صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 05
کد خبر: ۱۸۸۶۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۱۵ خرداد ۱۳۹۵
لاریجانی در مصاحبه با شبکه المیادین:

اولویت اصلی مجلس کمک به دولت برای رفع مشکلات اقتصادی کشور است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موضع ایران در برابر کشورهای منطقه برادرانه است گفت: همواره برای تقویت بنیه دفاعی کشور تلاش کرده اما از آن علیه کشوری استفاده نخواهیم کرد.
رویداد۲۴رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موضع ایران در برابر کشورهای منطقه برادرانه است گفت: همواره برای تقویت بنیه دفاعی کشور تلاش کرده اما از آن علیه کشوری استفاده نخواهیم کرد.

علی لاریجانی در گفت‌وگو با شبکه المیادین لبنان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جو حاکم بر پارلمان در مجلس دهم چگونه است گفت: شرایط ایران از نظر سیاسی در حوزه مسائل داخلی به یک بلوغ رسیده و جریان‌های مخلتف به منافع ملی کشور و آینده آن می‌اندیشند.

رئیس مجلس ادامه داد: مشابهت‌های دیگری در افکار جناح‌های مختلف وجود دارد یعنی بیش از اینکه خط مشی‌ها قبیله‌ای و حزبی باشد افراد به دنبال این هستند که منافع کشور را حفظ کنند.

نمایندگان مجلس از منافع و استقلال کشور صیانت می‌کنند

لاریجانی افزود: نمایندگان مجلس که در واقع خبرگان کشور هستند براساس قسمی که در ابتدای مجلس یاد می‌کنند از منافع و استقلال کشور صیانت می‌کنند که این امر باعث می‌شود که خارج از خط مشی‌های حزبی بتوانند شرایط را فراهم کنند.

وی تأکید کرد: معادلات سیاسی در داخل مجلس یک مقدار متعالی تر از معادلات حزبی است.

لاریجانی در پاسخ به سوالی در خصوص حضور جناح‌های مختلف در مجلس دهم و چگونگی وحدت آنها گفت: افرادی که تصور می‌کردند در شرایط فعلی باید به منافع کشور خارج از این چارچوب‌ها عمل کنند حضور داشتند که این افراد شامل اصولگرا و معتدلین می‌شود.

وی با بیان اینکه در مجلس چند قشر از جناح‌های حزبی دیده می‌شود افزود: قسم اول افرادی هستند که اصولگرا بوده و طیفی را شامل می‌شوند و قسم دیگر متوسطین و معتدلین بوده و قسم آخر که آنها نیز طیفی هستند اصلاح طلبان نام دارند اما در کل نمایندگان اینگونه تشخیص دادند که به منافع کشور توجه کنند.

لاریجانی با بیان اینکه اکثر طیف‌های مجلس ترجیح دادند که رأیشان به سمت من باشد گفت: ما یک فراکسیونی در مجلس تشکیل داده‌ایم که مجموعه‌ای از اصولگراها و معتدلین را تحت عنوان فراکسیون ولایت گرد هم آورده و آنها جمعیت وسیعی هستند.

رئیس مجلس در پاسخ به سوالی در خصوص ارتباط با رهبر انقلاب تصریح کرد: فکر می‌کنم در سالیان درازی که ما با رهبر معظم انقلاب ارتباط داشتیم شاید از ابتدای پیروزی انقلاب ایشان همیشه در مسائل مهم کشور حضور داشته و تصمیمات مهمی اتخاذ کردند.

وی ادامه داد: ر هبر معظم انقلاب حتی قبل از اینکه رهبری کشوری ما را نیز بر عهده داشته باشند تصمیم گیری‌های خوبی اتخاذ کرده و از این رو من هم به ایشان و افکارشان علاقه داشتم بنابراین ارتباط قلبی بین ما همیشه وجود داشته است.

