رویداد۲۴ احمدی نژاد از سال ۲۰۱۷ فعالیت خود در رسانههای اجتماعی را شروع کرد. او در این مدت در مورد مسائل مختلفی از جمله ورزش، موسیقی، خشونت و سیاست داخلی آمریکا توییت کرده است. لحن مثبت و همدلانه احمدی نژاد در فضای آنلاین هیج شباهتی به روزهای حضور او در کاخ سعد آباد بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ ندارد. احمدی نژاد در دوران ریاست جمهوری خود به طور مکرر وقوع هولوکاست را زیر سوال میبرد و متهم به نقض حقوق بشر شده بود.
صفحه توییتر احمدی نژاد ۱۰۳ هزار پیرو دارد. افراد نزدیک به رئیس جمهور سابق ایران میگویند که او به طور شخصی حساب کاربری خود را اداره میکند. البته برخی اوقات مشاوران احمدی نژاد اطلاعاتی در مورد مسائل روز فراهم میکنند.
اما تعدادی از ناظران سیاسی معتقدند که احمدی نژاد در حال تلاش برای احیای محبوبیت و مشروعیت از دست رفته خود در درون جامعه ایران است. فعالیت در رسانههای اجتماعی به عنوان یکی از ابزارهای در دسترس برای بهبود تصویر عمومی محسوب میشود.
عبدالرضا داوری، سردبیر یکی از مجلههای اقتصادی ایران در این ارتباط گفت: «حساب توییتر انگلیسی احمدی نژاد در واقع بخشی از دیپلماسی عمومی او محسوب میشود. او قصد دارد که جنبههای خوب و انسانی ورزشکاران، خوانندهها و هنرمندان را به مردم دنیا و همچنین هموطنان خود یادآوری کند».
داوری در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد به عنوان یکی از مشاوران دولت انجام وظیفه میکرد. او اضافه کرد که تیمی از کارشناسان کامپیوتری به اداره حساب کاربری رئیس جمهور سابق کمک میکنند.
احمدی نژاد بعد از اتمام دوره ریاست جمهوری خود توسط هر دو جناح سیاسی اصول گرا و اصلاح طلب طرد شد. به همین خاطر برخی ناظران و تحلیلگران معتقدند که او از توییتر برای احیا جایگاه سیاسی خود در فضای داخلی و سطح بین الملل استفاده میکند.
سقوط احمدی نژاد در ساختار سیاسی ایران در سال ۲۰۱۱ شروع شد، درست بعد از ماجرای استتعفای وزیر اطلاعات. بعد از این قضیه احمدی نژاد وارد یک نزاع با اصولگرایان شد.
بعد از اتمام دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد در سال ۲۰۱۳، بسیاری از اصولگرایان به خاطر حمایتهای خود از دولت احمدی نژاد در گذشته ابراز پشیمانی کردند. احمدی نژاد و اعضای کابینه اش در سالهای اخیر در فضای سیاسی ایران به حاشیه کشانده شدند. احمدی نژاد در سال ۲۰۱۶ تلاش کرد که دوباره برای بار سوم در انتخابات ریاست جمهوری کشور حضور پیدا کند. اما رهبر ایران کاندیداتوری مجدد احمدی نژاد را به صلاح کشور ندانست.
نادر کریمی، تحلیلگر ایرانی معتقد است که احمدی نژاد از فضای آنلاین برای بهبود اعتبار و جایگاه سیاسی خود در داخل و خارج از کشور بهره میگیرد. او در این ارتباط گفت: «احمدی نژاد او و مشاوران نزدیکش هرگز اجازه حضور در بالاترین سطوح کشور را به دست نخواهند آورد. اما احمدی نژاد امیدوار است در آینده نزدیک دوباره بتواند به ساختار قدرت بازگردد».
البته شاید احمدی نژاد انگیزههای مختلفی برای حضور در توییتر داشته باشد. اما بسیاری از تحلیلگران و فعالان معتقدند که رسانههای اجتماعی ابزار خوبی برای دور زدن سانسور رسانهای در ایران هستند. احمدی نژاد همچون گذشته نمیتواند از تلویزیون دولتی برای بهبود تصویر عمومی خود بهره بگیرد.
علی متاجی، فعال رسانهای در تهران و یکی از حامیان رئیس جمهور سابق ایران است. او در مورد استراتژی احمدی نژاد گفت: «احمدی نژاد در مورد علایق و مسائل جذاب از جمله ورزش، موسیقی و سیاست توییت میکند تا چهره واقعی خود را به مردم دنیا نشان دهد».
اما منتقدان استفاده احمدی نژاد از توییتر را طعنه آمیز میدانند، زیرا مقامات ایرانی در سال ۲۰۰۹ در زمان ریاست جمهوری او تصمیم گرفتند که شبکههای توییتر و فیسبوک را فیلتر کنند. ایران از آن زمان صدها وب سایت از جمله یوتیوب و برنامه پیام رسان تلگرام را هم فیلتر کرده است. احتمال مسدود شدن اینستاگرام نیز در ایران وجود دارد.
بسیاری از ایرانیها از وی پی ان برای دسترسی به این سایتها استفاده میکنند. البته باید اشاره کنیم که تحریمهای اقتصادی آمریکا در سالهای اخیر دسترسی به ابزارهایی همچون فیلترشکن و وی پی ان را برای ایرانیها دشوارتر کردند.
اما احمدی نژاد تنها سیاست مدار ایرانی نیست که از رسانههای اجتماعی برای ترویج پیام خود بهره میگیرد. جواد ظریف، وزیر خارجه و حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نیز در شبکه توییتر فعالیت میکنند.
اما منتقدان احمدی نژاد معتقدند که تلاشهای او برای احیای اعتبار خود بی نتیجه خواهد بود. البته او فعالیتهای خود برای جلوگیری از به حاشیه رانده شدن را ادامه خواهد داد. او در حال تلاش برای حفظ جایگاه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خود است.