صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۱۷۹۲۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۰۳ تير ۱۳۹۸

مروارید سیاه نکا در آستانه ثبت ملی/ تمشک، بخشی از موزه مردم شناسی

در حالی تمشک به عنوان مروارید سیاه جنگل‌های شمال و نکا در رویای ثبت ملی است که به دلیل نبود صنایع فراوری، بخش عمده‌ای از این میوه جنگلی از بین می‌رود و تنها۴۰درصد آن در نکا برداشت می‌شود.
رویداد۲۴ سنتی بودن فرآیند تولید برخی محصولات باعث شده تا دستگاه‌های اجرایی مرتبط همچون گردشگری و جهاد کشاورزی آمار دقیقی از میزان این تولیدات نداشته باشند، اما با نگاهی به بازار‌های محلی و مغازه‌های مازندران مشخص می‌شود که این تولیدات سوغات خوشایندی برای مسافرانی است که از اقصی نقاط کشور به این استان سفر می‌کنند.

دومین جشنواره ملی تمشک نکا در حالی به کار خود پایان داد که این محصول با نام نکا در حال ثبت ملی است.

حسین حسن نژاد معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران یکشنبه شب در آئین اختتامیه دومین جشنواره ملی تمشک جنگلی نکا گفت: این جشنواره فرصت بسیار خوبی برای شهروندان، روستانشینان و همچنین گردشگران فراهم کرده است تا ضمن معرفی این محصول فرصت اشتغال و درآمد پایدار را برای خود رقم زنند.

وی افزود: نه تنها تمشک بلکه صد‌ها محصول زراعی دیگر می‌تواند فرصت اشتغال، شادابی و نشاط اجتماعی را برای عموم مردم فراهم کند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران ضمن تاکید بر بکارگیری ویژه از این ظرفیت‌های خود رو، متذکر شد: با استفاده و تبلیغ این ظرفیت‌ها جرقه سرمایه گذاری و رونق اقتصادی در شهرستان زده می‌شود.

تمشک بخش کوچکی از موزه مردم شناسی نکا

سید مهدی احمدی شهردار نکا در حاشیه مراسم از جشنواره تمشک به عنوان بخش کوچکی از موزه مردم شناسی شهرستان نکا یاد کرد و افزود: قطعاً این ظرفیت می‌تواند در ابعاد مختلف دیگر ظرفیت‌های گردشگری شهرستان نکا را معرفی کند تا سالیان سال تداعی کننده اتفاق خوب در حافظه جمعی شهروندان باشد.

این مسئول از تمشک به عنوان نماد و هویت گردشگری شهرستان نام برد که در این راستا مراحل اولیه ثبت ملی این محصول به نام شهرستان نکا انجام شده و به مرور طی روز‌های آینده شاهد ثبت نهایی این محصول خواهیم بود اگر چه شهرستان نکا در حوزه هلو و شلیل و همچنین گیاهان دارویی در بین دیگر شهرستان‌ها زبانزد عام است

وی با اشاره به سه ظرفیت ساحل مروارید، پارک جنگلی قرمرض و رودخانه نکا بیان کرد: خوشبختانه با مساعدت و همچنین همکاری شهروندان نکایی ساحل مروارید در بین دیگر سواحل استان در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد و همچنین در حوزه پارک جنگلی امیدواریم تا سال آینده شاهد افتتاح و بهره برداری از پارک جنگلی قرمرض در این شهرستان باشیم.

گردش مالی ۱۰ میلیارد تومانی تمشک در نکا

فرماندار نکا معرفی ظرفیت‌ها، دعوت تولید کنندگان و بهبود شرایط موجود، ایجاد شور و نشاط اجتماعی و همچنین زنده نگه داشتن فرهنگ اصیل مردم را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد.

عبدالجواد توحیدی مقدم به گردش مالی ۱۰ میلیارد تومانی این محصول اشاره و بیان کرد: در بازه زمانی ۴۰ روزه بیش از یکهزار و ۲۰۰ تن تمشک از مراتع جنگلی شهرستان نکا استحصال می‌شود که در این میان ۵۶ هزار نفر کارگر روز کار مشغول به کار شده که برای هریک طی این مدت ۴۰ روزه ۸ میلیون درآمد پایدار فروش را رقم می‌زند.

نماینده عالی دولت در نکا بر صنایع تبدیلی این محصول تاکید و متذکر شد: اگر شرایط صنایع تبدیلی فرآورده‌های تمشک در این شهرستان فراهم آورده شود قطعاً در اقتصاد این منطقه اثرگذار و شاهد رونق تولید و چرخه اقتصادی خواهیم بود.

محمدپور کارآفرین نمونه نیز در حوزه تولید فرآورده‌های تمشک در نکا از این شهرستان به عنوان مهد تمشک ایران یاد کرد و افزود: روزانه یکهزار و ۴۰۰ نفر با استحصال ۲۵ تن و گردش مالی ۲۸۰ میلیون با تمشک درگیر هستند.

وی گفت: طی ۴۰ روز متوالی این آمار به یکهزار تن و گردش مالی ۱۰ میلیارد و فرصت شغلی ۵۶ هزار نفر روز کاری فراهم می‌شود.

تمشک به دنبال هویت بخشی و برندسازی

علی شیرازی مدیرکل امنیتی انتظامی مازندران نیز در حاشیه اختتامیه این مراسم امنیت را بستر ساز توسعه در تمامی جوامع اعلام و ادامه داد: برای ایجاد امنیت استان خوشبختانه بستر‌های بسیار خوبی فراهم شده به طوری که این امنیت توسعه و شکوفایی اقتصاد استان را به همراه دارد.

به گفته امید نجفی دبیر دومین جشنواره ملی تمشک جنگلی نکا، این جشنواره با هدف توسعه و پویایی قابلیت‌ها و توانمندی‌های شهروندان و روستانشینان نکایی و همچنین فرصت‌های گردشگری و ایجاد فرصت‌های شغلی با برپایی ۱۰۰ غرفه ۲۹ خرداد ماه سال جاری آغاز و در ۲ تیر ماه سال جاری با تقدیر از سفیران تمشک در عرصه اطلاع رسانی، فرهنگی، اقتصادی و… به کار خود پایان داد.

وی اجرای موسیقی زنده سنتی، نمایشگاه جانبی از صنایع دستی، فرآورده‌های میوه تمشک از جمله شربت، مربا و بستنی تمشک، پخت نان و غذای محلی و همچنین برگزاری مسابقات بومی محلی را از جمله برنامه‌های اجرایی دومین جشنواره ملی تمشک جنگلی نکا عنوان کرد.

حال که سطح زیادی از جنگل‌های شهرستان نکا پوشیده از بوته‌های تمشک است و تنها ۴۰ درصد این محصول مورد استفاده و مابقی به طور طبیعی از بین می‌رود باید برای ۶۰ درصد باقی مانده چاره اندیشی شود تا از این طریق گردش مالی شهرستان و شرایط اشتغال فصلی روستانشینان رونق یابد چرا که علاوه بر کارآفرینی فرصتی برای جذب گردشگر و توسعه پایدار را نیز می‌توان برای شهرستان فراهم آورد.
منبع: مهر
نظرات شما