اصولگرا و غیر اصولگرا در مورد تبعیت از رهبری یک جور فکر می‌کنند

لاریجانی با تاکید بر اینکه ارتباط قلبی بین بنده و تمامی نمایندگان مجلس با رهبر انقلاب همیشه وجود داشته و ارادت به ایشان داریم گفت: ارادت به رهبر انقلاب اختصاص به یک گروه خاص ندارد منتهی صف بندی اصولگرا و غیر اصولگرا روی سلایق دیگر است ممکن است قرائت‌ها متفاوت باشد اما در مورد تبعیت از رهبری و توجه به رهنمون‌های ایشان همه یک جور فکر می‌کنند.

به گزارش خانه ملت، رئیس مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حمایت پارلمان از دولت چگونه است افزود: در بیرون تفسیرها متفاوت است اما در شرایط فعلی پارلمان علاقمند است به دولت کمک کند به دلیل اینکه ما در ایران با چالش‌های مهمی به ویژه مسائل منطقه‌ای و اقتصادی مواجه هستیم.

وی ادامه داد: همه اعضای پارلمان علاقمند هستند که از این چالش‌ها عبور کنیم لذا این تقسیم بندی در این بخش دچار اشکال است و بنده و پارلمان عزممان کمک به دولت برای رفع مسائل اقتصادی و تمرکز بر راه حل‌هاست.

اولویت اصلی مجلس کمک به دولت برای رفع مشکلات اقتصادی کشور است

لاریجانی با بیان اینکه اولویت مجلس کمک به دولت برای رفع مشکلات اقتصادی است گفت: مسائل اقتصادی و رفع آنها اولویت اصلی کشور است و باید به آن توجه کنیم.

وی ادامه داد: قسم دوم اولویت‌های ما مسائل منطقه‌ای است زیرا چالش‌هایی که در منطقه همچون عراق، سوریه وافغانستان و همچنین جریان‌های تروریستی که وجود دارد بحران‌های زیادی را آفریده لذا پارلمان به عنوان مکانی که خواهان صیانت از مردم است نسبت به تحولات منطقه‌ای حساس بوده و این موضوع را اولویت‌های کاری خود می‌داند.

رئیس مجلس با اشاره به مسئله توافق هسته‌ای تاکید کرد: در مسئله توافق هسته‌ای هماهنگی پارلمان وجود داشته اما هنوز بخش‌هایی از این توافق محقق نشده است بنابراین ما می‌خواهیم که این توافق به طور کامل اجرا شود.

وی ادامه داد: تفسیرها متفاوت است من فکر می‌کنم در شرایط فعلی پارلمان علاقمند است به دولت کمک کند بنابراین در موضوع هسته‌ای ما مصر هستیم که با تعاملات مختلف بخش توافقات محقق شود؛ لذا بیش از این دسته بندی‌های داخلی که گاهی تفسیر می‌شوند نکات مهمی که منافع ملی کشور است برای ما و تمامی جناح‌ها مهم است و ما بر آن تمرکز کرده ایم.

لاریجانی نیز در پاسخ به سوالی مبنی براینکه موضوع توافق می‌تواند در انتخابات ریاست جمهوری آتی اثر گذار باشد یا خیر تصریح کرد: موضوع انتخابات آینده این نیست، مسائل دیگری می‌تواند موثر باشد؛ البته پارلمان همیشه تاثیر دارد. من فکر می‌کنم اگر دولت فعلی در آینده بتواند در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری‌هایی که در ایران باید انجام شود تلاش کند می‌تواند توفیق کسب کند.

اساس انقلاب اسلامی آزادی فکر و عمل بوده است

وی ادامه داد: باید یک جهش اقتصادی در کشور ما رخ دهد البته در داخل مسائل فرهنگی نیز باید مورد توجه ما قرار بگیرد چون اساس انقلاب اسلامی در آزادی فکر و عمل بوده و تفاوت ما با کشورهای دیگر در این مهم است.

لاریجانی با اشاره به اظهارنظر برخی از سران کشورها با کشور ما افزود: من احساس می‌کنم آنها با ساختارهای خود راجع به ما قضاوت می‌کنند؛ مثلا می‌گویند چرا ایران چنین تصمیمی را نگرفته است که این موضوع شاید به نقد بسیاری بر ما منجر شود، اما مسئله آزادی فکر و اندیشه نکته کلیدی در انقلاب ما بود از این رو آنها باید با ساختارهای جامعه ما در خصوص ما اظهارنظر کنند.

