فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به اینکه از ابتدای تابستان تاکنون ۱۱ هزار و ۲۵۴ هکتار از جنگلها و مراتع کشور در پی آتشسوزی آسیب دیدهاند، گفت: بیش از ۹۰ درصد از این آتشسوزیها عوامل انسانی دارد که در صدر این عوامل پرتاب تهسیگار به کنار جاده و جنگل است.
رویداد۲۴ سرهنگ علی عباسنژاد با اشاره به اینکه طی تیر ماه امسال ۶۷۳ فقره آتشسوزی در جنگلها و مراتع کشور به وقوع پیوسته است، اظهار کرد: در پی این آتشسوزیها به ۷۴۹۲ هکتار از مراتع و جنگلهای کشور آسیب وارد شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در مرداد ماه، آتشسوزیها در جنگلها و مراتع نسبت به تیر ماه کاهش یافته است، تصریح کرد: در این ماه تاکنون ۳۷۷ فقره آتشسوزی در جنگلها و مراتع کشور رخ داده که خسارت ۳۷۶۲ هکتاری در پی داشته است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه ۹۰ تا ۹۵ درصد آتش سوزیها در منابع طبیعی، منشاء انسانی دارد، گفت: برخی افراد با آتش روشن کردن در جنگلها و انداختن ته سیگار و یا اشیایی که نور را منعکس میکند موجب آتش سوزی در سطح جنگلها و مراتع میشوند همچنین بیشترین عامل انسانی آتشافروزی در جنگلها پرت کردن ته سیگار از خودروها به کنار جاده و جنگلها است.
به گفته عباسنژاد رعد و برق، برق فشار قوی و حتی اختلافات منطقهای از جمله مواردی است که سبب آتشسوزیهای غیرعمدی در جنگلها میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه در موارد محدودی از آتشسوزیهای اخیر جنگلها، سازمان توانسته است که از بالگرد برای اطفای حریق استفاده کند، تصریح کرد: متاسفانه اعتبار امسال دولت برای اطفای حریق از طریق بالگرد در اختیار سازمانهای مربوطه قرار نگرفته است و به همین دلیل سازمان جنگلها هنوز نتوانسته با نهادهایی که در اطفای حریق به این سازمان کمک میکنند، هماهنگیهای لازم را انجام دهد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در پایان گفت: بر اساس ماده ۶۷۵ قانون مجازات اسلامی هر کس عمداً سبب آتشسوزی در جنگلها شود به حبس از دو تا پنج سال محکوم میشود. نکه زائران بیمار از فرودگاه جده به ایران منتقل شدند، افزود: این زائران با نظر کمسیون اعزام مرکزپزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر و با هماهنگی ستاد حج و زیارت مکه مکرمه برنامه ریزی انتقال این بیماران روز جمعه ۲۵ مرداد تعیین شد.