صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 05
کد خبر: ۱۸۱۷۶۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۲۵ تير ۱۳۹۸
کسری بودجه ۸۰ هزار میلیارد تومان است؛

برنامه پیشنهادی دولت برای اصلاح ساختار بودجه قابلیت اجرا ندارد

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش سازمان برنامه و بودجه در زمینه اصلاح ساختار بودجه که با رویکرد قطع وابستگی به نفت، تهیه شده است، آن را فاقد قابلیت اجرای صددرصد دانست.

رویداد۲۴ رحیم زارع، نماینده مردم شهرستان‌های آباده، بوانات و خرم بید در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصلاح ساختار بودجه امری ضروری بود و همه بر آن توافق داشتند، گفت: در زمان بررسی و تصویب بودجه 98 حدود 160 هزار میلیارد تومان از درآمد‌های نفتی در نظر گرفته شد و این درحالی بود که در کنار آن حدود 881 هزار میلیارد تومان یارانه‌های آشکار و پنهان پرداخت می‌شود.

زارع افزود: این رقم حدود 5 برابر درآمد نفتی لحاظ شده در بودجه است و اگر بخواهیم سرانه یارانه پرداختی به مردم را محاسبه کنیم مبلغی حدود 10 میلیون و 700 هزار تومان می‌شود.

این نماینده مجلس افزود: این درحالی است که همین درآمد نفتی لحاظ شده در بودجه نیز محقق نمی‌شود.

زارع واگذاری بخشی از پروژه‌های عمرانی به مردم و خارج کردنشان از شمول دولت را یکی از راه‌های کاهش هزینه‌ها دانست و افزود: با ساماندهی وضع مالیات نیز می‌توان وابستگی بودجه به درآمد نفت را کاهش داد و در صورت محقق شدن برنامه‌های مالیاتی، رقمی حدود 40 هزار میلیارد تومان عاید دولت می‌شود.

فرید موسوی، یکی از نمایندگان تهران در مجلس نیز، مولد سازی درآمد‌های پایدار، بهسازی نظام مالیاتی و اصلاح نظام یارانه‌ها را 3 محور عمده اصلاحات دولت در ساختار بودجه خواند و گفت: یکی از اشکالات این برنامه‌ها این است که گویی دولت همه آرزو‌های خوب توسعه‌ای را بیان کرده و امیدوار به اجرای مواردی است که برخی از آن‌ها سالهاست امکان اجرا ندارند.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش سازمان برنامه و بودجه در زمینه اصلاح ساختار بودجه که با رویکرد قطع وابستگی به نفت، تهیه شده است، آن را فاقد قابلیت اجرای صددرصد دانست و افزود: به گمان من آنچه که ارائه شده، برنامه مورد نظر سازمان برنامه و بودجه است و هنوز تبدیل به برنامه دولت نشده است.

زارع نیز با بیان اینکه بعد تئوریک این برنامه پررنگ‌تر از امکان اجرایی آن است، افزود: ما در سال 81 حدود 10 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشتیم و این کسری بودجه در سال 97 به بیش از 80 هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی افزود: اگر فروش نفت ما صفر باشد کسری بودجه سال 98 به 108 هزار میلیارد تومان می‌رسد و این رقم در سال 99 به 150 هزار میلیارد تومان افزایش می‌یابد که از یارانه‌ای که فقط برای بنزین پرداخت می‌شود، بیشتر است.

موسوی بار دیگر این طرح را یک متن تئوری توصیف کرد و افزود: متاسفانه برای اجرای آن نیز اراده و اجماعی نیست.

نمایندگان تهران و آباده، اصلاح نظام اخذ مالیات را از مهمترین راهکار‌ها برای افزایش درآمد‌های دولت دانستند.

نظرات شما