مدیرعامل سابق بیمه «ما» بیان کرد: اگر شرکتهای بیمه به لحاظ مالی صورتهای مالی شفاف، بهروز و دقیق داشته باشند، کمک بزرگی به سهام داران است و در قدم دوم به مشتری شرکت بیمه کمک میکند.
رویداد۲۴ موضوع ادغام شرکتهای بیمه از دوره ریاست عبدالناصر همتی در بیمه مرکزی مطرح بوده، اما هیچگاه به نتیجهای نرسیده است. عبدالناصر همتی طی سخنرانی که در همایش بیمه و توسعه در سال ۹۶ ایراد کرد از بررسی موضوع
افزایش سرمایه شرکتهای بیمه در دولت خبر داد و گفت: تعیین سرمایه ۲۵۰۰ میلیارد ریالی برای شرکتها آن هم در مدت چهار سال سنگین است بنابراین پیشنهاد کردیم این رقم به ۱۵۰۰ میلیارد ریال به بیمههای مستقیم و ۲۵۰۰ میلیارد ریال برای بیمههای اتکایی تا پایان سال ۹۶ کاهش یابد که در صورت تصویب در دولت، شرکتهایی که نتوانند سرمایه لازم را داشته باشند، باید ادغام شوند.
بعد از آن غلامرضا سلیمانی، رئیسکل بیمه مرکزی اعلام کرد: تعدادی از شرکتهای بیمه دارای بحران مالی هستند و تذکراتی را برای رفع شرایط موجود به آنها دادیم و در بهمن ماه سال ۹۷ هم مهلتی یک ماهه در اختیار این شرکتها قرار دادیم تا برنامههای خود را برای بیرون رفتن از این وضعیت به صورت رسمی به کمیته صیانت نهاد ناظر اعلام کنند.
اما با گذشت ماهها هنوز روشن نشده که این تعداد شرکت به صورت کامل به تذکرات رئیس کل بیمه مرکزی عمل کرده اند و یا خیر! یکی از وظایف کمیته صیانت بیمه مرکزی بررسی برنامههای استراتژیک شرکتهای بیمه به خصوص شرکتهای زیان ده و یا دارای توانگری مالی پایین است همچنین اگر روند شرکتهای بیمه رضایت بخش نباشد، این کمیته گزارش مربوطه را در شورای عالی بیمه مطرح میکند تا نسبت به ادامه فعالیت آن شرکت ها، تصمیم گیری درستی شود.
اما امروزه با وجود گذشت دو سال از صحبتهای رئیس کل سابق و فعلی بیمه مرکزی ادغام شرکت بیمههای ضعیف صورت نگرفته است.
در همین رابطه مجید صفدری، مدیرعامل سابق بیمه «ما» گفت: وظیفه اصلی شرکتهای بیمه در همه دنیا پشتیبانی و ایجاد بستر تامین امنیت اقتصادی است. شرکتهای بیمه باید بتوانند از صادرات و واردات، تولید و فعالیتهای اقتصادی که در جامعه انجام میشود، حمایت کنند، بنابراین شرکتهای بیمه باید از لحاظ مالی توانمند و توانگر باشند.
وی بیان کرد: در رابطه با افزایش سرمایه شرکتهای بیمه دولت مصوبهای را تصویب کرد که طبق آن باید تا پایان سال ۹۶ سرمایه همه شرکتهای بیمه افزایش یابد.
مدیرعامل سابق بیمه ما بیان کرد: یکی از راهکارهای افزایش توانگری شرکتهای بیمه، افزایش سرمایه است. اگر شرکتهای بیمه به لحاظ مالی صورتهای مالی شفاف، به روز و دقیق داشته باشند، کمک بزرگی به سهام داران است و در قدم دوم به مشتری شرکت بیمه کمک میکند.
صفدری ادامه داد: شرکتهای بیمه باید بر اساس آیین نامههایی که بیمه مرکزی به آنها ابلاغ کرده است، ذخایر فنی و اندوختههای قانونی درستی را در صورتهای مالی لحاظ کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر شرکتهای بیمه بتوانند ذخیره گیری مناسب و علمی درستی را انجام دهند به لحاظ مالی ترازنامه هایشان، ترازنامه قوی خواهد بود، تصریح کرد: در راستای افزایش توانگری، شرکتهای بیمه هرچه توانمندتر باشند کمک بزرگی به اقتصاد کشور خواهند کرد.
این کارشناس صنعت بیمه ادامه داد: نکته کلیدی این است که شرکتهای بیمه باید به سمت مدیریت دارایی هایشان قدم بردارند که اگر این کار درست انجام شود، شرکتهای بیمه به یک توانمندی دست مییابند.