لاریجانی با اشاره به برگزاری انتخابات در کشور ما گفت: برگزاری هر ساله یک انتخابات در کشور ما به خوبی نشان از دموکراسی دارد.

وی ادامه داد: شاید تغییر هر ساله مسئولان در نتیجه دموکراسی از جهاتی که اطلاعاتشان جابجا می‌شود مورد پذیرش نباشد اما این موضوع از طرف جامعه پذیرفته شده است لذا صیانت از این دموکراسی موضوع مهمی است که در کشور ما رعایت می‌شود.

وی با بیان اینکه در فرهنگ اسلامی تقویت دموکراسی لازم است افزود: در کشور ما به مسائل اجتماعی توجه ویژه‌ای می‌شود به ویژه از این جهت که مهاجرت از روستا به شهر در سال‌های اخیر زیاد شده است که این هم دلایلی دارد البته از این نباید غافل شویم که این مهاجرت تبعات بسیاری را منجر شده و نباید از آن غافل شویم.

توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بسیاری برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور وجود دارد

لاریجانی افزود: یکی از موضوعاتی که برای ما خیلی اهمیت دارد و باید هر چه سریعتر در جهت بهبود آن تلاش کنیم وضعیت اقتصادی کشور است زیرا ما توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بسیاری برای بهبود وضعیت اقتصادی در کشور داریم که نمونه‌هایی از آنها نفت خیز و رتبه نخست در اکتشاف گاز است که توجه به این موضوعات می‌تواند زمینه‌های جهش اقتصادی را برای ما فراهم کند.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در کشور ما می‌تواند به رشد اقتصادی کمک کند گفت: متاسفانه در چند سال اخیر به دلیل سیاست‌های غلط تولید داخل لطمه خورده است از این رو باید با سرمایه گذاری و رونق تولید را پیگیری کنیم.

بهترین راه رشد کشور توجه به وضعیت اقتصادی است

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص وضعیت اقتصادی کشور و بهبود آن تاکید کرد: ما در مجلس قانونی را در این رابطه و تسهیل سرمایه گذاری‌ها مصوب کردیم و می‌دانیم که بهترین راه برای رشد کشور توجه به وضعیت اقتصادی آن است.

ما در قبال امنیت جغرافیایی مسلمانان احساس مسئولیت می‌کنیم

لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اولویت‌های کشور در چه حوزه‌هایی است گفت: در حوزه داخلی اولویت ما مسائل اقتصادی و در حوزه خارجی مسائل منطقه‌ای از اهمیت ویژه‌ای برای ما برخوردار است.

وی با بیان اینکه شاید هیچ وقت اطراف ما اینقدر ناامنی زیاد نبوده گفت: ما احساس مسئولیت می‌کنیم که امنیت جغرافیایی را برای مسلمانان منطقه ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه مردم عراق، سوریه و. .. دوستان ما هستند تصریح کرد: موضوع فلسطین برای ما مهم است و برای ایجاد امنیت در این مناطق تلاش می‌کنیم.

آمریکایی‌ها در موضوع برجام بد عهدی کردند

رئیس مجلس با اشاره به دیگر اولویت کشور در بحث اقتصادی گفت: بد عهدی آمریکایی‌ها در موضوع برجام باعث شده بانک‌های آمریکایی نتوانند با بانک‌های ما وارد تعامل شوند بنابراین آنها کم کاری کرده و درست کار خود را انجام ندادند.

وی ادامه داد: ما نیازمند بیانیه نیستیم، آقای کری می‌گوید ما بیانیه داده‌ایم و این بانک‌ها خود راضی به مراوده نیستند در حالی که ما می‌دانیم در عالم سیاست بیانیه داده و در زیر کار دیگر می‌کنند. از این رو ما احتیاج داریم که این فعل اقتصادی صورت بگیرد.

لاریجانی با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها در موضوع برجام با مسائل بانکی مقصرند گفت: اگر این مسئله حل نشود به طور حتم مشکل برای آنها ایجاد خواهد شد یعنی وقتی مسائل اقتصادی ایران مطابق برجام حل نشود یعنی آمریکایی‌ها به توافقاتشان عمل نکرده اند از این رو ممکن است به تجدید نظر برسد.

