این روزها بازار آپارتمانهای نیمه لوکس که بخش قابل توجهی از 240 هزار واحد مسکونی خالی شهر تهران را به خود اختصاص دادهاند چنگی به دل نمیزند و به گفتهی یکی از دفاتر مشاور املاک، سازندگان این خانهها با کسادی بازار مواجه هستند.
ویژگی و قیمت برخی واحدهای نیمه لوکس شهر تهران به شرح زیر است:
ولنجک
135 متر، نوساز، 2 خوابه، پارکینگ، انباری، آسانسور، 5 طبقه، 4 واحد در هر طبقه، آشپزخانه چوبی، نوع نما: سنگ
2 میلیارد و 700 میلیون تومان
دروس
110 متر، نوساز، 2 خوابه، طبقه سوم، پنج طبقه، دارای سند اوقافی، دارای نمای تراورتن رومی کلاسیک
یک میلیارد و 320 میلیون تومان
نیاوران
190 متر، نوساز، 3 خوابه، پارکینگ، انباری، آسانسور، 12 طبقه، 2 واحد در هر طبقه، آشپزخانه چوبی خارجی، کفپوش سنگ دهبید،
2 میلیارد و 470 میلیون تومان
دروس
130 متر، بازسازی شده با متریال خوب، پارکینگ، انباری آسانسور، 3 خوابه، 5 طبقه، 4 واحد در هر طبقه، آشپزخانه ئیب، کفپوش سنگ، نما: سنگ
یک میلیارد و 300 میلیون تومان
آنچه مسلم است اینکه خانههای لوکس و نیمه لوکس شهر تهران بیش از ظرفیت ساخته شدهاند که یکی از دلایل این مساله ارزش افزوده بالای بخش مسکن طی سالهای گذشته بود؛ ارزش افزودهای که از 2.5 سال قبل با رکود بخش مسکن از بین رفت و حالا شهر تهران با کثرت خانههای لوکس بدون مشتری مواجه شده که به نوعی سببساز انجماد نقدینگی بخش مسکن شده است.
محمد عدالتخواه، کارشناس مسکن در این خصوص میگوید: تعداد خانه های خالی لوکس بدون مشتری بیش از حد است. سرمایه های زیادی از جامعه بلا استفاده و به نوعی احتکار گونه مانده است و این اتفاق در زمانی است که صدها هزار بی خانه و بد مسکن در کشور وجود دارند و همیشه باید حسرت این خانه ها را به دل بگیرند و بگویند در چه کشوری است که این تناقض با این شدت وجود دارد. به قول یکی از مشاورین وزیر محترم راه و شهرسازی این پرسش را مطرح می کند " آیا نمی شد این سرمایه ها در بخش راه سازی، مدرسه سازی، بیمارستان و سایر نیازها مصرف شود؟ " سئوال به جا و درستی است ، ولی سودجویان به این واقعیت توجه ندارند و جز به سود فکر نمی کنند. تا این مشکلات حل نشود مسئله مسکن لاینحل باقی خواهد ماند.