صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۶ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 17
کد خبر: ۱۸۹۴۷۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۰۴ مهر ۱۳۹۸
امیر علی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا بررسی کرد:

احتمال استیضاح ترامپ چقدر جدی است؟

کارشناس مسائل آمریکا بر این باور است که اگر دموکرات‌ها در این مصاف ناکام بمانند، شانس خود را در انتخابات سال آینده در عرصه ریاست جمهوری و نیز کنگره از دست خواهند داد. مردم راضی نخواهند بود که یک حزب هزینه‌های مالی، زمانی و سیاسی خود را صرف طرح اد‌های واهی کند.
 
رویداد۲۴ امیر علی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا، در ارتباط با کلید خوردن جدی طرح اتهام (استیضاح) دونالد ترامپ، در کنگره آمریکا، با اشاره به این‌که آغاز ریاست جمهوری او با رسوایی در چند پرونده مختلف بود، تاکید کرد: «پرونده تبانی با روس‌ها توسط ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ، در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ مهم‌ترین پرونده‌ای بود که رئیس‌جمهور آمریکا را در دوسال گذشته به خود درگیر کرد، اما گزارش رابرت مولر، بازپرس این پرونده به اندازه‌ای قانع کننده نبود که دموکرات‌ها فرآیند استیضاح را علیه رئیس کاخ سفید، اجرا کنند. با این وجود، موضوع استیضاح ترامپ در ارتباط با موضوع پرونده اوکراین اندکی متفاوت است. ترامپ از همتای اوکراینی خود درخواست کرده از هانتر بایدن، پسر جو بایدن رقیب انتخاباتی دموکرات خود اطلاعاتی سری تهیه شود تا او بتواند ردپایی از اختلاس مالی پیدا کند، تا در رقابت‌های ۲۰۲۰ بتواند از آن علیه رقیب خود بهره گیرد.»

ابوالفتح اظهار داشت: «با تمام این اوصاف باید موضوع طرح اتهام علیه دونالد ترامپ، در مجلس نمایندگان به رای گذاشته شود، باتوجه به اکثریت دموکرات‌ها در این نهاد به نظر می‌رسد کلید خوردن طرح به تصویب خواهد رسید، اما در ادامه باید دادگاه در مجلس سنا ارجاع شود. مساله از زمان ارجاع موضوع به سنا آغاز می‌شود؛ در این مجلس باید برای استیضاح رئیس‌جمهور، دو سوم سناتور‌ها رای به برکناری رئیس جمهور بدهند.»

این کارشناس مسائل آمریکا در ادامه تصریح کرد: «بعید به‌نظر می‌رسد که هم حزبی‌های دونالد ترامپ، به برکناری او رای بدهند. مگر این‌که در فرآیند تحقیقات اطلاعاتی بسیار خاص طرح شود، دال بر این‌که او از قدرت سوء استفاده بزرگی انجام داده و اقدام او تهدیدی جدی برای امنیت ملی آمریکا است. در نتیجه باید جمهوری خواهان نیز قانع شوند که ترامپ برکنار شود. اتهامات کنونی که از سوی دموکرات‌ها به رئیس‌جمهور وارد می‌شود مسائلی هم‌چون سوء استفاده از قدرت، خیانت به سوگند، خیانت به کشور و در خواست از کشور خارجی برای انتخابات است. در مقابل این ادعا‌ها ترامپ بر عدم تخلف خود تاکید دارد و اصرار دارد که متن کامل گفتگوی خود با زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را منتشر خواهد کرد. این سند می‌تواتند روشن‌گر مساله باشد.»

ابوالفتح، در بخشی دیگر از گفته‌های خود در ارتباط با تاثیر طرح مساله استیضاح ترامپ در مقطع کنونی و تاثیر آن بر شانس پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰، گفت: «واقعیت این است که با توجه به سازوکار قانونی طرح اتهام علیه رئیس‌جمهور آمریکا، این امکان که قبل از ۲۰۲۰ چنین دادگاهی در سنا برگزار شود، بسیار بعید به‌نظر می‌رسد. چه بسا این قضیه با رفت‌وآمد‌های حقوقی همراه شود و در نهایت امکان هر گونه تصمیم گیری را به بعد از نوامبر ۲۰.۲۰ موکول کند. در چنین شرایطی در صورت شکست ترامپ، به کلی موضوع منتفی خواهد بود و در صورت پیروزی مجدد او، می‌تواند پرونده به جریان بیافتد. در ارتباط با تاثیر مستقیم این موضوع هم نمی‌توان با جدیت اظهارنظر کرد. واقعیت این است اگر سنا موضوع را رسیدگی پیش از انتخابات بررسی کند و اگر دموکرات‌ها در این مصاف ناکام بمانند، شانس خود را در انتخابات سال آینده در عرصه ریاست جمهوری و نیز کنگره از دست خواهند داد. مردم راضی نخواهند بود که یک حزب هزینه‌های مالی، زمانی و سیاسی خود را صرف طرح اد‌های واهی کند. به همین دلیل سران کنگره در سال‌های گذشته نسبت به طرح موضوع استیضاح اکراه داشتند.»
منبع: انتخاب
نظرات شما