رویداد۲۴ شش ماه زودتر از انتخابات، رقابتهای انتخاباتی در خراسان به اوج خود رسیده است. کریمی قدوسی و رحیمی جهان آبادی به عنوان نمایندگان دو جریان فکری، تندتر از همیشه مقابل هم قرار گرفتهاند. کریمی قدوسی نماینده تندروی مجلس و ائتلاف اصولگرایان است و جهان آبادی از نمایندگان اصلاح طلب محسوب میشود. گرچه جهان آبادی یک اصلاح طلب تندرو محسوب نمیشود، اما عضو کارگزاران سازندگی است که اعضای جبهه پایداری حساسیت ویژهای نسبت به آن دارند. از طرف دیگر، رحیمی جهان آبادی از نمایندگان اهل سنت مجلس است؛ جایی که بعضی از نمایندگان تندرو به خصوص نمایندگان قم و مشهد، نسبت به آنان گارد دارند و بعضی روحانیون تندروی قم نیز، ارتباط خوبی با این افراد ندارند.
اهل سنت و ایران
با وجود اینکه در قانون اساسی جز در موارد استثنایی، تفاوتی بین مسلمانان شیعه و سنی وجود ندارد و حتی هفته وحدت نیز به ابتکار انقلابیون نامگذاری شده است، اما همیشه برخی تندروها و برخی سیاستمداران اصولگرا، سعی داشتند با پررنگ کردن این گسل، برای خود اعتبار کسب کنند. از جمله قاضی پور نماینده ارومیه که این دوره توانست با موج سواری روی این موضوع، برنده انتخابات شود و بعد از سالها اهل سنت ارومیه، نمایندهای در مجلس نداشته باشند.
البته حساسیتهایی روی اهل سنت نیز وجود دارد؛ چنانچه معروف صمدی نامزد اهل سنت شورای شهر تهران، وقتی در فهرست اصلاح طلبان قرار گرفت، با برخی فشارها انصراف داد و بلافاصله مرتضی الویری جایگزین او در لیست امید شد. شایعاتی وجود داشت که یکی از روحانیون تندروی قم به روحانی هشدار داده بود از وزیر اهل سنت استفاده نکند. در مجلس دهم نیز در هیات رئیسه موقت دو اهل سنت حضور داشتند، اما بعدا از هیئت رئیسه دائمی مجلس حذف شدند تا همچنان مجلس ششم و جلال جلالی زاده استثنا باقی بمانند. حوزه انتخابیه تربت جام، متشکل از شیعیان و اهل سنت است و صندلی نمایندگی این حوزه انتخابیه در ادوار گذشته در اختیار شیعیان بوده است.
به گزارش رویداد۲۴ کریمی قدوسی هفته گذشته ظاهرا به حوزه انتخابیه رحیمی جهان آبادی رفته بود و گفته بود این نماینده مجلس انقلابی نیست. رحیمی جهان آبادی، اما جواب تندی به کریمی قدوسی داد و در صحن علنی مجلس، اصالت ایرانی کریمی قدوسی را زیر سوال برد و پرسید عموهای شما کجا هستند؟ بعد کریمی قدوسی توضیح داده بود که یکی از عموهایش به افغانستان مهاجرت کرده است. صحبتهای جهان آبادی فرازهای دیگری هم داشت. از جمله اینکه درباره عدم حضور کریمی قدوسی در دفاع مقدس شبهاتی را مطرح کرد. مسائلی که کریمی قدوسی پاسخی برای آن نداشت یا ترجیح داد فعلا درباره آن دوران سکوت کند.
البته کریمی قدوسی کنایه تندی به رحیمی جهان آبادی داشت «آقای رحیمی به شما گفتهاند که اگر برای مجلس یازدهم رد صلاحیت شدید، شما را سفیر ایران در کابل خواهیم کرد، اما باید بگویم که شما نه گندم کابل را خواهید خورد و نه عدسی مجلس یازدهم را.» لفظ کریمی قدوسی شبیه روایتی است که امام حسین چنین خطابی را به عمرسعد میکند. ساعتی بعد هم خبرگزاری موج و چند رسانه تندروی اصولگرا، لیست دو تابعیتیهایی را منتشر کرده بودند که ظاهرا کریمی قدوسی در اختیار آنان قرار داده بود. کریمی قدوسی گفته بود که تنها به خبرنگاران رسانههای ارزشی این لیست را خواهد داد. لیستی که نام حسن روحانی، معصومه ابتکار و چند مدیر دیگر در آن به چشم میخورد.
اصولگرایان در انتخابات شورای شهر مشهد شکست سختی خوردهاند و بعید نیست این شکست در انتخابات مجلس نیز تکرار شود. از این رو تلاش زیادی دارند با افزایش رد صلاحیتها، تعداد بیشتری از کرسیهای مجلس را به دست بیاورند.