رئیس مجلس تاکید کرد: ما فعلا به دنبال این هستیم که از مسیری که در برجام آمده اختلافات حل شود اما شرایط داخلی ایران می‌تواند تغییر کند.

لاریجانی با اشاره به اینکه در موضوع برجام به وضوح آمده که اگر طرفی به تعهدات خود عمل نکند چگونه خواهد شد افزود: ما خواهان اجرای برجام از مسیرهای تعیین شده هستیم.

وی با بیان اینکه فیمابین ما و امریکا مشکلات زیادی وجود دارد تصریح کرد: ما نمی خواهیم مشکلات مسیر غیرمعقول حل شود.

لاریجانی با بیان اینکه آمریکا در ایجاد طالبان و داعش نقش داشته است افزود: این برای کشوری چون آمریکا تأسف آور است اما آنها اکنون می‌گویند ما با آنها مبارزه می‌کنیم.

کشمکش‌های هسته‌ای را از مسیر معقول حل می‌کنیم

ایران پاسخ مکر‌های آمریکا را خواهد داد

وی ادامه داد: تلاش ما در موضوع هسته‌ای این بوده که سال‌ها کشمکش در این موضوع را از مسیر معقول حل کنیم از این رو من فکر می‌کنم پایه کارهای آینده در این مسأله است که چگونه موضوع هسته‌ای پیش برود طبعا اگر آنها بخواهند در این موضوع سوء استفاده کرده و مکری به خرج بدهند ایرانی‌ها پاسخشان را خواهند داد.

اگر آمریکایی‌ها تخطی کنند دست به کار می‌شویم

رئیس مجلس تأکید کرد: اگر آمریکایی‌ها در موضوع هسته‌ای تخطی کنند ما برای فهماندن راه درست به آنها دست به کار خواهیم شد البته اکنون لازم نیست بگویم چه کاری اما روی راه‌های مختلفی فکر کرده‌ایم.

اوباما امیدی را که در ابتدا ایجاد کرده بود به یاس تبدیل کرد

لاریجانی در پاسخ به سوالی در خصوص ریاست جمهوری اوباما و آمریکا و اینکه وی برخلاف دیگر رئیس جمهورهای این کشور بدون دخالت دادن نیروهای نظامی توانسته در منطقه نفوذ کند گفت: از این منظر ممکن است اوباما موفق‌تر و عاقلانه‌تر عمل کرده باشد اما باید بدانیم مشکلاتی هم بوجود آورده که ناامیدی رخ داده نتیجه این اقدامات است زیرا وی ابتدا امیدی را به ویژه در خصوص روابط با مسلمانان ایجاد کرد که بعد به یأس تبدیل شد.

آمریکا در رفتار سیاسی خود تعادل ندارد

رئیس مجلس با اشاره به دو نامه اوباما به رهبر معظم انقلاب افزود: رویکرد ایران واقع بینانه بود و می‌خواست آنها را تست کند اما وقتی حوادث 88 رخ داد یک مرتبه آنها فرمانشان را عوض کرده و رفتار خصمانه‌ای نشان دادند و این نشان داد که آنها تعادلی در رفتار سیاسی خود ندارند.

وی ادامه داد: در مورد مسال تروریستی در عراق وقتی داعش کل عراق را به هم ریخت اینها فقط سخنرانی و تماشا کردند، آمریکایی‌ها فکر می‌کردند در عراق دموکراسی ایجاد کرده‌اند اما اگر ایران به کمک دولت بغداد نمی شتافت معضلات بسیاری رخ می‌داد.

لاریجانی با بیان اینکه ایران صادقانه در کمک به کشورهای منطقه ورود کرده است گفت: آمریکایی‌ها در بسیاری از مسائل منطقه تنها به شعار بسنده کردند.

رئیس مجلس در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات ترامپ گفت: در مورد آقای ترامپ هنوز ارزیابی روشنی نداریم زیرا حرف‌های وی متفاوت بوده و روشن نیست.

وی ادامه داد: گرچه جریان‌های حزبی برای خود چارچوب‌هایی دارند اما حرف‌های ترامپ متفاوت است ما در مورد کاندیداهای دموکرات نمی‌توانیم پیش بینی کنیم.

