صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 19
کد خبر: ۱۸۷۱۷۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۸

توسعه گردشگری غذا در دستور کار منطقه آزاد چابهار/ برنامه‌های گردشگری چابهار، از گردشگری غذا تا کریکت

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: جشنواره غذا و حرکت به سمت گردشگری غذا امسال برای اولین به عنوان یکی از بخش‌های مهم جشنواره مونسون اجرا و بالغ بر ۱۰۰ نوع غذا به جشنواره آورده شد.
رویداد۲۴ جشنواره گردشگری مونسون که هرساله در مرداد ماه برگزار می‌شود، یکی از بی‌نظیرترین جشنواره‌های تابستانی در مناطق آزاد است. این زمان که مصادف است با پدیده مونسون، آب و هوای چابهار را بهاری می‌کند و می‌شود یکی از بهترین زمان‌ها برای گردشگران و آشنا شدن با این استان و فرهنگ مردم بلوچ.

امسال این جشنواره با برگزاری جشنواره غذا‌های محلی سیستان و بلوچستان و حضور داوران بنام توانست خوش بدرخشد و نظر گردشگران را جلب کند.

این جشنواره با خبر‌های خوب به کار خود پایان داد و به همین منظور اقتصاد۲۴ گفت و گویی با محمداکبر چاکرزهی، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار انجام داد.

محمداکبر چاکرزهی در خصوص جشنواره امسال و تفاوت آن با سال‌های گذشته گفت: جشنواره امسال با سال‌های قبل متفاوت بود و تفاوت اصلی آن به خصوص با سال گذشته در بخش‌های آن بود که به صورت پر رنگ‌تری دیده شد. جشنواره مونسون امسال در سه بخش فعالیت کرد؛ یک بخش صنایع دستی استان بود که هدف سازمان تقویت هنر بومی، صنایع دستی، سوزن دوزی و… بود و حمایت از فعالان این عرصه که عمدتا زنان هستند. در این جشنواره تلاش شد برای توانمندسازی آنان زمینه‌هایی فراهم شود. ۸ استان حضور داشتند و تبادل تجربه‌ای میان هنرمندان صورت گرفت که مزیت خوبی برای جشنوراه محسوب می‌شد.

وی در ادامه افزود: بخش دوم جشنواره موسیقی بود که به علت ظرفیت و تنوع بالا در استان سیستان و بلوچستان یکی از بخش‌های مهم محسوب می‌شد و از تمامی شهر‌های استان دعوت به عمل آمده بود، که هر شب در اختیار یک یا دو شهرستان بود که برنامه‌های هنری خودشان را اجرا کنند و زمینه نشاط و شادابی را برای مردم فراهم کنند.

چاکرزهی در خصوص بخش دیگر جشنواره گفت: بخش سوم که امسال به دو بخش قبل اضافه شده بود، جشنواره غذا و حرکت به سمت گردشگری غذا بود. امسال برای اولین بار این اتفاق افتاد و استقبال خوبی شد و از سوی بخش‌های مختلف مانند رستوران‌ها و هم بوم‌گردی‌ها و هم افرادی که به صورت آزاد غذا‌های سنتی به مسابقه آورده شد در حدود ۷۰ شرکت کننده داشتیم و بالغ بر ۱۰۰ نوع غذا به جشنواره آورده شد، غذا‌هایی که بعضا به فراموشی سپرده شده بود.

وی افزود: هیئت داوری از تهران برای ارزیابی غذا‌ها انتخاب شده بودند. رقابت و استقبال خوبی را شاهد بودیم که می‌تواند زمینه‌ای برای ایجاد یک جشنواره ملی به میزبانی چابهار باشد.
 


معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار در خصوص حضور گردشگران در منطقه گفت: گردشگران داخلی و خارجی نیز داشتیم که البته تعداد گردشگران خارجی محدود بود. مونسون، چون زمان خاصی در چابهار است بسیاری از افراد هنوز در جریان آب و هوای خوب چابهار در این فصل نیستند و گمان می‌کنند به علت تابستان هوا گرم است. اما در حقیقت ماهیت این جشنواره به علت آب و هوای خوبی است که پدیده مونسون برای چابهار به ارمغان می‌آورد. این تفاوت دما با شهر‌های جنوبی و حتی مرکز کشور در مرداد ماه، فرصت و مزیتی خاص چابهار است که هوای بهاری آن می‌تواند جذب گردشگر کند. علاوه بر آن موج سواری هم می‌تواند در تابستان در جذب علاقمندان به چابهار موثر باشد.

