صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۳۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 21
کد خبر: ۱۸۷۹۸۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
حمیدرضا آصفی:

اخراج جان بولتون ارتباطی به ایران ندارد/ ترامپ اگر با ایران مذاکره نکند دق می‌کند

آصفی سخنگوی پیشین وزارت خارجه بر این عقیده است که استعفای بولتون هیچ ارتباطی به ایران و مذاکره با ایران ندارد و نباید فکر کنیم که این برکناری در جهت بهبود روابط با ایران و یا مذاکره با ایران صورت گرفته است.
رویداد۲۴ بالاخره جان بولتون سومین مشاور امنیت ملی کاخ سفید در سه سال گذشته نیز از سوی دونالدترامپ رئیس جمهوری این کشور کنار گذاشته شد. مردی با سبیل‌های متفاوت که چهره‌ای تندرو و جنگ افروز و البته حامی تحریم و جنگ علیه ایران را از خود نشان داده بود.

سه شنبه شب بود که ترامپ در توییتی اعلام کرد که از جان بولتون درخواست کرده که تا استعفایش را تقدیم کاخ سفید کند و از عدم همکاری با او خبر داد، هرچند که بولتون تلاش کرد تا نشان دهد این استعفا با خواست خود بوده است، اما تحلیلگران و نشریات آمریکایی با دلایل و گمانه زنی‌های متعدد، خواست ترامپ برای برکناری جان بولتون را بررسی کردند. از تندرو بودن و مخالفت با کاهش تحریم‌ها علیه ایران تا نزدیکی به انتخابات و چراغ سبز نشان به ایران و … همه و همه از جمله گمانه زنی‌های مطرح شده برای توجیه کنار گداشتن بولتون بود.

در این میان، اما برخی از مسئولان و شهروندان ایرانی نیز از این برکناری ابراز خوشحالی و رضایت کرده و معتقد بودند که این برکناری نوعی چراغ سبز به ایران و ایجاد حس اعتماد و اطمینان به ایرانی‌ها برای از سرگیری دوباره مذاکرات است، موضوعی که آصفی سخنگوی پیشین وزارت خارجه آن را کاملا رد می‌کند.

حمیدرضا آصفی در این باره می‌گوید: این استعفا دلایل و گمانه زنی‌های متعددی به همراه داشت. یکی از دلایل آن که کاخ سفید نیز اعلام کرد، به طالبان و مذاکره با طالبان برمی‌گردد. البته نشریات آمریکا دلایل دیگری از جمله مسئله ونزوئلا حمایت بولتون از درگیری‌های داخلی این کشور و عدم به نتیجه رسیدن مذاکرات با کره شمالی را از جمله دلایل این استعفا تلقی کردند.

آصفی ادامه داد: همه این موارد و مجموعه‌ای از این نشانه‌ها باعث شد تا کار بولتون و ترامپ به استعفا و اخراج بکشد. باید این نکته را در نظر داشته باشید که نه بولتون و نه پمپئو اصلا در تصمیم گیری‌های ترامپ تاثیرگذار نیستند و بولتون از همان ابتدا نیز از گزینه‌های انتخابی دونالد ترامپ نبوده است. حتی بن سلمان و نتانیاهو هم تاثیری بر او ندارد و می‌بینیم که نتانیاهو مدام خواهان جلوگیری از مذاکره ترامپ و ایران است، اما ترامپ حتی حاضر به مذاکره بدون پیش شرط با ایران شده است. صراحتا می‌گویم به این استعفا نباید دلخوش و خوش بین باشیم و فکر کنیم که این مسئله گامی از سوی آمریکا در جهت بهبود رابطه با ایران است.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه برکناری بولتون به معنای نشان دادن چراغ سبز به ایران نیست، تصریح کرد: اینکه برخی از استعفای بولتون خوشحالی می‌کنند جای تاسف دارد، زیرا این استعفا هیچ ارتباطی به ایران و مذاکره با ایران ندارد. بعد از استعفای بولتون دیدیم که حتی دور جدیدی از تحریم‌ها علیه ایران اعمال شد. برخی از تحلیلگران آمریکایی نیز اعلام کردند که ترامپ می‌خواست چهره‌ای که کمتر جنگ افروز باشد را در سال آخر ریاست جمهوری خود داشته باشد. البته این نکته را فراموش نکنید که ما افرادی، چون بوش که چهره‌های تندرو‌تر بودند را از سر گذرانده ایم و بولتون در مقایسه با آن‌ها اصلا تندرو و جنگ افروز نیست. باید بدانیم که سیاست‌های آمریکا در قبال ایران ساختاری نهادینه شده است و این اشتباه محض است که اگر فکر کنیم اخراج بولتون برای ایجاد حس اعتماد و دلگرمی به ایران برای مذاکره بوده است.

سفیر سابق ایران در فرانسه و امارات متحده، با بیان اینکه ترامپ اگر با ایران مذاکره نکند دق می‌کند، خاطرنشان کرد: هرچه جلو‌تر می‌رویم رقابت‌های انتخاباتی آمریکا جدی‌تر می‌شود و رئیس جمهوری ایالات متحده از دو جنبه خواهان دیدار با روحانی است ابتدا برای پرستیژ و اینکه بگوید من ایران را هم پای میز مذاکره کشاندم و دیگری بحث انتخابات است. ترامپ حتی اگر بخواهد هم نمی‌تواند فعلا وارد جنگ با ایران شود و بهتر است ساده لوحانه به اخراج بولتون نگاه نکنیم.
 
 
منبع: جامعه ایرانی
نظرات شما