لاریجانی با بیان اینکه راهی که مردم منطقه انتخاب کردند راه نسبتا روشنی است افزود: تصور من این است که حدود یک دهه است که روشن بینی در منطقه به وجود آمده و یک جهش سیاسی رخ داده است.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه جوانان از تحولات وجهش‌های سیاسی منطقه آگاه هستند و نسبت به آنها درک دارند تصریح کرد: با تبلیغات نمی توان بر آنها تاثیر گذاشت مگر بتوان به خواسته‌های آنها جامه عمل پوشاند.

دموکراسی خواهی در منطقه با فشار و تقلب حل شدنی نیست

خواست ملی ملت‌ها را نمی‌شود از آنها دریغ کرد

لاریجانی با بیان اینکه دموکراسی خواهی یک موضوع اصلی در منطقه است افزود: اگر بخواهند آن را با اسلحه خفه کنند این مهم از جای دیگری بیرون می‌زند از این رو من بعید می‌دانم که هیچیک از حوادثی که در یک دهه اخیر رخ داده که ریشه در دموکراسی خواهی دارد با فشار وتقلب و مکر حل شدنی باشد.

وی تأکید کرد: تجربه نشان داده که خواست ملی ملت‌ها را نمی شود از آنها دریغ کرد.

موازین جمهوری اسلامی تجاوز به خاک دیگری را محکوم می‌کند

رئیس مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایران در کشورهای منطقه دخالت می‌کند گفت: من هم این موضوعات را در تحلیل‌های برخی سیاستمداران منطقه‌ای و برخی رسانه‌ها شنیده ام اما باید به این نکته توجه کنیم که در این سی و اندی سالی که از انقلاب ایران می‌گذرد و مردم ایران جمهوری اسلامی داشته اند موردی از تجاوز به کشوری از سوی ما رخ نداده است.

وی تاکید کرد: سیاست ما و انقلاب اسلامی بر موازینی استوار است که تجاوز به خاک دیگری را محکوم می‌کند.

لاریجانی ادامه داد: انقلاب اسلامی آمد که به مسلمانان کمک کند و وحدت اسلامی را ایجاد کند از این رو توجه به وحدت اسلامی اصل قانون اساسی است.

وی با اشاره به اهمیتی که رهبر انقلاب برای موضوع وحدت اسلامی داشتند گفت: در اصول قانون اساسی حمایت از مردم مظلوم اصل مهمی است اینکه مردم فلسطین که ما از ابتدا در کنار آنها قرار گرفتیم.

وی با اشاره به کمک ایران به حزب الله افزود: دلیل کمک ما به حزب الله این بود که اسرائیل با پر روگری که یک خیانت به امت اسلامی بود به دنبال اشغال و غارت بود.

لاریجانی ادامه داد: در حال حاضر حزب الله یک سنگر مهم برای دفاع از لبنان است و یک جایگاه قوی در خاورمیانه پیدا کرده است.

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه رفتارهای ایران در دفاع از کشورهای منطقه به شیعه و سنی محدود نشده است افزود: ما کشوری هستیم با آرمان‌های متفاوت و به هیچ وجه وارد رقابت‌های شیعه و سنی نخواهیم شد.

وی با اشاره به دفاع ایران از کویت افزود: ما در جنگ عراق و کویت در کنار کویت قرار گرفتیم در صورتی که در جنگ 8 ساله ایران کشور کویت حامی صدام بود اما ما تلافی نکردیم و ایران مسیر عقلایی و براساس مکتب را در پیش گرفت و اکنون نیز بر این مسیر حرکت می‌کند.

لاریجانی با بیان اینکه تمام مخالفت‌های غرب با ما به علت دو موضوع است افزود: کمک ما به مقاومت در جنگ 33 روزه و همچنین حمایت ما در جنگ 22 روزه غزه از مواردی بود که بسیاری از کشورها را در مقابل ما قرار داد. در جنگ 33 روزه سعودی‌ها اطلاعات بسیاری به اسرائیلی‌ها دادند و گفتند این یک جنگ شیعه و سنی است که البته در جنگ 22 روزه غزه که ما در کنار حماس بودیم تعبیر شیعه و سنی را به جنگ فارس‌ها تغییر دادند.

