مسئولیت و تعهد اجتماعی در حوزه های گوناگون دارای تعاریف فراوانی بر اساس حوزه فعالیت است. برای مثال در مناطق آزاد تعهد در قبال حفظ محیط زیست و اکو سیستم، توجه به آموزش و پرورش جوامع محلی، توجه به بهداشت و سلامت مردم منطقه، توجه به پیشگیری از آسیب های اجتماعی، توانمندسازی زنان و… از جمله مسائل مهم در مسئولیت اجتماعی محسوب می شود که توجه به این مسائل می تواند در وهله اول موجب جلب اعتماد محلی و پس از آن جلب مشارکت جوامع محلی شود.
منطقه آزاد چابهار با تنظیم سند مسئولیت اجتماعی و با تمرکز بر سه محور آموزش، توانمند سازی و توسعه مشاغل خانگی و بهداشت و همچنین با بهسازی روستای تیس و توسعه بومگردی و سوزن دوزی به رشد و توسعه بیشتر جامعه محلی چابهار می اندیشد.
انتقال دانش و تکنولوژی
اتفاقات خوبی در حوزه رونق زیست بوم نوآوری در چابهار در سالهای اخیر رخ داده است. این منطقه با تمرکز بر ارتقاء کیفیت نیروی انسانی، انتقال دانش مدیریت و تکنولوژی تولید پای در عرصه توسعه تکنولوژی در منطقه گذاشته است.
امروز توسعه فناوری در منطقه آزاد چابهار وارد فاز اجرایی شده و قرار است این توسعه با همکاری دانشگاه بینالمللی چابهار پیگیری شود. منطقه آزاد چابهار یکی از فعالترین مناطق آزاد ایران محسوب می شود که راه توسعه و پیشرفت را در پی گرفته و با برنامه های مختلف و برنامه ریزی دقیق سعی در ایجاد مراکز فناوری، انتقال دانش و تکنولوژی دارد.
راه اندازی مرکز نوآوری ایران و چین در دانشگاه بین المللی، آموزش های فنی با رویکرد پرورش تکنسین، استمرار مراکز انتقال فناوری (شتاب دهنده ها)، ایجاد دپارتمان توسعه چابهار در دانشگاه صنعتی شریف و ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری با توسعه سایت دانشگاهی و تکمیل و بهره برداری ساختمان آموزشی دانشگاه از دیگر اقدامات این سازمان در جهت توسعه دانش و تکنولوژی است.
این منطقه با همکاری دانشگاه بین المللی چابهار برنامه هایی در مسیر توسعه فناوری منطقه نظیر پروژه آنلاین هاسپیتال، پارک علم و فناوری، پلتفرم نرم افزاری مرکز آمار و دپارتمان بازیهای رایانهای و پویانمایی را پیگیری می کند.
گسترش تعاملات بین المللی
بندر چابهار به عنوان دروازه ترانزیتی کشور در کریدور بینالمللی شرق-غرب میتواند در زمینه ترانزیت و ترانشیب کالا به بنادر جنوبی کشورهای خلیج فارس ایفای نقش می کند.
ایجاد هاب لجستیک برای کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه ، تمرکز بر اقتصاد افغانستان ، توسعه صنایع مبتنی بر بازار مصرف افغانستان ، توسعه صنایع مبتنی بر مواد اولیه افغانستان (صنعت سنگ، فرآوری مواد غذایی)، برنامه ریزی برای توسعه روابط چابهار با گوادر ( پاکستان)،همکاری ترانزیتی، حمل و نقل، لجستیک و شیلاتی با عمان از جمله برنامه های این سازمان برای گسترش تعاملات بین المللی است.