صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 05
کد خبر: ۱۸۶۷۹۷
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۸ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۸
الاخبار:

نشست «جی ۷» دری برای مذاکره ایران و آمریکا ایجاد کرده، اما این در همچنان قفل است

صحبت‌های حسن روحانی بار دیگر در مورد آمادگی کشورش برای مذاکره، در صورت رفع تمام تحریمها، جهت قطب نما را به سمت خوش بینی گرداند.

رویداد۲۴  صحبت‌های حسن روحانی بار دیگر در مورد آمادگی کشورش برای مذاکره، در صورت رفع تمام تحریمها، جهت قطب نما را به سمت خوش بینی گرداند.

در ادامه این مطلب آمده است: با این حال، نمی‌توان از وجود اختلافات داخلی در ایران در مورد مذاکره و چگونگی آن، غافل شد. کارشناسان مسائل تهران تاکید می‌کنند که این بحث‌ها و درگیری‌های داخلی، زیر سقفی باقی می‌ماند، که امکان کنترل آن و رسیدن به تفاهم، وجود دارد. این امری است که تجربه فعالیت‌های گذشته تمام موسسات، در چارچوب یک همخوانی و هماهنگی بزرگ، بر آن صحه می‌گذارد.

با اینکه موضع گیری روحانی، نقشه راهی را برای هر توافقی با ایالات متحده تعیین کرد، اما باب مذاکره را باز گذاشت؛ بر این اساس، می‌توان گفت پس از آنکه تهران توانست با سیاست مقاومت سازنده خود تا حد زیادی فشار‌های آمریکا را خنثی کند، اکنون، یک قدم به مذاکره نزدیک شده است؛ این در حالی است که عجله‌ای برای گفتگو با آمریکا ندارد. بدین معنا، برنامه‌های «پایداری» ایران وارد مرحله تازه‌ای شده است.

خوش بین‌ها انتظار دارند که در مرحله بعدی، هر دو طرف گام‌هایی آهسته بردارند؛ به این ترتیب که واشنگتن در تحریم‌های خود تسهیلاتی ایجاد کند و برای مثال، معافیت برخی کشور‌ها از تحریم ایران را بازگرداند و به توافق هسته‌ای احترام بگذارد؛ البته بدون آنکه به این توافق بازگردد.

در مقابل، ایران هم با آرامش بیشتری پیش رفته و از فعالیت‌های هسته‌ای تا حدی عقب نشینی کند. در صورتی که این روند استمرار پیدا کند، تحولی بزرگ در کاخ سفید اتفاق می‌افتد که فراتر از موفقیت دیپلماتیک مکرون بوده و به معنای پایین آمدن ترامپ از سقف خواسته هایش و تلاش برای توافقی سریع، کمی پیش از انتخابات ریاست جمهوری است؛ در حالی که این دستاورد ترامپ، پرونده برنامه‌های موشکی ایران را نادیده می‌گیرد.

این تغییر، قطعا باعث خوشحالی تل آویو نمی‌شود؛ ولو اینکه مذاکره مستقیمی بین روسای جمهور ایران و آمریکا، یا وزرای خارجه ان‌ها صورت نگیرد.

اما در مقابلِ سناریوی خوش بینی، هستند عده‌ای که بر دشواری چشم پوشی ترامپ از پرونده موشک‌های ایران تاکید می‌کنند و معتقدند که این موضوع، مهمترین دغدغه ترامپ در جریان حمله به تهران است. در مجموع، می‌توان گفت نشست‌های بیاریتز، دری را برای مذاکرات ایجاد کرده است، اما این در همچنان قفل است و کلید آن، همانطور که روحانی تصریح کرد، در زمین ترامپ است.
منبع: انتخاب
نظرات شما