معاون سازمان محیطزیست:
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست با بیان اینکه دریافت عوارض از صنایع آلاینده در کاهش آلایندگیهای این صنایع تاکنون موثر نبوده است گفت: در حقیقت عوارض برای رفع آلایندگی و برای محیطزیست هزینه نمیشود و به عبارتی مشخص نیست، این عوارض در کجا هزینه میشود.
رویداد۲۴ مسعود تجریشی درباره اخذ عوارض آلایندگی از صنایع آلاینده به ویژه در منطقه پارس جنوبی گفت: این قانون در حدود دو سال است که در حال اجراست، اما ما اصرار داریم که به جای عوارض، صنایع آلاینده مالیات بپردازند.
وی ادامه داد: وقتی مالیات پرداخت شود این مبلغ وارد خزانه کشور میشود و هزینهکرد آن کاملا مشخص است. در حال حاضر براساس قانون اگر سازمان محیطزیست اعلام کند، یک پالایشگاه به طور مثال باعث ایجاد آلودگی در آبهای زیرزمینی منطقه شده است، یک درصد از فروش این پالایشگاه یا صنایع برای رفع این آلایندگی دریافت میشود.
معاون محیط زیستانسانی سازمان محیطزیست خاطرنشان کرد: در حال حاضر این درصد از فروش محصولات صنایع آلاینده یا پالایشگاهها دریافت و در اختیار استانداریها قرار داده میشود و از طریق آنها بین شهرستانهای تحت تاثیر تقسیم میشود.
معاون سازمان محیط زیست گفت: مشکلی که به نظر ما این قانون دارد، این است که این عوارض برای رفع آلایندگی و برای محیط زیست هزینه نمیشود و مشخص نیست این عوارض در کجا هزینه میشود.
وی ادامهداد: ما در عسلویه مدل سازی و مشخص کردیم، بخشی از آلودگی هوا ناشی از فعالیت صنایع و پتروشیمیها تا استانهای مجاور نیز میرود.
تجریشی با بیان اینکه میزان آلایندگی صنایع در عسلویه را مشخص کردهایم، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد عوارضی که صنایع آلاینده در عسلویه پرداخت میکنند، در بوشهر هزینه میشود و مابقی در استانهای مجاور که متاثر از آلایندگی این صنایع هستند، هزینه میشود که این موضوع باعث اعتراض برخی نمایندگان مجلس شده است.
تجریشی ادامه داد: میزان آلایندگی پتروشیمیها و صنایع را مشخص و برآورد کردهایم که این صنایع و پتروشیمیها تا چه میزان هوا را آلوده میکنند و براساس این بررسیها مشخص شد، آلاینده ساکس بالاترین میزان آلایندگی را در منطقه دارد.
وی تاکید کرد: معتقدم دریافت این عوارض در کاهش آلایندگیهای این صنایع و پتروشیمیها تاکنون موثر نبوده است و ما همچنان معتقدیم بجای عوارض باید مالیات سبز اخذ و در صندوق محیط زیست وارد شده و با اعطای وام به صنایع به رفع آلایندگی صنایع کمک شود. در حال حاضر اصلا چنین اتفاقی نمیافتد و با وجود اینکه ده سال است از ایجاد صندوق ملی محیط زیست میگذرد، اما تاکنون هیچ ریالی از این عوارض به صندوق پرداخت نشده است. در تمام دنیا نیز با پرداخت عوارض به محیطزیست و اعطای وام به صنایع، تمامی صنایع آلاینده به صنایع هایتک تبدیل شدهاست.