رویداد۲۴ علاقه افراد به آشنایی با عادتهای دونالد ترامپرییس جمهور آمریکا بعد از اینکه او بارها خود را دارای نبوغ ذاتی خوانده بالا رفته است. ترامپ اخیرا در صفحه رسمی توییترش خود را رییس جمهوری خوش تیپ، باهوش و با نبوغ ذاتی خوانده بود.
مساله سواد دونالد ترامپ در زمان انتخابات نیز به تیتر اخبار آمریکا تبدیل شده بود. در آن زمان «مارک فشیر» خبرنگار واشنگتن پست از ترامپ پرسیده بود آیا او بیوگرافی هیچ یک از روسای جمهور آمریکا را مطالعه کرده یا خیر؟ او در پاسخ گفته بود: خیر! تا کنون هیچ یک از بیوگرافیها را نخواندهام.
«جو اسکاربروژ» دیگر خبرنگار واشنگتن پست در یادداشتی که سال گذشته در واشنگتن پست منتشر شده نوشت: من و یکی از همکارانم بعد از یکی از مناظرهها در سپتامبر ۲۰۱۵ و در جریان تبلیغات انتخاباتی با ترامپ دیدار داشتیم و از او به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری سوالاتی پرسیدیم. این خبرنگار در زمان تبلیغات انتخاباتی از ترامپ پرسیده: آیا سواد داری؟
او در یادداشت خود شرایط دیدار با ترامپ را لحظه به لحظه شرح داده و نوشت: بعد از این سوال سکوت عجیبی ایجاد شد. من مجددا سوال کردم من واقعا جدی هستم دونالد؛ آیا میتوانی بخوانی؟ اگر کسی برای تو روی یک برگه یک سیاستی را بنویسد، میتوانی از رو بخوانی؟
ترامپ به آرامی پاسخ داد از زمانی که مادرش به او یک انجیل داده سواد خواندن دارد و بعد به شوخی گفت او همیشه این انجیل را میخواند.
اما واشنگتن پست تنها مرجعی نیست که سواد رییس جمهور آمریکا را زیر سوال برده است. «مایکل ولف» نویسنده کتاب «آتش خشم- درون کاخ سفید ترامپ» درباره شخصیت ترامپ در بخشی از کتاب نوشته او اصلا فکر نمیکرد انتخابات ۲۰۱۶ را با پیروزی از سر بگذراند. او هیچ ایدهای نداشت که بعد از پیروزی چه باید بکند و حتی هیچ علاقه و اشتهایی هم برای یادگیری توانایی و اطلاعاتی که نیازمند نقش ریاست جمهوری است نداشت.
«ولف» در بخشی از کتاب نوشته ترامپ کتاب نمیخواند. او واقعا حتی به صورت سر سری هم کتاب را تورق نمیکند. اگر چیزی پرینت شده باشد برای او به منزله عدم وجود آن چیز است. برخی معتقدند او دچار نارسایی خواندن (دیسلکسیک) است. درک مطلب او به طور خاص محدود است. برخی معتقدند او به این دلیل کتاب نمیخواند که نباید بخواند و این کلید موفقیت او به عنوان یک پوپولیست است.
او ادامه میدهد: اما نه ترامپ نه تنها چیزی نمیخواند بلکه حرف هم گوش نمیکند. او ترجیح میدهد متکلم وحده باشد. او به تخصص خود اعتماد زیادی دارد.
در کتاب خشم و آتش به ایمیل گری کوهن مشاور اقتصادی رییس جمهور در مورد عادت مطالعه ترامپ اشاره شده است. گری کوهن در این ایمیل میگوید: این بدتر از تصور است. ترامپ مطلقا هیچ چیز نمیخواند. حتی یک برگ سیاست خلاصه شده را نیز نمیخواند. هیچ چیز.
به گزارش رویداد۲۴ واشنگتن پست عادت مطالعه ترامپ را در فهرست روسای جمهور آمریکا مقایسه کرده و نوشته ترامپ نزدیک به «زکری تیلور» دوازدهمین رییس جمهور آمریکاست. «تیلور» تقریبا بی سواد بود.
