سرپرست واحد فنی و نظارت بر امور داروخانههای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد داروخانه اینترنتی گفت: مجوزهای داروخانه اینترنتی تحت عنوان «فروش اینترنتی فرآوردههای سلامت غیر دارویی» صادر میشود و شهروندان باید توجه کنند که نباید هیچگونه دارویی در داروخانه اینترنتی به فروش برسد.
رویداد۲۴ سهیلا عبدلی افزود: محصولات آرایشی و بهداشتی، مکملهای تغذیهای و ورزشی، شیر خشک، گیاهان دارویی به صورت فرآوری نشده، دمنوش، فرآوردههای طبیعی و سنتی حاوی گیاهان دارویی و ملزومات مصرفی پزشکی از جمله کالاهای مجاز به فروش در داروخانه اینترنتی هستند.
وی در مورد مراحل تاسیس یک داروخانه اینترنتی، اظهار داشت: موسس با در دست داشتن پروانه تاسیس و پروانه مسوول فنی داروخانه به معاونت غذا و دارو دانشگاه مراجعه میکند و اگر امتیاز ارزشیابی داروخانه بالای ۷۵۰ باشد با رعایت شرایط، مجاز به راه اندازی وب سایت با تائید معاونت غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی است.
عبدلی ادامه داد: در ادامه، موسس موظف به مراجعه به مرکز توسعه تجارت الکترونیک و دریافت نماد اعتماد الکترونیک میشود و سایر تعهدها مانند تعهد نامه موسس، تعهد نامه مسوول فنی و گواهی امضا نیز در معاونت غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی اخذ میشود.
سرپرست واحد فنی و نظارت بر امور داروخانههای معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: درج تبلیغات گمراه کننده محصولات و تخلف در ارسال از جمله ایجاد واسطه از تخلفات مهم داروخانه اینترنتی است که به طور مداوم توسط کارشناسان رصد شده و در صوت مشاهده سریعاً با متخلف برخورد قانونی انجام میشود.
عبدلی، تذکر شفاهی، تذکر کتبی، تعلیق یا لغو مجوز را از جرائم تخلفات برشمرد و گفت: پروندهها با توجه به نوع تخلف به مراجع ذی صلاح ارجاع داده میشوند و این نوع برخوردها از تبعات قانون گریزی متخلفان است.
عبدلی تاکید کرد: شهروندان دقت داشته باشند که سایت داروخانه اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک بوده و آدرس و شماره تلفن داروخانه، اسم موسس و مسئول فنی نشانی پست الکترونیک و مجوز فروش در سایت درج شده باشد.
به گفته وی، اکنون حدود ۲۵ داروخانه اینترنتی تحت نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مشغول به فعالیت هستند و با اینکه فعالیت آنها به صورت مداوم رصد میشود، اما اگر شهروندان تخلفی مشاهده کردند میتوانند با شماره تلفن ۸۸۸۷۴۵۰۸ تماس بگیرند.