صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 07
کد خبر: ۱۸۷۳۲۶
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۳ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۸

جزئیات پیشنهاد قطعه‌سازان به وزیر صنعت/ واردات خودرو با شروطی آزاد شود

دبیر انجمن قطعه‌سازان با تشریح شروط آزادسازی واردات خودرو با تعرفه صفر، گفت: شرط ما برای این آزادسازی، صفر شدن تعرفه واردات مواد اولیه، آزادسازی قیمت خودرو و اختصاص یارانه ۴۰ درصدی بابت خرید مواد اولیه داخلی است.

رویداد۲۴ مازیار بیگلو دبیر انجمن قطعه‌سازان گفت: بر اساس پیشنهادی که برای ارائه به وزیر صنعت آماده شده، قطعه سازان با آزادسازی واردات خودرو با تعرفه صفر موافق هستند به شرطی که برای این کار، صفر شدن تعرفه واردات مواد اولیه، آزادسازی قیمت خودرو و اختصاص یارانه ۴۰ درصدی بابت خرید مواد اولیه داخلی نیز لحاظ شود.

وی با اشاره به برگزاری جلسات انجمن قطعه‌سازان با سازنده‌های قطعات خودرو، اظهار داشت: در حال حاضر شرایط تولید قطعات تا حدی تثبیت شده و در پی این مسئله نشست‌هایی به صورت مرتب در انجمن قطعه‌سازان با حضور تولیدکنندگان تشکیل می‌شود و مشکلات صنعتگران مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به انجام مذاکرات بین قطعه‌سازان و مدیر عامل جدید ایران خودرو گفت: پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت تولید قطعات خودرو تهیه و به مدیر عامل ایران خودرو ارائه دادیم و خواستیم تا با رعایت عدالت، با قطعه‌سازان برخورد شود و روند پرداخت مطالبات قطعه‌سازان به ۱۲۰ روز برگردد تا قطعه‌سازی نباشد که در مدت بیشتر از ۱۲۰ روز به مطالباتش برسد.

وی افزود: در مورد قیمت‌گذاری نیز تقاضایی داشتیم تا به سمت آزادسازی قیمت خودرو حرکت کنیم.

بیگلو توضیح داد: در این مورد سه شرط را با مدیرعامل ایران خودرو مطرح کردیم به طوری که شرایط واردات خودرو با تعرفه صفر مهیا شود، البته به شرطی که ما هم بتوانیم مواد اولیه مورد نیازمان را به با تعرفه صفر درصد وارد کنیم. همچنین قیمت خودرو آزاد شود و مواد اولیه داخلی نیز با یارانه ۴۰ درصدی به قطعه‌سازان ارائه شود.

* قیمت فعلی خودرو پایین‌تر از قیمت تمام شده است

وی با بیان اینکه این پیشنهاد را بر اساس مدل‌هایی که در کره، چین و ترکیه اجرایی شده مطرح کرده‌ایم، در پاسخ به این سوال که یکی از دلایل بازداشت مدیرعامل ایران خودرو، قیمت‌گذاری غیرمنطقی و گران فروشی اعلام شد، آیا قیمت فعلی خودرو بر اساس آنالیز قیمتی که قطعه‌سازان ارائه داده‌اند، تعیین شده یا اینکه خودروسازان قیمت خودرو را بسیار بالاتر از نرخ تمام شده تعیین کرده‌اند؟ گفت: قیمت خودرو در شرایط فعلی بسیار پایین‌تر از قیمت تمام‌شده تولید است. ۸۰ درصد قیمت خودرو به مواد اولیه و قطعات اختصاص دارد، وقتی قیمت آهن ۳ برابر می‌شود یا قیمت محصولات پتروشیمی داخلی ۴ برابر می‌شود، قیمت آلومینیوم و مس ۳ یا ۴ برابر می‌شود چه اتفاقی برای قیمت تمام شده خودرو رخ می‌دهد؟

بیگلو در پاسخ به این سوال که یعنی گران‌فروشی در خودرو اتفاق نیفتاده است؟ گفت: خیر، به هیچ عنوان این طور نبوده است. تمام خودرو‌هایی که در حال حاضر فروخته می‌شوند با زیان کامل عرضه می‌شوند، در این رابطه خودرو‌سازان زیان‌ده شده‌اند و به همین دلیل حاضر نیستند سر قیمت با قطعه‌سازان تعامل کنند.