او در مقام مقایسه فرسنگها با عادات مطالعه تئودور روزولت فاصله دارد. او همه کتابها را قبل از صبحانه تمام میکرده است. صبحانه روزولت بعضا تا ۱۲ عدد تخم مرغ را شامل میشده است.
برخلاف ترامپ، «تیلور» به مدرسه خصوصی نرفته بود و پدرش یک کشاورز بود. به گزارش رویداد۲۴ در کتاب بیوگرافی «زکری تیلور» گفته شده تحصلات دانشگاهی او بسیار محدود است و در یادداشت نویستی و املا ناتوان بوده است.
«تیلور» پس از یک اقدام نظامی قهرمانانه در جنگ نظامی آمریکا و مکزیک به ریاست جمهوری رسید در نتیحه در کاخ سفید وقت زیادی برای مطالعه نداشت.
«جرج تیکنور کورتیس» نویسنده بیوگرافی دیگر رییس جمهور آمریکا، «جیمز بیوکنن» (بین سالهای ۱۸۵۷ تا ۱۸۶۱) درباره او گفته: او تقریبا با همه مکاتب ادبی آشنا بود. او درباره هر موضوعی میتوانست مانند یک نخبه بحث کند.
«کورتیس» در کتاب بیوگرافی بیوکنن نوشته رییس جمهور (بیوکنن) روش جالبی برای مطالعه در شب داشت. مهم نبود نور اتاق چقدر باشد او همیشه یک شمع و شمعدان همراهش داشت که جلوی چشمش میگرفت و به این وسیله مطالعه میکرد.
واشنگتن پست در گزارشی درباره سواد روسای جمهوری آمریکا نوشته ترامپ مشکلی مشابه بیوکنن را هم ندارد، اما از چراغ قوه آیفونش برای روشن کردن کتاب استفاده نمیکند.
«ادموند موریس» نویسنده بیوگرافی تئودور روزولت درباره عادت مطالعه او در کتاب سه جلدیاش نوشته: تدی (اسم صمیمانهای که برای تئودور روزولت به کار میرفت) روزی یک کتاب میخواند. تاریخ، شعر، فلسفه یا رمان.
به گفته «موریس»، روزولت همه مجلات و روزنامهها را نیز میخواند. هر صفحهای میخواند را جدا میکرد و زمین میانداخت.
«موریس» در ادامه در مورد روزولت نوشته او هر شب تمام شب مطالعه میکرد تا چشمانش خسته میشد. سپس پیژامهاش را میپوشید و با انرژی به خواب میرفت. از نظر او بعد از مطالعه دیگر کاری برای انجام نمیماند.
به گزارش رویداد۲۴ در کتاب خشم و آتش درباره ترامپ گفته شده کارکنان و اعضای کابینه ترامپ هم قدرت فکری او را زیر سوال میبرند. در این کتاب گفته شده استیو منوچین وزیر خزانه داری دولت آمریکا ترامپ را احمق خطاب میکند، کوهن او را ابله میداند و رکس تیلرسون وزیر خارجه پیشین دولت نیز ترامپ را یک اسب ابله و چموش خوانده است.
واشنگتن پست در یادداشتی به قلم «جو اسکاربروژ» نوشته ما ملتی هستیم که صد سال برای ایجاد عصر مدرن تلاش کردیم، جنگ جهانی اول را با پیروزی گذراندیم، هیتلر را شکست دادیم، جنگ جهانی دوم را پیروز شدیم و در جدال با شوروی در جنگ سرد پیروز شدیم، اما امروز به وضعیتی افتادیم که با متحدانمان در خارج که در همه این پیروزیها به ما کمک کردهاند، بیگانه شدهایم.
نویسنده این یادداشت در ادامه نوشته جهان در تعجب است که چطور آمریکا میتواند از شر دونالد ترامپ نجات پیدا کند. سوال من این است که جمهوری خواهان چه زمانی قرار است تکان بخورند و به این رییس جمهور بی ثبات یک اولتیماتوم بدهند؟ آیا جمهوری خواهان جرات دارند منافع کشورشان را بر ترسهای سیاسیشان ارجح بدانند؟ یا قرار است زمانی که دیگر هیچ چیزی برای از دست دادن وجود ندارد به این تراژدی آمریکایی پایان بدهند؟