رویداد۲۴ به گفته
فعالان بازار خودرو روند کاهشی و ادامه دار نرخ خودرو با وجود میزان کاهش تولید، افزایش عرضه، نبود تقاضا و اقدامات کنترلی از جمله جلوگیری از فروش عمده و کارتکسی در کنار ثبات نرخ ارز منجر به کاهش قیمتها شده و واسطهها را از بازار خارج کرده است. طبق پیش بینی این فعالان اگر وزارت صنعت با همین روند کنترل
بازار خودرو را در دست داشته باشد میتوان امیدوار شد که با ریزش قیمت ها، خودرو به قیمت سال گذشته برگردد.
این روزها
متقاضیان خودرو انتظار کاهش هرچه بیشتر قیمت خودرو را در بازار دارند و همین مساله موجب شده تا کمتر میل به خرید خودرو در تقاضای مصرفی دیده شود. همین مساله خود عاملی برای کاهش قیمت خودرو شده است.
بارها در طی یک سال و نیم گذشته فعالان زنجیره صنعت خودروسازی کشور بر نبود نقدینگی و مواد اولیه جهت تولید گلایههایی را مطرح کردند که هر روز به دنبال مطالبه آن از وزارت صنعت بودند. امروز این وزارتخانه با تمهیدات و وعدههای خود مبنی بر تکمیل نیاز این بخش جهت افزایش تولید قصد دارد چرخه ادامه دار صنعت خودرو سازی را تندتر کند.
از سوی دیگر مردم به عنوان مطالبه گران اصلی بر این اصل معتقدند که با توجه به نیاز، باید در بازار به کاهش و در نهایت ثبات قیمت خودرو برسند.
بی اعتمادی به قیمت خودرو در بازار
قطعه سازان با توجه به تعهداتشان باید نقش خود را در تولید خودرو به خوبی ایفا کنند، اما مدت هاست به دلیل نبود نقدینگی با مشکلات زیادی در تولید روبرو شده اند.
از این رو روند کاهش تولید و عرضه خودرو به بازار مشکلاتی را برای مردم پیش آورده است. در همین رابطه رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی درباره وضعیت صنعت خودرو در گفتگو با خبرنگار
اقتصاد۲۴ گفت: طی یک سال گذشته مکرر از سوی قطعه سازان کشور بر ایجاد حباب قیمت خودرو هشدارهایی داده شد، اما بازار به دلیل هیجان روند افزایش قیمت را گرفت.
محمدرضا نجفی منش گفت: در حال حاضر هم قیمت خودرو در بازار حباب دارد و هنوز هم قابل اعتماد نیست، اما پیش بینی میشود در آینده نزدیک این حبابها از بین برود.
رییس انجمن صنایع همگن قطعهسازی با تاکید بر اینکه با همراهی و کمک دولت تولید به حرکت میافتد و این تنها با تامین نقدینگی قطعه سازان میسر است، ادامه داد: وزارت صنعت با تغییرات مدیریتی در ایران خودرو و همچنین حرکت جدی در کنترل وعرضه خودرو توانست از ادامه افسارگسیختگی قیمتها در بازار جلوگیری کند.
این فعال در زنجیره
صنعت خودروسازی کشور در پاسخ به این سوال که وضعیت بازار خودرو را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: پیش بینی با شرایط کنونی تولید بسیار سخت است. امروز واحدهای تولیدی با ظرفیتهای کمتری نسبت به گذشته فعال هستند و همین نگرانیهایی را برای ادامه ثبات قیمت در بازار خواهد داشت، اما اگر تلاشها برای تامین نیاز زنجیره صنعت خودرو روند مطلوبی بگیرد انتظار میرود که با کاهش قیمت بیشتری در بازار روبرو شویم.
در انتظار از بین رفتن حباب قیمت خودرو
سعید موتمنی، رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تهران هم با تاکید بر اینکه طی یک ماه گذشته قیمت خودرو با توجه به اینکه هنوز تولید آن افزایش چشمگیری نیافته است، اما به دلیل کنترل در خریدهای عمده و کارتکسی قیمتها روند کاهشی گرفته است گفت: ممنوعیت فروش خودروهای کارتکسی و عمده، در کنار نبود تقاضا، منجر به کاهش قیمت خودرو شده است.
به گفته موتمنی، نبود تقاضا علتی بر ادامه ریزش قیمت خودرو در بازار شده است که همزمان با افزایش نرخ خودروهای داخلی، نرخ خودروهای وارداتی نیز در بازار افزایش یافت، اما هم اکنون سرمایه گذارانی که وارد بازار خودرو شده بودند، به دلیل کاهش هیجانهای کاذب اقدام به ترک این بازار کرده اند.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تهران ادامه داد: ثبات نرخ ارز در روزهای اخیر و کاهش نسبی آن از اصلیترین دلایل کاهش قیمت خودرو در چند هفته اخیر بوده به طوری که بر نرخ خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی تاثیرگذار بوده و هنوز نیز ادامه دارد.
این فعال بازار خودرو در پاسخ به این سوال که بازار خودرو در ماههای آینده چگونه پیش بینی میشود، گفت: حباب برخی خودروهای مونتاژی یا تولید داخل در همین ماه اخیر از بین رفته است، اما انتظار میرود که با توجه به تغییر دیدگاه و روش کنترل و نظارت بر بازار و از همه مهمتر ثبات در نرخ ارز، حباب بیشتری از قیمت خودروها از بین برود و با یک بازار باثبات قیمتی مواجه شویم.