* شرط رفع انحصار از بازار خودرو

وی تصریح کرد: همیشه این بحث مطرح بوده که ما در بازار خودرو انحصار ایجاد می‌کنیم، حال می‌گوییم که آن انحصار را بردارید و هر خودرویی می‌خواهید با تعرفه صفر وارد کنید فقط تعرفه واردات مواد اولیه ما نیز به صفر برسد و شروط دیگر هم برقرار شود.

وی در پاسخ به این سوال که اگر قرار باشد رقابت ایجاد شود، باید واردات خودرو آزاد شود و دیگر تعیین شرط پرداخت یارانه در تأمین مواد اولیه داخلی معنی ندارد، گفت: در چین، کره یا ترکیه مواد اولیه داخلی با تخفیف به تولیدکنندگان ارائه می‌شود. در چین صنعتگران، مواد اولیه داخلی را ۴۰ درصد زیر قیمت خریداری می‌کنند.

وی تأکید کرد: مزیت کارگر و انرژی ارزان قیمت در ایران به وسیله سود بالای تسهیلات بانکی از بین می‌رود حداقل در مورد مواد اولیه داخلی باید قیمت پایین‌تری برای صنعتگران کشور در نظر گرفته شود. زیرا به عنوان یک ایرانی، قسمتی از ثروت ملی، نفت و معادن کشور متعلق به ماست و حالا که تولیدکننده هم هستیم باید بیشتر هم تعلق گیرد.

دبیر انجمن قطعه‌سازان در پاسخ به این سوال که آیا این پیشنهاد را به وزارت صنعت هم ارائه کرده‌اید؟ گفت: قرار است در جلسه‌ای با وزیر صنعت این موضوع را مطرح کنیم.

وی افزود: اگر نهادی مخالفت کند، لطفا خودش پاسخگو باشد و دیگر به خودروساز و قطعه‌ساز حمله نشود.

* زیان ۲۵ هزار میلیارد تومانی خودروسازان

وی افزود: ما منتظریم تا دادگاه مدیران برگزار شود و ببینیم آیا رفع اتهام می‌شوند یا خیر. آنچه مسلم است این است که تمام خودرو‌های تولیدی در کشور با زیان کامل فروخته می‌شوند به طوری که طی یک سال گذشته شرکت‌های خودروساز ۲۵ هزار میلیارد تومان ضرر داده‌اند. این ضرر از اختلاف منفی قیمت تمام شده و فروش خودرو است.

* در پرداخت مطالبات قطعه‌سازان عدالت رعایت شود

وی در ادامه با تأکید بر لزوم رعایت عدالت در پرداخت مطالبات قطعه‌سازان، گفت: اگر یک قطعه‌ساز پولش را در کمتر از ۱۲۰ روز از خودروساز تحویل می‌گیرد، باید مدت انتظارش به ۱۲۰ روز برسد تا بقیه قطعه‌سازان نیز بتوانند پولشان را به جای ۲۰۰ یا ۳۰۰ روز، در مدت ۱۲۰ روز از خودروساز تحویل بگیرند.

بیگلو تصریح کرد: حداقل مدت زمان پرداخت مطالبات قطعه‌سازان از سوی سایپا ۱۲۰ روز است، ولی در ایران خودرو برخی سازنده‌های بزرگ در کمتر از ۱۲۰ روز پولشان را تحویل می‌گیرند و مطالبات بقیه سازنده‌ها نیز در مدت زمان بیشتری وصول می‌شود.

منبع: فارس
نظرات شما