رویداد۲۴ افشین حبیبزاده (عضو کمیسیون عمران و حملونقل شورای و عضو کمیته نظارت شورای شهر تهران) به عملکرد شورای شهر تهران نمره ۱۵ میدهد و معتقد است: پرونده برجباغها، سامانه شفافیت و بازپسگیری املاک شهرداری از مهمترین اقداماتی است که در این یک سال به آن پرداخته شده است.
حبیبزاده ادامه داد: چند چالش خیلی مهم و مورد توجه مردم را در دستور کار خود قرار دادم که چند خروجی مشخص داشت. یکی از مباحث، طرح خانهباغ به عنوان یکی از دستاوردهای بسیار مهم شوراست و باید از آن دفاع کرد. دومین مورد که من طراح آن بودم، نحوه بهرهبرداری از املاک است که طبق
قانون شهرداری در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار داده است.
وی افزود: هر ملکی برای واگذاری به اشخاص حقیقی یا حقوقی به مصوبه شورای شهر نیاز دارد. متاسفانه اکثریت قریب به اتفاق املاکی که در اختیار اشخاص قرار گرفته بود، فاقد این مجوز و در نتیجه غیرقانونی مورد استفاده قرار میگرفت. آماری منتشر شد که نشان میداد، بیش از دو هزار ملک و اگر به صورت واحد در نظر بگیریم، خیلی بیشتر از این عدد، واحد در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار دارد. عمده این املاک شناسایی و برای آنها پرونده تشکیل شده است. بخشی از این املاک با صدور حکم پس گرفته شده و بخشی در شرف بازپسگیری است.
حبیبزاده درباره تعداد املاکی که
شورای شهر در طی این مدت به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار کرده، گفت: در طول این دو سال تنها یک مورد مجوز صادر کردیم که مربوط به موزه یکی از نقاشها به نام خانم ایران درودی است. زمینی در محله یوسفآباد در اختیار آنها قرار گرفت و با هزینه خودشان ساخته میشود و قرار است مجموعه نقاشیهای ایشان در آنجا به نمایش درآید.
عضو کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران درباره عملکرد شورا در حوزه عمرانی گفت: یکی از مسائلی که مطرح میشد، این بود که شورای شهر حتی یک تونل هم نساخته است، اما صدها پروژه عمرانی در تهران از جمله زیرگذر گیشا، زیرگذر استاد معین، بزرگراه شهید بروجردی، بزرگراه شهید رستگار از جمله موارد در دست اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اقدامات، بررسی پروژههای عمرانی شهر، پیشرفت فیزیکی، اولویت بندی آنها، تامین منابع، سرعت انجام کار، نظـارت بر حسن انجام کار ومواردی از این قبیل بود و در این راسـتا در اواخـر سـال ۹۷ همزمـان بـا تدوین بودجه سال ۱۳۹۸ بودجه عمرانی شهر به منظور تعیین تکلیـف پـروژههـای مـذکور بـه دو برابر افزایش یافت تا شاهد اتمام پروژههای نیمه تمام در سال ۱۳۹۸ باشیم. از جمله مسائل مهم دیگر موضوع آسفالت معابر است و امروز در شرایط بسیار بهتری نسبت به گذشته قرار داریم.
حبیبزاده درباره اقداماتی که در
کمیته نظارت شورای شهر انجام شده است، نیز گفت: طرح رفع گرههای ترافیکی، طرح تعیینتکلیف صندوق ذخیـره کارکنـان شـهرداری و همچنین مکاتبات و تذکرهایی در خصوص تعیین تکلیف ساختمان پلاسکو، سـامانه ۵ اتوبوسـرانی، گودهای پرخطر، صورت وضعیت الکترونیک در حوزه پسماندهای شهری، ایمنسازی بازار تهران، لایروبـی رودخانهها، ساماندهی قراردادهای کار پیمانکاران،
ساماندهی کارگران فصلی و بسیاری مـوارد دیگـر از جمله مواردی است که در کمیته نظارت پیگیری شد.
وی درباره فعالیتهایی که شورا نتوانست، پیگیر اجرای آن شود به طرح مجری ذیصلاح و پارکهای حاشیهای اشاره کرد و افزود: بخشهایی از مصوبات موجود است که در این دو سال به تصویب رسیده،، اما هنوز به طور کامل اجرا نشده است. برای مثال بخشی از مصوبات مانند مجری ذیصلاح هنوز اجرایی نشده است که باید در فرصت باقیمانده هرطور شده اجرایی شود. این طرح یکی از نکات بسیار مهمی است که تکلیف میکند تا ساختمان تنها توسط متخصصان ساخته شود و هیچکس دیگری اجازه ساخت و ساز در این زمینه را نداشته باشد. همچنین پارک حاشیهای و پروژههای نیمه تمام عمرانی که بخشی از آن اجرایی شده، از جمله مواردی است که اجرایی نشده و در مدت باقی مانده باید انجام شود.
حبیبزاده با اشاره به تغییرات در
شهرداری تهران طی دو سال گذشته گفت: در حوزه مدیریت شهری دائما با تلاطم مواجه بودیم و آقای حناچی با حضور خود این آرامش را به مدیریت شهری بازگرداندند. دیگر کسی انتظار تغییر در مدیریت شهری را ندارد و امیدواریم با حضور شهردار بتوانیم این امر را تا پایان پیش ببریم.
وی در پایان درباره سرانجام حل ۸۰ چالش شهری که لیست امید در طی فعالیتهای تبلیغاتی خود برای شهر تهران در نظر گرفته بود، اظهار کرد: این اطمینان را به شهروندان تهرانی میدهم که ذرهای انحراف از وعدههایی که به مردم دادهایم نداشتیم و در طول دو سال آینده نیز با تمام توان به اجرای وعدههای انتخاباتی خود عمل خواهیم کرد تا مردم به واسطه همان وعدهها پای صندوق رای حضور یابند.