رویداد۲۴ دوازده خرداد بود که زهره رستگاری همسر مهدی حاجتی در توئیتی نوشت: همسرم بعد از ظهر امروز بازداشت و روانه زندان شده است. مهدی حاجتی حدود هفت ماه بود که درگیر پروندههای متعدد شکایت بود. در همان زمان نواب قائدی سخنگوی شورای شهر شیراز گفته بود دادگاه تجدید نظر درخصوص پرونده حاجتی به دلیل حمایت از دو نفر از پیروان فرقه ضاله بهائیت، یکسال حبس برای وی صادر کرده است.
اصلاح طلبان تا کنون نسبت به بازداشت مهدی حاجتی سکوت کردهاند و پیگیریها بیش از آنکه به صورت جریانی باشد، به صورت فردی و بر اساس دغدغههای شخصی افراد انجام میشود. دولت و وزارت کشور نیز علاقهای چندانی برای پیگیری وضعیت اعضای شورای شهر نشان نمیدهد. در این میان اطلاعات رویداد۲۴ نشان میدهد بهرام پارسایی نماینده شیراز و قاسم میرزایی نیکو از چهرههایی هستند که این موضوع را پیگیری کردهاند، با این حال به نظر میرسد قدرت جریانی که حکم بازداشت را صادر کرده، به مراتب بیشتر از افرادی بوده که پیگیر وضعیت حاجتی هستند.
قاسم میرزایی نیکو عضو کمیسیون اصل نود مجلس به رویداد۲۴ میگوید: مجلس پیگیر وضعیت مهدی حاجتی است و مدتی پیش چند نفر از نمایندگان مجلس به شیراز رفتهاند و گزارشی تهیه کردهاند که قرار است این گزارش در مجلس پیگیری شود.
آنگونه که میرزایی نیکو گفته کمیسیون اصل و نود و شوراها، دو کمیسیونی هستند موضوع صدور حکم زندان مهدی حاجتی را پیگیری کردهاند و گزارش نمایندگان از سفر به شیراز در این کمیسیون بررسی خواهد شد.
مهدی حاجتی اصلاح طلب جوانی است که ارتباط نزدیکی با فعالان سیاسی ملی مذهبی داشت و با حمایت جوانان اصلاح طلب به شورای شهر شیراز راه یافت. افشاگریهای او درباره فسادها و سوءمدیریتهای موجود در شیراز بازتاب زیادی داشت. آخرین موضوعی که حاجتی درباره آن صحبت کرده بود، ماجرای تخریب بافت تاریخی اطراف حرم شاهچراغ در مرکز شیراز برای تبدیل به مغازه بود. حجم مالی این پروژه بسیار بالا بود و مهدی حاجتی منتقد سرسخت این پروژه بود و البته گویا این افشاگری خیلی به نفع او تمام نشد. آنگونه که حاجتی در گفتوگویی با رویداد۲۴ اشاره کرده بود، پس از طرح این موضوع بسیار تحت فشار قرار گرفته است، با این حال مسئولان قوه قضائیه معتقدند پرونده حاجتی به خاطر اقدامات او علیه نظام بوده است.
حجتالاسلام سید کاظم موسوی رئیس کل دادگستری فارس گفته مهدی حاجتی اقداماتی علیه نظام داشته و حکم وی شامل ۲ سال تبعید و یک سال حبس در دادگاه تجدیدنظر قطعی و به اجرای احکام ارسال شده که در حال اجرا است. اقدام وی فعالیت تبلیغی علیه نظام بوده و هیچ ربطی به توئیت وی در فضای مجازی ندارد و وی نیز مانند سایر متهمان باید دوران محکومیت را بگذراند.
همانگونه که احزاب اصلاح طلب نسبت به صدور حکم مهدی مقدری و غلامعلی سفید و ... سکوت کرده بودند، نسبت به مهدی حاجتی نیز سیاست سکوت را در پیش گرفتند؛ گویا دیدگاههای محمد رضا عارف به شدت در میان اصلاح طلبان در حال تسری است! در میان سکوت عجیب احزاب و جریانهای اصلاح طلب، اولین تشکلی که نسبت به حکم زندان مهدی حاجتی واکنش نشان داد، جریان اصولگرای جنبش عدالتخواه دانشجویی بود که نامهای سرگشاده خطاب به هاشم غیاثی فرمانده سپاه فجر منتشر کردند. جنبش عدالتخواه در ابتدای این نامه نسبت به نحوه بازداشت عضو شورای شهر شیراز انتقاد کرده است «وی را مانند جانیان و تبهکاران در مقابل چشمان خانوادهاش در خیابان بازداشت میکنید. میطلبد توضیحات لازم را برای این نوع برخورد از مجموعه تحت امر خود بخواهید و به افکار عمومی منتقل کنید.»
در ادامه نامه نیز به صحبتهای دادستان شیراز اشاره شده و آمده است «آنچه از پرونده حاجتی به نظر میرسد این است که حاجتی بدلیل ممانعتش از اجرایی شدن برخی پروژهها در شهر و به دلیل عملکرد غیر قبیله گرایانهاش، قربانی اجماع اصلاح طلبان و اصولگرایان بر سر «منفعت» گردیده و مجموعه تحت امر شما نیز به این امر دامن زده است.»
نویسندگان نامه دو ادعای مهم را مطرح میکنند؛ یکی اینکه «بعضی از سایر اعضای شورای شهر شیراز پرونده مشعشعی دارند که اگر بنا به رسیدگی باشد شورا از اکثریت خواهد افتاد» و دوم اینکه «یکی از موارد اتهامی مهدی حاجتی، مطلب او در فیس بوک او در سال ۹۳ بوده است.»
در پایان نامه جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز از فرمانده سپاه شیراز سوال شده آیا مجموعهای که از برخی تصمیمات حاجتی در دوران مسئولیتش ضربه خورده، با اعمال فشار بر ضابط قصد تسویه حساب دارد؟
انتشار این متن، باعث شد جمعی از دوستان سابق مهدی حاجتی از اصلاح طلبان به خاطر سکوت بعد از بازداشت مهدی حاجتی انتقاد کنند. پیش از این آذر منصوری شاخصترین چهرهای بود که نسبت به بازداشت حاجتی واکنش نشان داد. پروانه سلحشوری نیز در مجلس از نحوه برخورد با حاجتی انتقاد کرد و در قاسم میرزایی نکو نیز وظیفه پیگیری پرونده حاجتی را به عهده گرفت.
در شهر اصفهان نیز یکی از اتهامات مهدی مقدری عضو شورای شهر اصفهان و رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیز که در حال حاضر اجازه حضور در جلسات شورای شهر اصفهان را ندارد، حمایت از مهدی حاجتی عنوان شده است.
آخرین مصاحبه مهدی حاجتی قبل از بازداشت او را اینجا بخوانید