مردم غیر نظامی تردید داشتند. دولت ترامپ نیز در حال حاضر با مشکل مشابهی روبرو شده است.

جان مک لافلین، معاون سابق رئیس سیا در دوره ریاست جمهوری جرج بوش در این ارتباط گفت: «اعتبار دولت ترامپ در مقایسه با دولت‌های قبلی بیشتر زیر سوال رفته است. البته مردم همیشه در مورد صحت گزارش‌های نهاد‌های اطلاعاتی کشور تردید دارند. اما دروغ‌های متعدد دولت ترامپ در سال‌های گذشته کار را برای آن‌ها دشوارتر کرده است.».

اما نکته جالب توجه این است که حتی خود ترامپ نیز در سال‌های گذشته بار‌ها اعتبار نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا را زیر سوال برده بود. او در دوران کمپین انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا را با دوران آلمان نازی مقایسه کرده بود. ترامپ همچنین بار‌ها اشاره کرده است که نتایج تحقیقات آن‌ها در مورد مداخلات حکومت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ را باور ندارد. امسال نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا اعلام کردند که ایران به توافق هسته‌ای برجام پایبند بوده است. روسای نهاد‌های اطلاعاتی کشور در جلسه شنود مجلس در مورد این موضوع شهادت دادند. اما ترامپ تاکید کرد که نهاد‌های اطلاعاتی کشور اشتباه می‌کنند.

اما بدون شک اعتبار حرف‌های رئیس جمهور در شرایط پرتنش کنونی در خاورمیانه بیشتر زیر سوال خواهد رفت. حملات روز پنج شنبه به نفت کش‌های ژاپن و نروژ باعث شد که نگرانی جامعه جهانی در مورد ایجاد اختلال در مسیر ترانزیت تنگه هرمز در آب‌های آزاد خلیج فارس افزایش پیدا کند. ترامپ در مصاحبه روز جمعه با شبکه خبری فاکس نیوز ادعا کرد که تردیدی در مورد نقش ایران در این حملات وجود ندارد.

بسیاری از مقامات کاخ سفید حاضر به مصاحبه با ما در مورد اعتبار ادعا‌های ترامپ نشدند. اما یکی از مقامات ارشد دولتی گفت که آقای ترامپ به دنبال بهانه‌ای برای شروع جنگ با ایران نیست. ترامپ بار‌ها در گذشته از ماجراجویی‌های نظامی آمریکا در دوره ریاست جمهوری بوش و باراک اوباما انتقاد کرده بود. ترامپ در مصاحبه تلفنی خود با شبکه فاکس نیوز از تهدید ایران پرهیز کرد. ترامپ حتی دوباره تاکید کرد که آماده گفت و گوی مستقیم با رهبران ایران است.

در هر صورت، ترامپ در دو سال گذشته سابقه خوبی در گفتن حقایق نداشته است. مطابق با گزارش روزنامه واشنگتن پست، آقای ترامپ تاکنون ۱۰,۷۹۶ مورد ادعای کذب یا گمراه کننده را در مورد مسائل مختلف بر زبان آورده است.

ترامپ بار‌ها خبرنگاران و رسانه‌های کشور را دشمن مردم خطاب کرده است. او معتقد است که رسانه‌های آمریکا بی طرف نیستند و برای بد جلوه دادن او اخبار جعلی منتشر می‌کنند. ترامپ این هفته در مصاحبه تلویزیونی خود با شبکه‌ای بی سی نیوز گفت:: «من واقعیت را دوست دارم. به نظرم من فرد بسیار صادقی هستم». اما مطابق با نظرسنجی منتشر شده توسط دانشگاه کونیپیاک، فقط ۳۵ درصد از مردم کشور به ترامپ اعتماد دارند. در مقابل، ۵۲ درصد مردم اعلام کردند که بیشتر به گزارش‌های رسانه‌ها می‌توان اعتماد کرد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه کشور اولین مقام آمریکایی بود که بعد از حملات اخیر انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه کرد. ترامپ نیز روز بعد ایران را متهم کرد که در این حوادث نقش داشته است. پنتاگون نیز همان روز ویدئویی را منتشر کرد که در آن ظاهرا یک قایق گشت دریایی نیروی سپاه پاسداران ایران در حال جدا کردن یک مین عمل نکرده از بدنه نفت کش است. ترامپ ادعا کرد که این ویدئو دخالت ایران در این حملات را اثبات میکند.

اما مقامات ایرانی دخالت در این حملات را رد کرده اند. آن‌ها می‌گویند واشنگتن و متحدانش در منطقه این عملیات ساختگی را به منظور توجیه اقدامی نظامی علیه ایران پیاده سازی کرده اند. البته ایران نیز سابقه طولانی در دروغ گویی و انتشار پروپاگاندا دارد. به همین خاطر حتی منتقدان سرسخت ترامپ نیز تمایلی به پذیرش ادعا‌های تهران ندارند.

جنگ عراق نقش مهمی در افزایش بی اعتمادی مردم نسبت به دولت آمریکا داشت. جرج بوش و نهاد‌های اطلاعاتی به مردم در مورد وجود تسلیحات کشتار جمعی در عراق اطمینان داده بودند. بدین ترتیب این اقدام آمریکا اعتبار سازمان سیا و دیگر نهاد‌های اطلاعاتی را زیر سوال برد. مشکل اصلی گزارش‌های اطلاعاتی این است که هیچ نمی‌توان به طور قاطع در مورد صحت آن‌ها اظهار نظر کرد.
منبع: انتخاب
نظرات شما