اسرائیل در جنگ‌های 33 روزه و 22 روزه از انقلاب اسلامی دو سیلی محکم خورد

وی ادامه داد: کشورهای عربی خواهان درگیری با اسرائیل نیستند و تنها به حرف‌های پوچ و صدور بیانیه اکتفا می‌کنند و به همین دلیل اسرائیل در منطقه گردنکش شده و وقتی انقلاب اسلامی به وقوع پیوست آنها دو سیلی محکم یکی در جنگ 33 روزه و دیگری در جنگ 22 روزه از ما خوردند.

لاریجانی با اشاره به بحران سوریه افزود: به بهانه اینکه در سوریه دموکراسی نیست جنگ‌های داخلی را در آن به راه انداختند اما همه ما می‌دانیم دلیل اصلی این جنگ‌ها این است که سوریه خط مقدم مقاومت است و آنها می‌خواستند داخل آن را به هم بریزند زیرا بهره این آشفتگی را اسرائیلی‌ها می‌برند.

مسئله فلسطین مسئله‌ای اسلامی و بشیری است

رئیس مجلس با اشاره به حساسیت ایران در موضوع فلسطین گفت: آنها ناراحت هستند و می‌گفتند مسئله فلسطین عربی بوده و به دیگران ربطی ندارد اما برای رفع آن کاری نکردند.

وی ادامه داد: اولا مسئله فلسطین مسئله اسلامی و مسئله بشری است از آن جهت که ایران در این قضیه با حساسیت برخورد می‌کند.

سعودی‌ها با مداخله نظامی در بحرین وضعیت را بدتر کردند

وی با اشاره به بحران بحرین گفت: سعودی‌ها در این موضوع دخالت کردند و با اعزام نیروی نظامی وضعیت را بدتر کردند.

رئیس مجلس افزود: در بحرین بافتی وجود دارد که یک عده شیعه و یک عده سنی می‌خواهند با هم زندگی کنند آنها خواهان دموکراسی بوده اما کشورهای مداخله کننده برای اینکه به دموکراسی جواب ندهند مسئله شیعه و سنی را بیان کردند ما باید بدانیم اگر به این خواست منطقی مردم بی توجهی کنیم مشکلات بسیاری رخ می‌دهد.

لاریجانی با اشاره به عصبانیت برخی کشورهای مداخله کننده در امور منطقه افزود: آنها می‌خواهند ساختار قبیله‌ای را حفظ کنند اما دنیا تغییر کرده و هوشیاری سیاسی در منطقه به وجود آمده است از این رو کشورها و مسئولان منطقه باید به هوشیاری سیاسی به درستی پاسخ دهند.

مسئله یمن راه حل سیاسی دارد

سعودی‌ها به دنبال ماجرای دیگر هستند

رئیس مجلس با اشاره به تعرض سعودی‌ها به خاک یمن گفت: حرف خلاف زدن حد و حدود دارد ما بارها گفته‌ایم که از راه سیاسی مسئله یمن حل می‌شود یعنی باید توافق شود منتهی آنها دنبال ماجرای دیگری هستند.

وی ادامه داد: برخی کشورهای منطقه اتکا بسیاری به کشورهای بزرگ پیدا کرده اند و از این رو آسیب پذیر شده اند.

لاریجانی با اشاره به سخنان امام خمینی(ره) گفت: امام خمینی می‌فرمودند ملت‌ها باید روی پای خود بایستند و به کشورهای شرقی و غربی توجه نکنند و در همین رابطه می‌توانیم بگوییم ایران هیچگاه فکر تعرض به کشورهای بزرگ و کوچک رانداشته زیرا این موضوع خلاف مشرب انقلاب است.

اختلاف میان کشور‌های اسلام به ضرر اسلام و به نفع صهیونیست‌هاست

رئیس مجلس گفت: سعودی‌ها می‌خواهند با بهانه ایران هراسی کارهای خود را پیش ببرند و اسرائیلی‌ها می‌دانند اگر کشورهای منطقه با هم متحد شوند آنها گرفتار خواهند شد لذا اختلافات را به داخل کشورهای اسلامی می‌ریزند.

