رویداد۲۴ مصطفی هاشمی طبا، کاندیدای دو دوره انتخابات ریاست جمهوری می گوید: برای شرکت پرشور در انتخابات، مردم به بلوغ سیاسی رسیدهاند. یعنی مسائل داخلی مملکت را که مقدار زیادی از آن منشأ خارجی دارد از آنچه به صلاحکشور است جدا میکنند. بالاخره روابط ما بعد از اینکه توافقنامه برجام را امضاء کردیم، در حال عادی شدن بود. حتی شرکت های آمریکا یا وابسته به آمریکا نظیر بوئینگ با ما قرارداد بسته بودند. در حالی که این شرکت ها با کمتر کشوری قرارداد می بستند.
هاشمی طبا در ادامه افزود: در عین عادی شدن روابط، اقتصاد ما نیز در حال قرار گرفتن در چرخه ای منظم بود. مردم میفهمند که اقدامات ترامپ وقتی به همه کشورها میگوید اگر با ما مراوده داشته باشند، تحریم میشوند، میتواند چه فشاری به اقتصاد ما وارد کند. به نظر میرسد که باید نوع گفت و گو با مردم از سوی مقامات، صریحتر و پختهتر باشد. زیرا مردم امروز مسائل را بهتر از گذشته درک میکنند. بنابراین اگر چنین شود مردم پرشورتر در انتخابات حضور پیدا خواهند کرد.
هاشمی طبا ادامه داد: مشکلات معیشتی میتواند به حضور مردم در انتخابات لطمه بزند، ولی اگر موضوع برای مردم روشن شود چنین اتفاقی نخواهد افتاد. متاسفانه امروز گروههایی هستند که صرفا علیه دولت فعالیت میکنند. برای مثال در بعضی نمازجمعه ها از دولت خواسته میشود تا وضعیت معیشتی مردم را بهتر کند. در حالی که دولت با چنین شرایطی قادر به این کار نخواهد بود.
دست دولت برای انجام بیشتر اقدامات بسته است
وی بیان کرد: با اقدامات خصمانهای که آمریکا علیه ما انجام داده، دست دولت برای انجام بیشتر اقدامات بسته است. برای نمونه، مسلما وقتی ما نتوانیم نفت خود را به طور کامل بفروشیم، دچار مشکل خواهیم شد. متاسفانه در داخل نیز به جای اینکه همصدایی صورت گیرد، گروهی بدصدایی میکنند و ممکن است انعکاس چنین تحرکاتی در میان مردم به عدم تمایل برای شرکت در انتخابات مجلس منجر شود. یعنی شاید گروهی از مردم تحت تأثیر القائات بگویند دولتی که رای دادیم اینگونه بود و مجلساش هم همین طور، پس بهتر است رای ندهیم. اما علیرغم همه این گمانه ها، به نظرم مردم به بلوغ سیاسی رسیدند و در انتخابات شرکت خواهند کرد.
رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی در ادامه با تاکید بر تفاوتهای دوران فعلی با دوران دفاع مقدس گفت: هر کدام از این دورهها تفاوت خود را دارند. در آن موقع ما درگیر جنگی نظامی بودیم و مبلغ قابل توجهای از بودجه کشور را صرف جنگ میکردیم و همچنین از درآمدمان کاسته شده بود. امروز نیز با اینکه جنگی به آن معنا نداریم، ولی جنگی اقتصادی داریم که به واسطه آن محاصره شدیم. به نحوی که کشتیهایمان مشکل تردد پیدا کرده و هواپیماهایمان نیز با مشکل سوخت مواجهاند. لذا با اینکه دو دوره مذکور قابل مقایسه نیستند، اما هرکدام به نوبه خود محدودیتهای زیادی برای ما ایجاد کرده اند.
این بار سنگین کمر هر دولتی را خم خواهد کرد
وی بیان کرد: نه تنها از نظر اخلاقی درست نیست که برخی بخواهند از طریق تخریب دولت فعلی به قدرت دست پیدا کنند، بلکه معلوم هم نیست که از این روش بتوانند به هدف خود برسند. متاسفانه برخی همه مسائل و مشکلات را به دولت منسوب میکنند. هرچند خود من نیز ممکن است در بعضی موارد از عملکرد دولت راضی نباشم، ولی نباید فراموش کنیم که مجلس هم وجود دارد. یعنی اگر هم قرار نیست دولت کاری کند، مجلس میتواند آن را ملزم به انجام کاری کند. بیتردید دولت بار سنگینی حمل میکند که کمرش را خم کرده است. این بار سنگین نه تنها کمر این دولت بلکه هر دولتی را خم خواهد کرد.
هاشمی طبا گفت: دستاویز قرار دادن معایب دولت، تخریب کنندگان را به جایی نخواهد رساند. بلکه موضع نظام جمهوری اسلامی را تضعیف میکند.
توجه به صلاحیت قانونگذاری و شایستگی آنها کمتر صورت گرفته است
کاندیدای سابق ریاست جمهوری درباره نحوه تأیید صلاحیتها توسط شورای نگهبان نیز گفت: به نظر میرسد خیلی از کسانی که صلاحیت لازم را ندارند تایید میشوند. در حالی که مجلس نهاد قانونگذار است. یعنی اگر نمایندهای به فکر قانونگذاری خوب نباشد، ضمن اینکه از وظایف نمایندگی عدول میکند، صلاحیت خود را از دست میدهد. متاسفانه برخی نمایندگان را میبینیم که کاری به قانونگذاری ندارند و با تریبونی که در دست دارند هر تهمتی که دوست داشته باشند میزنند. باید پرسید پس تعریف صلاحیت داشتن چیست؟ به نظرم در امر صلاحیتها، توجه به صلاحیت قانونگذاری و شایستگی آنها کمتر صورت گرفته است.
وی گفت: متاسفانه روش تهمت زنی و بیان نادرست مسائل در کشور ما باب شده است. اگر شورای نگهبان همان موقع که نامزدهای ریاست جمهوری در مقابل هم صحبت میکردند و به همدیگر تهمت میزدند، اعلام میکرد که با چنین روشی افراد مذکور دیگر صلاحیت ندارند، بعد از آن شاهد این حجم از اتهام زنی و تهمت علیه اشخاص نبودیم.
کسی که تهمت می زند و جوسازی میکند صلاحیت نمایندگی یا ریاست جمهوری ندارد
مصطفی هاشمیطبا ادامه داد: امروز کسانی که نامزد مجلس یا ریاست جمهوری میشوند، حرف های نامربوط و اثبات نشده علیه دیگران میزنند و بر سر جای خود به عنوان افراد صالح باقی میمانند. این درحالیست که کسی که تهمت میزند و جوسازی میکند صلاحیت نمایندگی یا ریاست جمهوری ندارد. حتی میبینیم نمایندگان مجلسی که تهمت میزنند و جرمشان اثبات میشود بازهم تایید میشوند.
وی در پایان با بیان اینکه مجلس فعلی نتوانسته مطالبات و انتظارات عمومی را برآورده کند، گفت: مجلس وظیفه قانونگذاری به منظور اداره مملکت را بر عهده دارد. حتی باید بر اساس مقتضیات زمان اقدام به قانونگذاری کند. ولی به نظرم مجلس فعلی موفق نبوده است.