چاکرزهی تصریح کرد: چابهار امروز به عنوان یک مرکز جدید گردشگری مطرح است و در بین هموطنان شناخته شده است، اما تا جایگاه واقعی خود را بشناسد و ظرفیت‌های خوب و جاذبه‌های طبیعی نهفته در آن به طور کامل معرفی شود، راه زیادی دارد و نیاز به معرفی بیشتر و گسترده تری است. علاوه بر آن آداب و رسوم و سنت مردم این خطه، صنایع، موسیقی، آب و هوا و… می‌تواند در ایفای نقش بیشتر و بهتر چابهار در کشور موثر باشد.

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار در خصوص ناشناخته بودن برخی از ظرفیت‌های چابهار و لزوم شناساندن صحیح آن‌ها گفت: ما می‌بایست در زمینه تبلیغات بیشتر کار کنیم به خصوص در رسانه ملی، شبکه‌های اجتماعی و .. باید این ظرفیت‌ها معرفی شود تا زمینه برای سال آینده مساعدتر باشد.

وی ورود گردشگر را برای اقتصاد محلی ارزشمند دانست و افزود: زمانی که گردشگر وارد چابهار می‌شود تمام چرخه‌های یک جامعه را می‌چرخاند. برای مثال گردشگر وقتی وارد چابهار می‌شود از تاکسی استفاده می‌کند تا به هتل برسد و خرید می‌کند و از روستا‌های هدف گردشگری و بوم گردی دیدن می‌کند و در آنجا نیز محصولات روستایی را می‌خرد و غذا‌های محلی را امتحان می‌کند که مطمئنا همه این‌ها موجب افزایش درآمد و ثروت می‌شود.

به دنبال کاهش هزینه سفر به چابهار هستیم

چاکرزهی در جواب به سوالی مبنی بر گران بودن بلیط هواپیما برای چابهار گفت: قیمت گذاری که برای بلیط‌های هواپیما صورت می‌گیرد یک نگرانی ملی است و چابهار هم به دلیل بعد مسافت هزینه بیشتری را شامل می‌شود، اما در تلاش هستیم این مشکلات را به حداقل برسانیم تا هزینه سفر به چابهار کاهش یابد. این موضوع می‌تواند مشوقی باشد برای افرادی که قصد سفر به چابهار دارند. تلاش سازمان منطقه آزاد چابهار بر این است که با پیگیری امور و فراهم کردن زیرساخت‌های گردشگری و اقامت و رفاه مسافران، گردشگر پذیری منطقه را افزایش دهد. هتل‌هایی در دست ساخت داریم و به تدریج در طول یکی دوسال آینده مشکلات اقامتی برطرف خواهد شد.

وی در خصوص برنامه‌های آینده این معاونت تصریح کرد: معاونت گردشگری سازمان طبق تقویم کاری که در نظر گرفته فعالیت‌های مختلف و برنامه‌های متنوعی را دنبال می‌کند و پروژه‌هایی در حوزه مسئولیت اجتماعی، ارتقاء کیفیت آموزش و پرورش، تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز در مناطق روستایی، در حوزه بهداشت و سلامت هم برگزاری دوره‌های توانمند سازی، آموزش و تامین تجهیزات بیمارستانی دارد. همچنین همکاری با محیط زیست جهت توانمندسازی جامعه و حفاظت از گونه‌های در حال انقراض و… نیز در دستور کار است. در بخش جوامع محلی آموزش‌هایی را که با ارگان‌های مختلف داریم دنبال می‌کنیم و در ورزش نیز برای میزبانی و اعزام تیم‌های ورزشی و حمایت از رشته‌های خاص ورزشی مانند کریکت، فوتبال ساحلی، موج سواری و… برنامه‌های مختلف داریم. علاوه بر این‌ها برنامه‌های مناسبتی هم در دستور کار معاونت فرهنگی و گردشگری سازمان است که در طول سال دنبال می‌شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار در پایان افزود: چابهار دارای جاذبه‌های دیدنی فراوانی است که به عنوان مقصدی خوب با مهمان نوازی گرم و دلنشین مردم چابهار می‌تواند خاطرات بسیار خوب و شیرینی را برای هموطنان رقم بزند.
منبع: اقتصاد24
نظرات شما