ترکیه و سعودی‌ها در حال لطمه زدن به خود هستند

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران حامی کشورهای منطقه خواهد بود گفت: بله ایران همیشه روابط برادرانه با کشورهای منطقه خواهد داشت اما برخی کشورها همچون ترکیه و سعودی‌ها در حال لطمه زدن به خود هستند و ما نمی‌توانیم از کار نادرست آنها دفاع کنیم.

لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حضور قاسم سلیمانی برای کمک به شیعه است تصریح کرد: مطالبی که می‌گویند دقیق نیست زیرا ایران علاوه بر کمک به حزب الله به حماس، گروه‌های جهاد اسلامی وهمچنین کردها در مقابل داعش کمک کرده است.

وی ادامه داد: مردم عراق به حرف‌هایی که در خصوص دخالت قاسم سلیمانی گفته می‌شود می‌خندند زیرا ناپختگی در آنها هویدا است.

رئیس مجلس ادامه داد: من فکر می‌کنم دوستان سعودی در سال‌های اخیر در رفتارهای دیپلماتیک در منطقه ناپختگی از خود نشان داده‌اند.

وی با بیان اینکه موضع ما وفاق با کشورهای اسلامی است و رفتارهای نظامی گری را درست نمی دانیم افزود: رفتارهای کشور سعودی تندرو بوده از این رو مناسب کشور اسلامی نیست.

لاریجانی ادامه داد: سعودی‌ها باید صعه صدر در کارها داشته باشند در غیر این صورت این موضوع برای سعودی در دراز مدت مضر خواهد بود.

رئیس مجلس با اشاره به موضوع حادثه منا گفت: حادثه منا از اشتباهات دیگری بود که سعودی‌ها مرتکب شدند.

وی ادامه داد: وضع ناهنجاری در سال گذشته بر حجاج حاکم بود و آنها می‌خواستند با پنهان کاری امنیت حجاج را زیر سوال ببرند اما تا زمانی که احترام و امنیت حجاج حفظ نشود حج برگزار نخواهد شد.

لاریجانی حادثه منا را نقطه سیاهی برای سعودی‌ها خواند و گفت: سعودی‌ها در برگزاری حج موفق نبودند ان شاءالله بتوانند در سال‌های بعد بهتر حاضر شوند.

رئیس مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جنگ سوریه تا کجا ادامه خواهد داشت گفت: این جنگ زیاد طولانی شده و از ابتدا با یک توافق سیاسی قابل حل بود لکن دلایلی چون دخالت برخی کشورهای منطقه و کمک به تروریست‌ها این جنگ را طولانی کرده است.

آمریکایی‌ها و برخی کشورهای منطقه گرفتار حمایت از تروریست شده‌اند

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها و برخی کشورهای منطقه گرفتار حمایت از تروریست شده اند افزود: از تروریست‌ها به عنوان تاکتیک و ابزار استفاده شده است که این باعث رشد جریان تروریست در منطقه شده است.

وی تاکید کرد: علت طولانی شدن جنگ در سوریه کمک‌های کشورهای آمریکایی، اروپایی و سعودی به تروریست است.

وی با بیان اینکه جنگ سوریه به زودی حل می‌شود گفت: راه‌های سیاسی پیرامون مسئله حل شده است و روس‌ها هم نقش جدیدی برای خود قایل شده اند و من امیدوارم که در مذاکرات سیاسی با واقع بینی پیش برویم و باز به دنبال تحمیل چیزی نباشیم.

لاریجانی با تاکید بر اینکه اگر در مذاکرات سیاسی متناسب با تاریخ مجادلات سوریه مسائل مطرح شود مشکلات حل می‌شود گفت: اگر باز هم مذاکرات ماجراجویانه باشد جنگ خاتمه پیدا نمی کند.

وی ادامه داد: در قضیه سوریه باید هم حاکمیت حفظ شود و هم کسانی که می‌خواهند در آینده این کشور نقش داشته باشند حضور پیدا کنند که این یعنی کمک کردن به غنی شدن دموکراسی در سوریه که البته امکان پذیر است.

