رویداد۲۴ این هفته شوراهای شهر، انتخابات هیات رئیسه خود را در پیش دارند، در این میان اصفهانیها پیش قدم شدند و یک ماه زودتر انتخابات هیئت رئیسه شورا را برگزار کردند و بعد از دو سال، فتح الله معین از ریاست شورای شهر اصفهان کنار رفت تا علیرضا نصر اصفهانی به عنوان رئیس جدید شورای شهر اصفهان انتخاب شود.
این تغییر البته یک پیام مخفی هم داشت، کنار رفتن نیروهای استخواندار از هیات رئیسه شورا و جایگزینی آنان با نیروهایی از حزب ندا و اعتماد ملی و انجمن اسلامی معلمان و مردمسالاری؛ احزابی که باور بیشتری به تعامل با ارکان قدرت دارند.
در اولین گام به نظر میرسد با توجه به حکم صادر شده برای مهدی مقدری عضو شورای شهر اصفهان، به زودی رضا امینی عضو علی البدل اصولگرای و تندروی اصفهان جایگزین او شود.
در هفتههای گذشته رسانههای اصولگرا انتقادهای تندی را علیه معین مطرح میکردند که مخالف جانشینی مقدری در شورای شهر اصفهان بود. نمونه مقاومتی که غلامعلی سفید رئیس شورای شهر یزد برای حفظ سپنتا نیکنام در شورای این شهر انجام داده بود، اما حالا به نظر میرسد با اصلاح طلبان اهل معامله، خط مقاومت شکسته شده است.
رضا امینی عضو علیالبدل شورای اسلامی شهر اصفهان مدتی پیش گفته بود اطلاع دارم نفر اول (عباس مقتدایی) از عضویت علیالبدل استعفا کرده و فرمانداری نیز با این استعفا موافقت کرده است، با این حساب بنده عضو بعدی علیالبدل هستم که در صورت خارج شدن یک نفر از شورای شهر باید عضو جایگزین شود.
او در پاسخ به این سؤال که با توجه به صدور حکم تعلیق ۶ ماهه برای یکی از اعضای شورای شهر (مهدی مقدری) و پرونده در جریان دیگر مقدری در هیأت حل اختلاف، آیا با وی برای ورود به شورا صحبتی شده است، گفت: در این خصوص تا کنون با بنده صحبتی نشده، ولی با توجه به احترامی که برای رأی مردم قائل هستم همچنان عضو علیالبدل میمانم و فعلاً قصد استعفا ندارم؛ تا جایی که اطلاع دارم پرونده عضو تعلیق شده شورای شهر در مرحله اجرای احکام است، در صورت نهایی شدن این حکم آماده ورود به شورای شهر هستم.
رئیس شورای شهر باید وضعیت عضو تعلیق شده را مشخص کند، طبق قانون عضوی که ۳ جلسه متوالی یا ۶ جلسه غیرمتوالی غیبت داشته باشد، سلب عضویت میشود؛ اما آقایان تفسیر جدیدی از قانون ارائه کرده و ادعا میکنند، چون رأی دادگاه منجر به تعلیق شده و با اراده شخصی غیبت صورت نگرفته پس شامل قانون نمیشود.
شورای شهر شیراز
در شیراز البته از همان ابتدا ریاست شورا در دست دستغیب بود که لااقل سابقه روشنی در اصلاح طلبی نداشت و ظاهرا خط و ربط خانوادگی او را به ریاست شورا رسانده بود. توهین او نسبت به قومیتها در جلسه صحن علنی شورای شیراز، و مطرح شدن مکرر نام او در چند هیات مدیره، بیشتر از هر شهر دیگری به جریان اصلاحات ضربه زده است، البته دستغیب تعامل خوبی با نهادهای قدرت داشته و به این خاطر، در تیررس اصولگرایان نیست.
روز گذشته هم خبر رسید با موافقت دستغیب، از این هفته سرهنگ پاسدار تذروی فرمانده اسبق سپاه جانشین مهدی حاجتی در شورای شهر شیراز میشود.
در شهرهای کوچک همچون شورای شهر بابل و صدرای شیراز وضع چندان خوشایند نیست و حذف این چهرهها از شهرداری و شورای شهر پذیرفتنی است اما در مقابل چهرههایی همچون مهدی حاجتی شیراز و مهدی مقدری اصفهان به خاطر اتهامات سیاسی، از شوراهای شهر حذف میشوند و کسی در مقام اعتراض سخنی نمیگوید.
مهدی حاجتی جوان عضو شورای شهر شیراز است که از نظر سیاسی، تمایلاتی به سمت جریان عزت الله سحابی دارد و مهدی مقدری نیز دبیرکل سازمان عدالت و آزادی است که یکی از احزاب موثر به خصوص در اصفهان به شمار میرود