رویداد۲۴- رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری گفت: شهدای پیشتاز انقلاب اسلامی و 15 خرداد سال 42 حق بسیار بزرگی به گردن انقلاب اسلامی دارند و باید این حق ادا شود.
حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر ناطق نوری روز شنبه در مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و پنجاه و سومین سالگرد قیام 15 خرداد 42 در روستای خیارج از توابع بخش رامند از توابع شهرستان بوئین زهرا، افزود: شهدای 15 خرداد حق زیادی به گردن انقلاب دارند اما متاسفانه این شهدا امروز به بوته فراموشی سپرده شده اند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: 15 خرداد، روزی بود که گام جدی در راه مبارزه با رژیم طاغوت و ستمشاهی برداشته شد تا جایی که امام راحل این روز را یوم الله نامیدند.
وی با بیان اینکه احترام به پیشکسوتان و بزرگان از دیدگاه اسلام و جهانبینی الهی همواره مورد تکریم و احترام است، ادامه داد: چنان که در آیات قرآنی، آموزه های دینی و حتی در رشته های ورزشی مانند زورخانه ای همواره احترام به پیشکسوتان مورد تاکید قرار داده شده، باید از فریاد زنندگان و انقلابیون دوران سخت ستمشاهی و شهدای 15 خرداد نیز به نیکی یاد شود.
ناطق نوری با بیان ویژگی های امام راحل، افزود: یکی از رمزها و ویژگی های بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی، فرصت شناسی و استفاده کردن از فرصت ها در طول زندگیشان بود.
به گفته وی، مسئولیت گرفتن در نظام جمهوری اسلامی، فرصتی است که خدواند به انسان ها عطا کرده تا با استفاده بهینه از آن صرف خدمت خالص به مردم شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از رمزهای موفقیت حضرت امام (ره) آن بود که ریاست و عنوان های دنیوی هیچ تاثیری در روحیه ایشان نداشت و همچنان در برابر رژیم تا دندان مسلح پهلوی و ابرقدرت های جهان آن روز، ذره ای ترس و واهمه به خود راه نمی داد.
حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری با اشاره به تاریخچه شکل گیری قیام 15 خرداد سال 42، گفت: حذف دو شرط مسلمان بودن و قسم خوردن به قرآن در انتخابات انجمن های ایالتی و ولایتی توسط رژیم منحوس پهلوی موجب شد ایشان در برابر آن ایستادگی و سرآغاز قیام 15 خرداد ماه رقم زده شود.
وی افزود: آن حضرت از علما و طلاب خواست تا در منابر مساجد، از ظلم و بی عدالتی هایی که رژیم شاهنشاهی در حق اسلام سخن به میان آورده و در رسوایی این رژیم دست نشانده تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه این حرکت امام موجب خشم رژیم آن زمان شد، ادامه داد: ماموران شاه در بیست و پنجم شوال مصادف با شهادت امام جعفر صادق (ع) به مدرسه فیضیه حمله کرده و با چوب و چماق به ضرب و شتم طلبه ها و علما پرداختند.
وی با اشاره به شهادت سید یونس حسینی رودباری در مدرسه فیضیه در 15 خرداد 42، یادآور شد: رژیم منحوس پهلوی با این اقدام به دنبال ایجاد رعب و وحشت در میان طلاب و روحانیان بود که امام راحل با فرصت شناسی و سخنرانی در روز عاشورا در مدرسه فیضیه این کار آنان را ناکام گذاشت.
وی با بیان اینکه سخنرانی معروف حضرت امام (ره) در مدرسه فیضه هنوز در گوش شنوندگان می پیچد، افزود: ایشان با توکل به حق، اعتماد به نفس، عقیده و ایمان و با دست خالی به شاه گفت 'بعد از نصیحت، توصیه می کنم که کاری نکن تا بدهم ملت از مملکت بیرونت کنند'.
وی با اشاره به روحیه شجاعت و شهامت مثال زدنی حضرت امام خمینی (ره)، گفت: من شاهد بودم که امام حتی در ماجرای مدرسه فیضیه و حتی در جریان فرود هواپیمایش به فرودگاه مهرآباد در زمان حکومت بختیار، هیچ ترس و واهمه ای به خود راه نداد و ذره ای هم از این رژیم دست نشانده ترسی نداشتند.
وی با اشاره به مرحوم طیب حاج رضایی، افزود: وی در سال 46 در زندان قصر آنقدر شکنجه شد تا فقط به دریافت پول از امام خمینی (ره) اعتراف کند اما وی این درخواست ماموران رژیم را هیچ گاه اجابت نکرد.
ناطق نوری با بیان اینکه این شهید و سایر شهدای 15 خردادماه حق زیادی به انقلاب اسلامی دارند، ادامه داد: اگر مرحوم طیب به این خواسته رژیم منحوس جواب می داد کار برای امام و انقلابیون سخت و شاید هم نظام جمهوری اسلامی هرگز شکل نمی گرفت.