وی ادامه داد: در سوریه نباید کسی به دنبال حذف کسی باشد و باید تئوری وفاق ملی انتخاب شود.

آینده سوریه باید دموکراتیک باشد و همه جریان‌ها درآن حضور داشته باشند

لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حضور بشار اسد با وجود مخالفت‌های کشورهای آمریکایی و اروپایی را چگونه ارزیابی می‌کنید گفت: خود این موضوع یعنی حذف بشاراسد یک نوع دیکتاتوری بین المللی است که کشورهایی برون از کشوری در خصوص حضور یا عدم حضور رئیس جمهور اظهار نظر کنند از این رو باید تمامی مسائل مشروعیت داشته باشد.

وی ادامه داد: این نوع رفتارها دیکتاتور مآبانه است از این رو رئیس جمهور سوریه را باید مردم تعیین کنند و من این رفتار را قبول ندارم که کشوری دیگر در مورد سرنوشت سوریه تصمیم بگیرد.

رئیس مجلس ادامه داد: اگر مردم بشاراسد را نخواهند ما هم مشکلی نداریم و موضع ما آن است که مردم سوریه چه می‌گویند ما مخالف این هستیم که در جایی بنشینیم و بگوییم بشار اسد بماند یا برود.

وی ادامه داد: مسئله ما این نیست که روی یک فرد بحث کنیم ما روی یک قاعده بحث می‌کنیم و معتقدیم که آینده سوریه باید دموکراتیک باشد و همه جریان‌ها درآن حضور داشته باشند.

لاریجانی افزود: بحث بر این است که ظرف 18 ماه دولت وحدت اسلامی تشکیل شود و بعد انتخابات شکل بگیرد که در این صورت بشار اسد هم می‌تواند مانند بقیه کاندید شود.

وی با بیان اینکه حوادثی در منطقه در دو دهه اخیر رخ داده نشان می‌دهد که جریان تروریستی کاملا رشد یافته از نظر کمی و کیفی وجود دارد افزود: من فکر نمی کنم هر نوع تقسیم در منطقه بتواند مشکلی را حل کند و البته معتقدم بحران را تشدید خواهد کرد. شما تصور کنید در عراق چندین منطقه به وجود بیاید که به طور حتم معضلاتی را منجر خواهد شد.

لاریجانی با بیان اینکه مشکل عراق امنیتی و از بیرون است تصریح کرد: مشکل امنیتی با تقسیم حل نخواهد شد و بحران‌های منطقه‌ای براساس این تصمیمات تشدید خواهند شد.

استراتژی جمهوری اسلامی روابط برادرانه با کشورهای منطقه و دنیاست

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ما براساس گفت‌وگو می‌خواهیم مشکلات را رفع کنیم افزود: با وجود اینکه امکانات نظامی خوبی داریم اما هیچگاه به قصد تعرض به کشوری برنیامده‌ایم و سیاست ما بر رکن گفت‌وگو و رفتار برادرانه استوار است.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما این است که اختلافات منطقه‌ای با کشورهایی چون ترکیه و عربستان را با گفتگو حل کنیم حتی لازم باشد گام‌هایی برای اصلاح بر می‌داریم.

وی ادامه داد: استراتژی جمهوری اسلامی روابط برادرانه با کشورهای منطقه و دنیاست.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه بر اساس اقتدار در مقابل آمریکایی‌ها افزود: اگر ما با آمریکایی‌ها مذاکره کردیم تنها دلیل آن اقتدار ما بوده است در مذاکره همیشه قدرت داشتن نقش دارد و مسیر آینده ما هم براساس گفتگو است اما بنیه‌های خود را از بین نمی بریم.

ما هر روز قدرت خود را تقویت می‌کنیم اما علیه کسی استفاده نمی کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به قدرت‌های بینظیر ایران در زمینه‌های نظامی، اقتصادی و. .. گفت : ما هر روزه قدرت خود را تقویت می‌کنیم اما علیه کسی استفاده نمی‌کنیم از این رو ما می‌خواهیم به کمک دیگران بشتابیم.
منبع: ایسنا
نظرات شما