صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 22
کد خبر: ۱۸۶۶۱۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۸
در جلسه هیات دولت مطرح شد؛

روحانی: باید با دنیا حرف بزنیم و تعامل داشته باشیم

رئیس جمهوری با بیان اینکه باید با دنیا حرف بزنیم و تعامل داشته باشیم، گفت: بدیهی است که بایستی توجه اصلی به ظرفیت‌های داخلی باشد. چرا که همه اقتدار ما از داخل کشور نشأت می‌گیرد.

رویداد24 حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت با تبریک هفته دولت به کارگزاران بخش اجرایی کشور، گفت: هفته دولت به معنای معرفی بخشی از فعالیت وزرا و بخش‌های اجرایی دولت است و در این ایام فعالیت‌های بسیار ارزشمند بخش‌های مختلف، افتتاح و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.

رئیس جمهوری با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر، بیان کرد: شهیدان رجایی و باهنر دو شهید فرهنگی، مبارز و والا مقام بودند که در زمینه تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش در کنار یکدیگر قرار داشتند و در نهایت شهید رجایی به عنوان رئیس جمهور لایق و مکتبی و دکتر باهنر به عنوان نخست وزیر اندیشمند به دست منافقین کوردل به شهادت رسیدند، اما نام و یاد و سیره زندگی آنها برای همه مردم ماندگار است.

روحانی اضافه کرد: استقامت، ایستادگی، تواضع و خضوع این دو شهید در برابر مردم و پاکی آنها فراموش شدنی نیست و مردم آنها را هرگز از یاد نخواهند برد و برای دولتمردان نیز این شهیدان الگو بودند و خواهند بود.

رئیس جمهوری در ادامه برخورداری از مسئولین لایق را از افتخارات جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: مقامات مسئول کشورمان برای همیشه به عنوان شخصیت‌های بارز در تاریخ، جاودان خواهند ماند و مردم خدمات آنها را فراموش نخواهند کرد.

روحانی با بیان اینکه در ایامی که مشکلات مردم نسبت به سال‌های قبل بیشتر شده امیدوارم با تلاش و خدمات بیشتر بتوانیم تا حد ممکن کاستی‌ها را جبران کنیم، اظهار داشت: امروز دولت در همه زمینه‌ها با حضور فعال در صحنه به دنبال کاهش مشکلات مردم است.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: اینکه وزیر امور خارجه کشورمان به نقاط مختلف جهان و کشورهای مختلف سفر کرده و در حال رایزنی و گفت‌وگوست و در طول یک هفته ۲ بار به فرانسه سفر می‌کند به معنای تلاش و فعالیت فوق‌العاده خادمان مردم برای تأمین منافع مردم است.

باید در عرصه سیاست خارجی از ظرفیت کشورهای دوست و همسو استفاده شود

روحانی تصریح کرد: باید در عرصه سیاست خارجی از ظرفیت کشورهای دوست و همسو استفاده کرده و مشکلات را کاهش دهیم.

رئیس جمهوری گفت: متأسفانه بعضاً افکار نامتعادلی مطرح می‌شود که یا باید از خارج و یا از داخل کشور چشم‌پوشی کنیم در حالی که معتقدیم از همه توان خود در عرصه‌های مختلف استفاده کنیم.

روحانی با تأکید بر اینکه قدرت اصلی کشورمان در توجه به ظرفیت‌های داخلی است، یادآور شد: البته این بدان معنا نیست که چشم خود را به ظرفیت‌های خارجی ببندیم و با کشورهای دیگر تعامل و مراوده نداشته باشیم چرا که حوزه‌های مختلف در جهان امروز از جمله عرصه‌های اقتصادی، علم و فناوری و هنر موضوعاتی نیستند که فقط در حصر دیواره سیاسی یک کشور باشد.

رئیس جمهوری افزود: ایران با همه کشورهای جهان جز آنهایی که به دنبال دشمنی هستند، تعامل و مشارکت دارد. اینکه صادرات کشورمان افزایش یافته و در علم و فناوری رشد کرده‌ و تعامل خوبی با جهان داریم و جوانان کشورمان در دانشگاه‌های خارجی مشغول تحصیل هستند همه به معنای تعامل و همکاری با جهان است.

روحانی تصریح کرد: باید با دنیا حرف بزنیم و تعامل داشته باشیم، اما بدیهی است که بایستی توجه اصلی به ظرفیت‌های داخلی باشد، چرا که همه اقتدار ما از داخل کشور نشأت می‌گیرد.

رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه تضادی بین استفاده از توان داخلی با برقراری روابط خارجی وجود ندارد، اظهار داشت: جوانان، نویسندگان و اقشار مختلف مردم به این نکته توجه داشته باشند که استفاده از توان داخلی و تعامل با جهان مکمل هم هستند و تضادی بین آنها وجود ندارد. امروز باید از ظرفیت کشورهای مسلمان و همسو و همسایگان خود به نفع منافع ملی خود بهره‌برداری کنیم.

روحانی با بیان اینکه وظیفه دولت سر دادن شعار نیست، گفت: وظیفه اصلی دولت کار و تلاش و خدمت به مردم است و باید این اقدامات را به مردم گزارش دهیم.

دولت از نقد دلسوزانه استقبال می کند

رئیس جمهوری با بیان اینکه دولت از نقد دلسوزانه‌ استقبال می‌کند و با همه وجود شنوای اینگونه نقدها است، اظهارداشت: در اسلام نیز بر نصیحت و خیرخواهی تأکید شده است و نصیحت همان نقد دلسوزانه و کمک کننده است، البته عده‌ای به ظاهر دلسوزانه انتقاد می‌کنند اما در محتوای انتقاد آنها چیزی جز اختلاف تفرقه و تضعیف وجود ندارد.

روحانی تصریح کرد: باید در شرایط کنونی همه دست به دست هم دهیم تا از مشکلات عبور کنیم، از مشکلات و مطالبات به حق مردم آگاه هستیم و مردم از ما کار و تلاش بیشتر و حل و فصل مسایل را مطالبه می‌کنند و با تمام وجود به دنبال حل مشکلات هستیم و مردم باید به آینده نظام امیدوار باشند.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخاب هدایت الله جمالی پور و ارسلان زارع به عنوان استانداران جدید استان قزوین و گیلان، گفت: این دو استان از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند، قزوین استان صنعتی، علمی و گردشگری است و مرکزیت و جنوب کشور را به شمال و شمالغرب متصل می‌کند و از مسیرهای مهم ترانزیتی محسوب می‌شود.
روحانی خاطر نشان کرد: از استاندار جدید می‌خواهم که از همه توان خود برای ایجاد تحول در روند توسعه استان قزوین استفاده کند و از ظرفیت همه سرمایه‌های انسانی و دانشگاهی ارزشمندی که در استان وجود دارد بر مبنای تعادل استفاده کند.
رئیس جمهوری تصریح کرد: اعتدال در روند استفاده از نیروها و ظرفیت‌های انسانی ضروری است و معتقد نیستیم که با روی کار آمدن دولت جدید، همه نیروهایی که سلیقه متفاوت سیاسی دارند خانه نشین شوند، لذا باید از ظرفیت نیروهای لایق بدون توجه به سلیقه سیاسی آن استفاده کنیم.
روحانی همچنین با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل استان گیلان گفت: استان گیلان از مناطق مهم گردشگری کشور است و در ایام تعطیل شمار زیادی از مردم به این منطقه سفر می‌کنند و از جاذبه‌های طبیعی و انسانی زیادی برخوردار است. در توسعه این منطقه باید نسبت  به حفاظت از محیط زیست توجه جدی داشت.
رئیس جمهوری همچنین توجه به زراعت و تولید چوب و  صنایع وابسته به آن را در مناطق شمالی کشور مورد تأکید قرار داد، گفت: متأسفانه مقداری نسبت به این موضوع غفلت شده و لذا از آنجایی که صنایع چوب و کاغذ از نیازهای مهم کشور است باید نسبت به توسعه آن اهتمام جدی داشت.
روحانی اقدامات زیربنایی دولت از جمله خط آهن قزوین – رشت را در رفاه مردم و ایجاد تحول در توسعه و آبادانی استان گیلان مؤثر توصیف کرد و گفت: ظرفیت‌های موجود در مناطق شمال کشور از جمله دریا، مناطق آزاد، شیلات، آبزیان و صنایع همسو با محیط زیست و صنعت سبز می‌تواند در توسعه این مناطق بسیار تأثیرگذار باشد.
رئیس جمهوری با تأکید بر  توجه جدی به مشکل زباله در مناطق شمال کشور، گفت: موضوع زباله‌سوزی و دفع زباله در این مناطق از مشکلات بزرگ زیست محیطی محسوب می‌شود و باید در این زمینه با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و بهره گیری از فناوری های نو چاره‌اندیشی شود.

نظرات شما