رویداد۲۴ روز گذشته خبری در رسانهها منتشر شد مبنی بر دستگیری دانشجوی تقلبی رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که از سال قبل در کلاسهای درس این رشته حاضر شده و بنا به ادعای خودش موفق به انجام انتخاب واحد نیز شده است.
خبرها حاکی از آن بود که این دختر ۲۳ ساله بدون شرکت در کنکور و حتی ثبت نام در دانشگاه، اقدام به حضور در کلاسهای رشته دندانپزشکی در دانشگاه شهید بهشتی کرده است. این دختر جوان در گفتگو با رسانهها علت اقدام خود را علاقه شدید به این رشته عنوان کرده بود.
براساس تحقیقات پلیس، مریم مقتدری دانشجوی قلابی رشته دندان پزشکی از وضع مالی خوبی برخوردار بوده و در بارها در جمع دوستان خود مدعی شده با پرداخت پول موفق به ورود به دانشگاه شده است.
کیانوش جهانپور مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت نیز در واکنشی به این موضوع این اقدام مریم را ناشی از غفلت عوامل حراست در کنترل کارت دانشجویی برشمرده بود.
مریم مقتدری که پیشتر به عنوان نخبه در یکی از برنامههای شبکه ۴ حاضر شده تا به کنکوریها روشهای موفقیت را آموزش دهد، بعد از دستگیری در مصاحبه با رسانهها گفته بود که ماجرای پرداخت پول به دانشگاه را به دروغ و برای کمی پز دادن به همکلاسیهایش مطرح کرده است!
اما ساعاتی بعد از رسانهای شدن موضوع دانشجوی تقلبی دندانپزشکی و انتشار مصاحبه وی با رسانهها، مریم در صفحه اینستاگرامی خود ضمن انتشار برگه حضور و غیاب و ثبت موفقیت آمیز انتخاب واحد خود در دانشگاه ویدئویی منتشر و سعی کرد آنچه را که پشت پرده این جریانات مینامید برای مخاطبان خود شرح دهد.
او در این ویدئو خود را فردی با موقعیت بالای اجتماعی و اعتبار علمی در سطح کشور و جهان معرفی کرد که به دلیل رزومه علمی قوی خود توسط یکی از معتبرترین افراد دانشگاه که نام آن را فاش نکرد مجوز ورود و استفاده از کلاسهای درس را پیدا کرده است، اما مدرکی در اینباره ارائه نکرد.
چه کسی با رزومه علمی بالا وارد دانشگاه شده است؟
به گزارش رویداد ۲۴ مریم مقتدری درحالی به دلیل داشتن رزومه بالای علمی خود را مستحق حضور بدون کنکور و خارج از مقررات در دانشگاه میداند که هیچ دانشجوی ایرانی نمیتواند بدون طی مراحل قانونی و صرفا به دلیل رزومه علمی خود وارد دانشگاه شود.
مریم همچنین در ویدئوی منتشر شده وقایع مطروحه در رسانهها را دروغ و هجمه رسانهای خوانده و علت آن را نیز تلاش برای ریختن آبروی خود عنوان کرده است، او در این ویدئو بر این موضوع تاکید میکند که به دلیل رتبه بالای علمیاش از او خواسته شده که جریانات فکری- سیاسی خاصی مشارکت کند که به دلیل استنکاف او از این موضوع تهدید به آبروریزی شده و آنچه در رسانهها منتشر شد را نوعی عمل به این تهدید میداند.
اما اظهارات مریم به همین مسائل ختم نشد و از خرید و فروش صندلیهای دانشگاه نیز سخن گفت.
او ضمن متهم کردن مقامات دانشگاه شهید بهشتی به اخذ شهریه ۵۰ میلیون تومانی برای هر ترم از دانشجویانی که از دانشگاههای خارجی به کشور وارد میشوند این مساله را طرح کرد که علت خصومتورزی و ریختن آبروی او، نپرداختن پول از سوی او به دانشگاه است. به بیان دیگر او از یک سو علت انتشار این اخبار را عدم همکاری با جریانات فکری و سیاسی خاص عنوان کرده و از سوی دیگر علت را عدم پرداخت مبلغ مورد نیاز دانشگاه عنوان میکند.
اما افکار عمومی و فضای مجازی نیز نسبت به داستان مریم مقتدری واکنش نشان داد. یکی از کاربران توییتر از احساس ناامیدی خود از ریاضتهایی که خود در شب کنکور کشیده نوشته، یکی از یک شبه ره صد ساله رفتن این دختر و دیگری مدارکی که مریم مدعی است از آلمان و دوبی دریافت کرده را به تمسخر گرفته است.
یکی از کاربران فضای مجازی که نیز با اشاره به عکس لیست حضور و غیابی که مریم مقتدری به عنوان مدرک در صفحه اینستاگرام خود منتشرکرده نوشت: در مورد این لیست حضور غیاب که بانو مریم مقتدری منتشر کرده، یه توضیح بدم که این لیست دستی توسط مسئول سایت وارد سایت میشه و هرکسی اسمشو با خودکار اون ته لیست نوشته باشه هم واسش یه جدول میسازه اسمشو وارد میکنه. پس اصولا هیچ مدرک معتبری نیست.
