صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 25
کد خبر: ۱۸۸۹۷۳
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۴ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
۱۲ هزار داروخانه بخش خصوصی در کشور مشغول به فعالیت هستند

چرا مردم به دارو‌های ایرانی اعتماد ندارند؟

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و داروی کشور می‌گوید، چون هزینه تبلیغات برای دارو‌های ایرانی در نظر گرفته نشده و تلاش بر این بوده که قیمت تمام شده دارو‌ها کاهش یابد. او همچنین درباره پرونده‌های فساد در واردات دارو هم توضیح داد.

رویداد۲۴ مساله رقابت دارو‌های ایرانی با نمونه‌های خارجی، همواره در حوزه درمان مطرح بوده و تحریم‌های اخیر به خاطر آنکه تبادلات مالی بین کشور را با سایر کشور‌ها دچار مشکل کرده و تحریم‌ها اجازه تبادلات آزاد را نمی‌دهد.

محسن شانه‌ساز، رییس سازمان غذا و دارو در نشست خبری پنجمین نمایشگاه بین المللی ایران فارما که درباره دارو و صنایع وابسته است، درباره مسایل امروز بازار داروی کشور توضیح داد.

داروی ایرانی تبلیغات ندارد

معاون وزیر بهداشت درباره عدم تبلیغات دارو‌های ایرانی گفت: همیشه در صنعت دارو تلاش کرده ایم سازمان‌های بیمه گر با هزینه کمتری داروی مورد نیاز مردم را تامین کنند برای همین برای تبلیغات دارو هزینه‌ای را نمی‌بینیم و این باعث شده است عملا حرکت جدی شرکت‌های دارویی برای تبلیغات انجام ندهند. برای همین بخشی از درمانگران و حتی مردم باورشان می‌شود دارو‌های ایرانی حرفی برای گفتن ندارد.

شانه ساز در ادامه گفت: در سال اول نمایشگاه ایران فارما حضور چندانی از شرکت‌های خارجی نداشتیم، ولی سال به سال این حضور پررنگ شده و ظرف چند سال اخیر با روند رو به رشد ایران فارما، این نمایشگاه دارای مرجع منطقه‌ای و بین المللی شده است. امروزه در زمینه بایوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و سلول درمانی، ما جزء کشور‌هایی هستیم که دارای این فناوری هستند. مولکول‌ها و سلول‌هایی که پزشکان برای درمان، نیاز دارند، ظرف یکی دو سال توسط شرکت‌های دارویی تولید و به بازار عرضه می‌شود. رونمایی از دارو‌های جدید برای ما امر عادی شده است و در منطقه خلیج فارس تا مدیترانه کشوری مانند ایران را نمی‌شناسیم که هر روز توسعه دارو‌های دانش بنیان را انجام می‌دهند.

او با بیان اینکه در زمینه تولید مواد اولیه دارویی سالهاست بیش از نیمی از نیاز صنعت دارو در داخل تامین می‌شود، گفت: در محدوده استانداردسازی عوارض دارویی به پیشرفت‌های زیادی دست پیدا کرده ایم. ما یکی از پیشرفته‌ترین آزمایشگاه‌های غذا، دارو و تجهیزات پزشکی را در منطقه داریم. امروز که از تولید دارو‌های دانش بنیان صحبت می‌کنیم، کنترل و نظارت بر آن‌ها از حیث اثربخشی و ایمنی، کار دانش بنیان دیگری است که امروز در کشورمان آزمایشگاه مرجع آن را داریم.

داروسازان جوان در دام سرمایه داران

خبرنگاری درباره راهکار ایجاد و احداث داروخانه توسط فارغ التحصیلان سئوال کرد، به گفته او داروخانه‌های فعلی، انحصار در کار ایجاد کرده اند.

شانه ساز در پاسخ گفت: در سال‌های گذشته تا امروز مراکز درمانی بدون حمایت مالی مشغول سرویس دهی هستند. ۱۲ هزار داروخانه بخش خصوصی در همه مناطق کشور مشغول خدمت رسانی هستند. باید راهکاری برای تاسیس مراکز درمانی به خصوص در مناطق کمتر برخوردار دیده شود تا آن‌ها هم بتوانند خدمت رسانی کنند. بر خلاف مقررات و ضوابط قانونی، برخی همکاران جوان ما در دام سرمایه گذارانی می‌افتند که بدون توجه به مسئولیت و ماهیت داروخانه، فقط نگاه اقتصادی دارند. متاسفانه آرایی که توسط مراجع قضایی صادر می‌شود بر خلاف نیت صادرکنندگان آرا، زمینه را برای این موضوع فراهم می‌کند که داروسازان جوان در دام سرمایه داران بیفتند که هدفشان متفاوت با ماهیت و مسئولیت موسسات پزشکی است. ما در صدد تصویب آیین نامه‌ای هستیم تا ایجاد داروخانه‌ها با اشتراک چند داروساز مقدور شود.

او گفت: متاسفانه به داروخانه‌ها القا شده است برو دارو و مکمل بیشتر و گرانتری بفروش. ولی سعی ما این است که داروخانه گلوگاهی برای مصرف غیرمنطقی و زیاد دارو باشد. لازمه این کار، جدی‌تر دیدن خدمات است.

