احمد بیگدلی:
اصلاحطلبان پس از شکست در انتخابات نهم مجلس، به این نتیجه رسیدند که پیروزی آنها در گرو وحدت و مشارکت حداکثری مردم است. پس از آن در انتخابات بعدی با ارائه لیست واحد، به پیروزی رسیدند. باید دید در انتخابات مجلس دوازدهم نیز همین رویه را دارند یا خیر.
رویداد۲۴ پس از عدم وحدت اصلاحطلبان در نهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری که در نهایت منجر به شکست آنها و ظهور فردی بهنام احمدینژاد شد، اصلاحطلبان به این نتیجه رسیدند که پیروزی آنها در انتخاباتهای مختلف در گرو وحدت و مشارکت حداکثری مردم است. از اینرو پس از این تجربه بزرگ، تقریباً اصلاحطلبان در همه انتخاباتهای بعدی به نسخه وحدت و ارائه لیست واحد عمل کردند و همین موضوع باعث شد تا پس از سالها، پیروزهای سیاسی جریان اصلاحطلبی رقم بخورد.
حال باید به انتظار نشست و دید آیا
اصلاحطلبان در
انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باز هم به این رویه خود ادامه خواهند داد یا برخی احزاب به مانند انتخابات پنجمین دوره شورای شهر راه خود را از شورای سیاستگذاری جدا میکنند؟
احمد بیگدلی چهره اصلاحطلب مجلس دهم گفت: به نظر میرسد اصلاحطلبان هم از گذشته درس عبرت گرفتهاند و هم موفقیتهای اخیر به آنها ثابت کرده که باید با لیست واحد در صحنه انتخابات حاضر شوند، اما تفاوت اصلی بستن لیست انتخاباتی پیشرو اصلاحطلبان با انتخابات مجلس دهم، غربال افرادی است که به اسم اصلاحطلبی وارد لیستها شدند و پس از موفقیت در انتخابات روش و منش دیگری را در دستور کار خود قرار دادند.
وی افزود: عدهای به شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان خرده میگیرند که چرا افرادی را وارد لیست کردید که حاضر نشدند به عضویت فراکسیون امید دربیایند؟ متاسفانه خیلی از مواقع وقتی اتفاقی میافتد و نتیجه مطلوب بوقوع نمیپیوندد، انتقادات تند و تیزتر میشود. باید توجه داشت که هر فردی میتواند به مسائل اخلاقی و تعهداتی که داده، پایبند نباشد و پیش از اینکه راه خود را جدا کند نمیتوان ذهنخوانی کرد، اما موضوعی که با قاطعیت میتوان عنوان کرد این است که این اتفاق تجربه بزرگی برای شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان بود و مطمئناً لیستهای اصلاحطلبان برای انتخابات پیشرو با شفافیت و دقت بیشتری بسته خواهد شد.
این عضو فراکسیون امید مجلس در پاسخ به اینکه برخی از احزاب اصلاحطلب و حتی حامیان جریان اصلاحطلبی معتقدند عارف توانایی لیدری جبهه اصلاحات را ندارد، گفت: من مخالفتی با انتقاد ندارم، ولی انتقاد باید منطقی باشد و راهکار ارائه داد. افرادی که به عارف ایراد میگیرند باید بگویند ایشان باید چه روند دیگری را دنبال میکرده و در چه زمانهایی کوتاهی داشته است. شاید خیلی از انتقادها هم بهجا باشد، ولی انتقاد زمانی اثرگذار است که کلی بیان نشود، یعنی دقیقاً گفته شود کجای کار اشتباه بوده و راه بهتر چیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همه افرادی که امروز در
فراکسیون امید مجلس حضور دارند مثل هم فکر نمیکنند و میزان اصلاحطلبی آنها در یک حد نیست. در جلساتی که در فراکسیون امید برگزار میشود گاهی نظر اکثریت مخالف نظر آقای عارف است پس نمیتوان گفت همه تصمیمهای فراکسیون امید، تصمیم شخص عارف است.
منبع: سایت روزنو