اما یکی از جالبترین توئیتها مطلبی است که میگوید: از زمان انتشار خبر مریم مقتدری بیش از پنجاه نفر از دانشگاههای مختلف پیام دادهاند و گزارشاتی از خرید صندلی توسط دوستان و اقوام خود ارسال کرده اند. تبلیغات فروش صندلی علنی و آشکار شده چرا هیچ ارگانی با این صنعت خائنانه مقابله نمیکند؟
یکی از کابران نیز با انتشار ویدئوی مصاحبه او در صدا و سیما در صفحه خود مینویسد: به ویدیو توجه کنید آرم برنامه «گزینه ۴» رو میبینید... موسسه ونوس به عنوان تنها بخشی از مافیای کنکور، گرداننده این برنامه و یکی دیگر از اسپانسرهای شارلاتان صداوسیمای میلی است.
ورود غیرقانونی به دانشگاه برای تبلیغ موسسه آموزشی
سید امیر محسن ضیایی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن رد ادعاهای فردی با
عنوان جعلی دانشجوی دانشکده دندانپزشکی به رویداد ۲۴ میگوید: به طور قطع و یقین این فرد هیچگونه رابطه آموزشی با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نداشته و طبق سوابق آموزشی، هیچ ثبت نامی از وی انجام نشده است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان میکند: اگرچه این فرد با ترفندهای مختلف بارها وارد دانشکده شده است، اما به دلیل فقدان رابطه آموزشی با دانشگاه، در نهایت هیچگونه مدرکی برای او صادر نمیشد و حضور صرف و مستمع آزاد در کلاس نتیجهای برای فرد نخواهد داشت.
وی ضمن تکذیب سخنان مریم مبنی بر خرید و فروش صندلی در دانشگاهها و گرفتن پول میگوید: در سیستم آموزشی و بخصوص دانشگاههای سراسری، پذیرش دانشجو کاملاً نظاممند و ساختارمند و بر اساس برگزاری کنکور و دستورالعملهای ابلاغی وزارت بهداشت است.
ضیایی سوء استفاده سودجویان از انگیزه داوطلبان در مسیر رقابت برای رسیدن به دانشگاههای تراز اول نظیر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را زمینه ساز بروز برخی شایعات دانست وعنوان کرد: برخی موسسات با مخدوش کردن ذهن خانوادهها و با وعدههای واهی نظیر ثبت نام در رشتههای علوم پزشکی در ازای دریافت مبالغ هنگفت، اقدام به کلاهبرداری و سودجویی میکنند.
وی با اشاره به اقدامات غیرقانونی و برنامه ریزی شده مافیای کنکور میگوید: باید ماجرای ورود دانشجوی متقلب به دانشکده تراز اول دندانپزشکی کشور را وسیعتر دید. این فرد به طور غیر قانونی وارد ساختمان این دانشکده میشود، همزمان با جعل عنوان در رسانه ملی حاضر میشود و خود را زیر چتر یک موسسه آموزشی به عنوان رتبه برتر کنکور به طور مکرر در برخی شبکهها معرفی کند و در قاب سوم، به طور گسترده در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی حضور پیدا کرده و به جذب سرمایه اجتماعی و طعمههای خود میپردازد که این مطلب نشان میدهد او اهداف دیگری را تعقیب میکرده است.
اما مریم مقتدری در آخرین پست اینستاگرامی از ترک وطن خبر میدهد او که خود را از لحظه ورود به دانشگاه قربانی منتخب برای توطئهای از پیش طراحی شده میداند و علت این موضوع را نیز صراحتا بیان نمیکند، در این پست خود را به نوعی سلبریتی معرفی کرده که به عمد برای چهره شدن به او کمک شده است تا در نهایت قربانی خرید و فروشهای صورت گرفته در دانشگاه شود، او در نهایت خود را با دختر آبی که چندی پیش خودسوزی ناگهانی او تبدیل به تیتر اول رسانهها شد مقایسه کرده و میگوید مانند او نمیشود و برای ساختن زندگی به خارج از کشور میرود در حالیکه تا کنون هیچ مدرکی برای ادعاهای خود ارائه نداده است.
به گزارش رویداد ۲۴، هنوز این ابهام مطرح است که آیا مریم مقتدری واقعا بدون هماهنگی و صرف غفلت مسئولان حراست توانسته سر کلاسهای درس بنشیند؟ آیا ادعای دروغین مریم مقتدری به معنای دروغ بودن خرید و فروش صندلی های کنکور است؟
برای کنکوریهای دهه هفتاد موضوع خرید و فروش صندلی و لو رفتن و فروختن سوالات کنکور یکی از دغدغهها و مشکلات اساسی بوده که به نظر میرسد همچنان این نگرانی وجود دارد.