صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 18
کد خبر: ۱۸۸۸۹۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۴ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
گاردین:

کمپین فشار حداکثر یترامپ دستاوردی جز افزایش خطر جنگ نداشته است

در ماه‌های گذشته پیام‌های ضد و نقیضی را از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با سیاست خارجی شنیده ایم. او به خوبی نشان داده است که جهان بینی منسجم و تعریف شده‌ای ندارد.
رویداد۲۴ روزنامه گاردین در سرمقاله خود نوشت: در ماه‌های گذشته پیام‌های ضد و نقیضی را از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با سیاست خارجی شنیده ایم. او به خوبی نشان داده است که جهان بینی منسجم و تعریف شده‌ای ندارد. روز شنبه شاهد حملاتی علیه تاسیسات نفتی عربستان بودیم. رئیس جمهور آمریکا ابتدا در صفحه توییتر خود اعلام کرد که عوامل احتمالی شناسایی شده اند و ارتش آمریکا آماده واکنش نشان دادن به این حملات است.
 
اما او در روز‌های بعد در مصاحبه با خبرنگاران گفت که به دنبال جنگ با هیچ کشوری نیست. وزیر امور خارجه آمریکا در ابتدا به طور مستقیم ایران را متهم به انجام این حملات کرده بود. اما ترامپ گفت که منتظر جمع آوری اطلاعات و شواهد بیشتر است. در ماه ژوئن گذشته بعد از آنکه نیرو‌های مسلح ایران یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کردند، رئیس جمهور آمریکا در نهایت از تصمیم خود برای استفاده از گزینه نظامی منصرف شد.

در ادامه این مطلب آمده است:، اما هنوز نمی‌توانیم گام‌های بعدی ترامپ را پیش بینی کنیم. ترامپ بار‌ها تاکید کرده است که تمایلی به شروع یک جنگ فاجعه آمیز دیگر در خاورمیانه ندارد. اما او فردی دمدمی مزاج و نادان است که رهبری دولتی پر هرج و مرج را در دست دارد. متاسفانه بحران کنونی در منطقه خلیج فارس هر روز وخیم‌تر می‌شود. حمله پهپادی و موشکی روز شنبه به بزرگ‌ترین مرکز فرآوری و پالایشگاه نفتی دنیا خطر جنگ در خاورمیانه را افزایش داده است.

ایرانی‌ها هر گونه نقشی در این حملات را رد کرده اند. شبه نظامیان حوثی یمن روز یکشنبه مسئولیت کامل این عملیات را بر عهده گرفتند.

ترامپ در اولین پیام‌های خود در توییتر این برداشت را القاء کرد که منتظر دستور گرفتن از ریاض برای حمله به ایران است. البته سعودی‌ها هنوز به طور مستقیم اتهامی را علیه تهران مطرح نکرده اند. عربستانی‌ها نگرانند که چنانچه به این حملات واکنش نشان ندهند، دوباره در آینده مورد هدف قرار خواهند گرفت. علاوه بر این، حملات اخیر باعث نگرانی سرمایه گذاران در شرکت نفتی دولتی آرامکو عربستان شدند. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در حال برنامه ریزی برای فروش سهام این غول نفتی و اعمال اصلاحات گسترده در اقتصاد کشور بوده است. اما ریاض گزینه‌های محدودی برای واکنش نشان دادن دارد. آن‌ها به هیچ وقت تمایلی به شروع یک درگیری گسترده در منطقه ندارند.

ایرانی‌ها اطمینان پیدا کرده اند که با واکنش جدی از طرف واشنگتن روبرو نخواهند شد. آن‌ها در ماه‌های اخیر به دنبال نمایش دادن این موضوع بودند که کمپین فشار حداکثری آمریکا عواقب بدی برای کل کشور‌های منطقه خواهد داشت و فقط مردم ایران از تحریم‌های ترامپ رنج نخواهند کشید. ترامپ وعده داده بود که کارزار فشار رهبران ایران را به پای میز مذاکره بازخواهد گرداند. اما در عوض شاهد رفتار دیگری از تهران بوده ایم، زیرا آن‌ها چیزی برای از دست دادن ندارند. امارات نیز در ماه‌های اخیر بعد از حملات علیه نفت کش‌های تجاری از کمپین فشار واشنگتن دوری گرفت و به دنبال بهبود روابط خود با ایران است. اروپایی‌ها نیز به رهبری فرانسه در حال تلاش برای کاهش تنش در منطقه هستند. اما ابتکار عمل پاریس برای دیپلماسی در صورتی نتیجه خواهد داد که آمریکا حاضر به کاهش تحریم‌های اقتصادی علیه تهران باشد. با توجه به حملات اخیر حداقل در کوتاه مدت بعید به نظر می‌رسد که دو طرف به میز مذاکره برگردند.

ترامپ ادعا می‌کند به دنبال توافق بهتر و جامع تری با ایران است که در آن مسائلی همچون برنامه موشکی، حقوق بشر و حمایت از شبه نظامیان شیعه نیز در نظر گرفته شوند. اما خروج از توافق برجام حتی آینده برنامه هسته‌ای ایران را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. تصمیمات نسنجیده ترامپ منطقه را در معرض خطر جنگ قرار داده است.

 

 

 

 

منبع: انتخاب
نظرات شما