رویداد24: حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار با جمعی از میهمانان خارجی شرکت کننده در بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که در حرم مطهر امام خمینی حضور یافته بودند، با اشاره به این سخن امام بزرگوار که علت حدوث انقلاب، علت بقای آن نیز خواهد بود، اظهار داشت: امام «اتکال به خدا» و «وحدت کلمه» را عامل پیروزی انقلاب می دانستند و امروزهمین علل باعث بقای انقلاب و پراکنده شدن روح دین داری در جامعه بشری می شود تا ان شاء الله جهان اسلام در مقابل دشمنان خود به پیروزی برسد. همانگونه که شیخ جعفر کاشف الغطاء معتقد بود «اسلام بر توحید کلمه و کلمه استوار است»؛ لذا ضمن باور به خداوند باید دست در دست هم باشیم.
یادگار امام با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران پس از جمع شدن همه گروهها زیر بیرق امام خمینی به پیروزی رسید، یادآور شد: دلیل توفیق جنگ تحمیلی و سایر حرکت هایی که در کشور انجام شده است، اتکال به خدا و وحدت کلمه بوده است.
سید حسن خمینی با بیان اینکه هرکس در هر جایی تیغ بر دارد و جامعه را چندپاره کند وحدت را از بین برده است، تصریح کرد: این واقعیت شیعه و سنی نمی شناسد و رهبر معظم انقلاب نیز در این زمینه تعابیر روشنگرانه ای دارند. باید بدانیم چند پارگی جامعه عمدتا مربوط به کج فهمی در فهم مسائل ساده گروهی است.
وی گفت: وقتی عنان تفکر در اختیار یک جریان تندرو قرار گیرد، همین چند پارگی که امروز شاهد آن هستیم رخ می دهد و بنابراین راهی جز این نیست که عقلا سکاندار اندیشه شوند و گروهها و افکار تکفیری و الحادی را طرد کنند.
یادگار امام ادامه داد: در چنین فضایی شاهد هستیم که یک جریان را به محض اینکه کسی با او هم عقیده نیست یا در کوچک ترین نقطه اختلاف نظر دارد، طرد کرده و از دایره دین داری، اسلام و انقلاب بیرون می برد و نتیجه آن جامعه چند پاره اسلامی خواهد بود که امروز شاهد آن هستیم.
وی با بیان اینکه باید با دیده خون به وضع کنونی جهان اسلام نظاره کنیم، گفت: آیندگان ما از این دوره تاریخی به نیکی یاد نخواهند کرد، زیرا این برادرکشی که در سرزمین های اسلامی رخ می افتد اتفاق کوچکی نیست، خصوصا آنکه سلاح های کشتار جمعی افزایش یافته و اتفاقات فاجعه آمیزی رخ می دهد.
سید حسن خمینی یادآور شد: امروز در هر نقطه جهان اسلام مسلمانان در مقابل یکدیگر می جنگندند و در نتیجه این فجایع، خانواده های فراوانی از هم پاشیده شده و گروههای فراوانی مجبور به مهاجرت می شوند.
وی با بیان اینکه بحمدلله کشور ما از نعمت امنیت برخوردار است و باید به تأمین کنندگان آن خسته نباشید بگوییم، بر ضرورت توجه به شرایط سایر کشورها از جمله عراق، سوریه، بحرین، یمن، فلسطین و... تأکید کرد و گفت: از روزی که دعواهای داخلی سرزمین های اسلامی شکل گرفته است مشکل رژیم صهیونیستی در اذهان کمرنگ شده است و حتی در ذهن برخی، دیگر مشکل محسوب
نمی شود؛ در حالی که روزی قرار بود همه با کمک هم این غده سرطانی را از بین ببریم، اما امروز همه به دعوا با یکدیگر مشغول شده ایم.
سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه امروز در جهان اسلام هیچ راهی جز به میدان آمدن عقلای طوایف و پرداخت هزینه در راه بیان عقیده درست وجود ندارد، تصریح کرد: عقلا نباید از تکفیری ها و تندروها بترسند، گرچه بیان حرف حق هزینه دارد و سیدالشهداء(ع) مظهر پرداخت این هزینه است.
یادگار امام خطاب به شرکت کنندگان در بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی تأکید کرد: در این جلسات باید از تعارف عبور کنیم زیرا جامعه اسلامی امروز گرفتار وضعیت بدی شده است که باید آن را آسیب شناسی جدی کنیم و ضمن همراهی و همدلی، تعصبات کورکورانه را کنار گذاشته و اجازه ندهیم اندیشه و رفتار ما گرفتار آسیب شود.
وی با بیان اینکه این ایرادات متوجه تمام طرف هاست، ادامه داد: قرار نیست کسی دیگری را به اتهام افکارش محاکمه کند بلکه می خواهیم با یکدیگر هم فکری کرده و راه حل پیدا کنیم؛ زیرا من فکر می کنم صد سال دیگر فرزندان ما اگر تاریخ این دوره را بخوانند به خاطر عدم حل این مشکلات منتقد ما خواهند بود.
وی یادآور شد: در پی پیروزی انقلاب اسلامی ایران با اندیشه وحدت گرایانه ای که دنبال می کرد، رژیم صهیونیستی که مدعی سرزمین های از نیل تا فرات بود مجبور شد اطراف خود را دیوارکشی کند تا از دورن فرونپاشد، زیرا در آن زمان همه با هم یکی شدیم و نگفتیم چون حماس سنی است ما شیعیان از او حمایت نمی کنیم یا عده ای دیگر نگفتند از اسد به خاطر شیعه بودن حمایت نمی کنیم؛ اما در سال های بعدی شیطان بزرگ خارجی و شیطان بزرگتر یعنی نفس مان که دو دشمن ما هستند، بر ما غلبه کرد و وضع فعلی پدید آمد.
سید حسن خمینی همچنین با اشاره به ایام میلاد با سعادت نبی مکرم اسلام(ص)، بر ضرورت توجه به خصلت «نرم خویی» پیامبر(ص) که در قرآن به آن اشاره شده است، تأکید کرد و یادآور شد: اگر غلیط القلب باشیم جامعه دور ما جمع نمی شود، لذا راه حل عطوفت و مهربانی است؛ همانگونه که پیامبر(ص)به سبب لطف و محبت و عطوفت وارد دل های مردم شد و هرچه دشمنان ایشان را آزار و اذیت کردند، پیامبر(ص) محبت کرد و آنان را بخشید. وی با اشاره به بخشش کفار مکه توسط پیامبر(ص) هنگام ورود به این شهر گفت: پیامبر با شمشیر جلو نرفت و از دلهای مردم وارد شد و ما راهی جز پیمودن مسیر ایشان نداریم.
پیش از سخنان یادگار امام، آیت الله محسن اراکی رئیس مجمع تقریب مذاهب اسلامی و دبیر بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در سخنانی، هفته وحدت را یکی از آثار ماندگار امام دانست و گفت: اگر امروز در فلسطین در حال مبارزه هستیم و غزه و جنوب لبنان از دست رژیم صهیونیستی آزاد شده اند به برکت راهی است که امام گشودند و امروز همه بر سر خوان آن نشسته ایم.