صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 14
کد خبر: ۱۸۲۵۳۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۸ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۸

آیا زمام امور در خلیج فارس، از دست ترامپ خارج شده؟/ همه چیز، از ساقط شدن پهپاد آمریکا به دست ایران آغاز شد

دولت آمریکا که از زمان ساقط شدن پهپاد خود توسط ایران، به دنبال اثبات قدرت است؛ سعی در آن دارد تا واقعیت‌ها را وارونه نشان دهد، به این امید که ایران را وادار به تسلیم در برابر فشار تحریم‌ها و تهدیدات خود کند.

رویداد۲۴ قاسم عزالدین در المیادین نوشت: ادعای رئیس جمهور آمریکا در مورد ساقط شدن پهپاد ایرانی، در کنار دیگر ادعا‌های ساختگی او قرار می‌گیرد، که وی با هدف قدرتمند نشان دادن آمریکا و به تسلیم واداشتن ایران، مطرح می‌کند.

در ادامه این مطلب آمده است: برخورد ایران در مقابله با آمریکا، این دولت را بر آن می‌دارد تا پیروزی‌های فرضی را برای خود تصور کند، که همین امر نشان دهنده خروج زمام امور از دست ایالات متحده است.

دولت آمریکا که از زمان ساقط شدن پهپاد خود توسط ایران، به دنبال اثبات قدرت است؛ سعی در آن دارد تا واقعیت‌ها را وارونه نشان دهد، به این امید که ایران را وادار به تسلیم در برابر فشار تحریم‌ها و تهدیدات خود کند. در همین راستا، وزیر خارجه آمریکا تصریح می‌کند که ایران تحت تاثیر تحریمها، آماده مذاکره در مورد برنامه‌های موشکی خود است.

این در حالی است که به دنبال صحبت‌های روحانی در مورد آمادگی برای مذاکره، به محض برطرف شدن تحریمها، ترامپ به سرعت این صحبت‌های مسئولان ایرانی را پیشرفت بزرگی برای خود می‌داند!

ترامپ و دولت او در تصورات خود بر آنند که ایران از برنامه‌های موشکی و استقلال سیاسی و دفاعی خود، که نتیجه اقدامات ۴۰ ساله آن است، تنها برای برقراری رابطه با ایالات متحده چشم پوشی می‌کند.

دیپلماسی ایرانی توان آن را دارد که از شکنندگی دیپلماسی آمریکایی استفاده کرده و به قدرت واقعی خود در بازدارندگی در مقابل تجاوز‌های آمریکا و ممانعت از ترامپ برای به راه انداختن جنگی علیه ایران، متکی باشد. بنابراین، در سطح نظامی، ایران زمام امور را در اختیار دارد.

در مقابل، دولت آمریکا در نتیجه از دست دادن ابتکار عمل و پس از آنکه ایران مانع از استفاده گزینه تهدید به جنگ شد، به ناچار، به دیپلماسی بازی‌های پهلوانی روی آورده است.

در این راستا، دولت آمریکا ۵۰۰ سرباز خود را به پایگاه خالد بن سلطان در عربستان فرستاد، تا هیاهویی را در مورد ائتلاف بین المللی برای حمایت از راه‌های آبی برانگیزد؛ این در حالی است که ایران، ستون اصلی حمایت از راه‌های آبی در تنگه هرمز است.

البته این استراتژی دفاعی ایران برای حفظ زمام امور، نمی‌تواند تا مدتی طولانی ادامه داشته باشد. از این رو، حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران ایران، از امکان تبدیل آن به استراتژی هجومی، در صورتی که دشمنان مرتکب اشتباه شوند، سخن گفته است و این اشتباه می‌تواند افزایش فشار‌های آمریکا در جریان جنگ اقتصادی باشد.

منبع: انتخاب
نظرات شما