فساد در واردات دارو

سئوالی درباره فساد فزاینده در واردات دارو با ارز دولتی و اختصاص این ارز به بقیه کالا‌ها مطرح شد. شانه‌ساز گفت: نمی‌شود در حوزه اقتصادی که ارز چند نرخ دارد و گردش مالی بسیار بالاست نمی‌توان قسم خورد همه کار‌ها درست انجام می‌شود. این موضوع فقط اختصاص به دارو و تجهیزات پزشکی ندارد. مقداری بحث اقتصادی است و نظام و دولت به این رسیده است با داشتن سامانه‌های کنترلی قوی و هماهنگ بتوانیم نظارت را بیشتر اعمال کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: با پیگیری و برخورد‌هایی که با بخش‌های متخلف شده است، موضوع‌ها کاهش یافته و تعداد زیادی از پرونده‌ها بررسی شد. برخی صحت نداشت، برخی مسایل صحت داشت. هماهنگی نزدیکی با قوه قضاییه انجام شد. بنا بر این داریم با سامانه‌های نظارتی بتوانیم با ارتباطی که با سامانه‌های بانک مرکزی، صمت و گمرکات دارد، بهتر نظارت کند. کسانی هم که تخلف کرده اند بدون هیچ اغماضی با آن‌ها برخورد خواهد شد و امیدواریم بخشی از ضرر و زیان بیت المال را جبران کنیم. سازمان غذا و دارو، نیاز به ارز را برای یک شرکت تعیین می‌کند و وقتی ارز به آن شرکت داده شد، نیاز به رصدی است که همه مربوط به وزارت بهداشت نیست. بخشی از این نظارت به صورت هوشمندسازی است.

نمایشگاه ایران فارما سند شکست تحریم است

دکتر احمد شیبانی، رییس سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی ایران در این نشست گفت: نمایشگاه داروی ایران فارما از دوم تا ۴ مهرماه در ۴۳ هزار متر مربع فضا در مصلای امام خمینی برگزار می‌شود. این نمایشگاه نسبت به سال گذشته بیش از ۳۰ درصد رشد در فضای نمایشگاهی دارد.

او گفت: نمایشگاه دارو می‌تواند نمونه‌ای از تلاش ایران برای شکست تحریم‌ها باشد. در این واقعه و رویداد، توانمندی‌های صنعت داروسازی کشور ارائه می‌شود. شرکت‌های تولیدکننده دارو، توزیع کننده دارو، تامین کننده تجهیزات و دستگاه ها، شرکت‌های تولیدکننده مواد اولیه دارویی، شرکت‌های دارویی گیاهی، مکمل‌های غذایی و رژیمی، خدمات چاپ و بسته بندی، مراکز تحقیقات داروسازی و شرکت‌های دارو‌های نوترکیب و دانش بنیان را داریم. ۵۵۰ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند که شامل ۴۰۰ شرکت داخلی و ۱۵۰ شرکت خارجی است.

دکتر شیبانی توضیح داد: علی رغم اینکه تحریم‌ها روز به روز زیاد می‌شود و ناجوانمردانه می‌گویند دارو را تحریم نکرده ایم، ولی حتی شرکت‌های آسیایی به ما ماده اولیه و لوازم را نمی‌دهند، اروپا که به جای خود تحریم کرده بود. با وجود تحریم‌های گسترده ۱۵۰ شرکت دارویی از ۳۰ کشور دارو در این نمایشگاه حضور یافته اند. هند و چین مانند سال‌های گذشته خیلی فعال حضور دارند. این دو کشور اصلی‌ترین رابطین ما در انتقال پول در حوزه صنعت داروی خارجی هستند.

دکتر غلامحسین مهرعلیان مدیرکل دارو هم در حاشیه این نشست گفت: ما در سختترین شرایط تامین داروی جامعه قرار گرفته ایم. در شرایط سخت اقتصادی کنونی در تامین داروی باکیفیت جامعه شرمنده نشده ایم. خوشبختانه مردم و بیماران دغدغه‌ای در تامین داروی خود ندارند. صنعت دارویی کشور در این شرایط می‌تواند با در پیش گرفتن رویکرد صادرات محور، تامین بخشی از ارز مورد نیاز کشور را هم بر عهده بگیرد. در ایران فارما تجربه جدیدی را خواهیم داشت و روسای ادارات و کارشناسان مرتبط با جدول از قبل مشخص شده حضور دارند و خودم هم حضور خواهم داشت تا صحبت‌های ذی نفعان و مردم را بشنویم.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۰۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
چون اثرشون کمه و موقنی و دورزشونو کم مییکنند
بی نام
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
برید از ام اسی ها بپرسید مصرف داروی ایرانی چه به سر انها اورده است؟
ناشناس
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
اولین مقصر پزشکان و داروخانه ها هستند وقتی با نسخه مراجعه میکنیم میگویند ایرانیش خوب نیست و خارجی بگیرین بهتر است دکترها هم حتی در مورد ویتامین ها هم سریع میگویند نوع خارجی آنرا بگیر اگر بازرسی و نظارت باشد یک مسئول داروخانه بخودش اجازه نمیدهد که تبلیغ داروی خارجی را برای منافعش بکند ضمن ایکه کارخانه های داروسازی هم باید داروی بهتری تولید کنند که مردم طرف داروی خارجی نروند.مثلا همین قرص تیروکسین که برای تیروئید کم کار است را اکثرداروخانه ها خارجی اش را توصیه میکنند .
نظرات شما