صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 08
کد خبر: ۱۹۰۵۸۸
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۰ - ۱۴ مهر ۱۳۹۸

رشد تمام شاخص‌های مهم بندری در بزرگترین بندر تجاری ایران

با وجود تحریم‌های ظالمانه دشمنان و جنگ اقتصادی که استکبار جهانی بر علیه کشورمان به راه انداخته، تمام شاخص‌های بندری از جمله صادرات غیرنفتی، نفتی، ترانزیت، کاپوتاژ و ورود کشتی‌ها در بندر شهید رجایی بزرگترین بندر تجاری ایران در نیمه نخست امسال در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.

رویداد۲۴  افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی، نشان از توانمندی بالای کشور و شکست دشمن و خنثی شدن نقشه‌های شوم اسکتبار دارد.

بندر مهم و راهبردی شهید رجایی در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان و در شمال جزیره قشم و تنگه هرمز واقع شده است که با داشتن روابط دریایی و مبادله کالا با ۸۰ بندر شاخص بین المللی به عنوان بزرگترین بندرتجاری و کانتینری و همچنین دروازه طلایی اقتصاد ایران مطرح است و سهم ۵۰ درصدی از تجارت ایران را به خود اختصاص داده است.

این منطقه ویژه اقتصادی یکی از مهم‌ترین کریدور‌های ترانزیتی بین المللی در جهان است و در مرکز کریدور ترانزیتی جنوب به شمال قرار دارد.

این کریدور اقیانوس هند و خلیج فارس را از ایران به دریای خزر و سپس از طریق روسیه به سن پترزبورگ و شمال اروپا متصل می‌کند.

موقعیت ممتاز جغرافیایی، دسترسی به آب‌های آزاد جهان از طریق خلیج فارس، اتصال به شبکه بین المللی راه آهن و جاده ابریشم، برخورداری از تجهیزات و امکانات مدرن، نزدیکی به مناطق آزاد کیش و قشم و بنادر حوزه خلیج فارس این مجتمع بندری را به پایگاه راهبردی و منحصر به فرد تبدیل کرده است.

بندر شهید رجایی با فعالیت بیش از ۵۰ پایانه و محوطه نگهداری کالا با راهبری بخش خصوصی، ۷۰ درصد ترانزیت کالا، پشتیبانی بیش از ۵۸ درصد عملیات غیرنفتی، ۴۳ درصد عملیات نفتی و تخلیه و بارگیری حدود ۸۵ درصد از عملیات کانتینری در سطح کل بنادر کشور را انجام می‌دهد.

برخورداری از اراضی پشتیبانی جهت واگذاری به سرمایه گذاران در راستای انجام فعالیت‌های صنعتی، نفتی و خدماتی در قالب قرارداد‌های BOT، اجاره کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت از ظرفیت‌های منحصر به فرد این منطقه می‌باشد.

بندر شهید رجایی با ۱۸ دستگاه جرثقیل غول پیکر (گنتری کرین) برای تخلیه و بارگیری کانتینری و ۴۰ پست اسکله، بزرگترین و پیشرفته‌ترین بندر کانتینری ایران است.

رشد بیش از ۱۶ درصدی صادرات نفتی

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به عملکرد مثبت صادرات و ترانزیت نفتی در نیمه نخست امسال از بندر شهید رجایی گفت: طی این مدت، ۴ میلیون و ۵۱۳ هزار و ۱۶۳تن فرآورده نفتی از این بندر به خارج از کشور صادر شد.

الله مراد عفیفی پور در نشست بررسی عملکرد بندر شهید رجایی در نیمه نخست امسال اظهار داشت: این میزان صادرات نفتی در همسنجی با مدت مشابه پارسال ۱۶ و دو دهم درصد رشد داشته است.

وی افزود: در این مدت در مجموع ۸ میلیون و ۷۶۲ هزار تن کالای نفتی با رشد ۱۱،۳درصدی از بندر شهید رجایی کابوتاژ و ۴۴ هزار و ۳۱۷ تن فرآورده نفتی، ترانزیت شد که ۸۱ و پنج دهم درصد افزایش داشته است.

افزایش ۱۱ و ۶ دهم درصدی صادرات غیرنفتی

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: طی این مدت حجم صادرات کالا‌های غیرنفتی در بندر شهید رجایی ۱۹ میلیون و ۲۳ هزارو ۸۶۵ تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۱ و شش دهم درصد رشد داشته است.

عفیفی پور تصریح کرد: در این مدت زمان مجموع حجم عملیات جابجایی کالا‌های نفتی و غیرنفتی به رقم ۴۰ میلیون و ۷۴ هزار و ۵۲۴ تن رسید که در همسنجی با سال گذشته رشد شش و شش دهم درصد افزایش داشته است.

وی حجم تخلیه و بارگیری کالا‌های غیر نفتی را ۲۶ میلیون و ۷۵۴ هزار و ۲۱۳ تن با رشد ۶،۷ درصدی اعلام کرد و گفت: همچنین، ۱۳ میلیون و ۳۲۰ هزار و ۳۱۱ تن فرآورده نفتی با افزایش ۶.۵ درصدی در این بندر تخلیه و بارگیری شد.

ترانزیت بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالای غیرنفتی

عفیفی پور در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: نیمه نخست امسال در مجموع یک میلیون و ۶۱۱ هزار تن کالای غیرنفتی از طریق این بندر ترانزیت و همچنین سه میلیون و ۸۲۶ هزار و ۹۹۴ تن از اینگونه کالا‌ها با رشد هشت درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال وارد بندر شهید رجایی شد.

رشد ۱۰،۵ درصدی تعداد کشتی‌های ورودی

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی گفت: از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه، دو هزار و ۱۳۲ فروند شناور وارد بندر شهید رجاییی شده که در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته، ۱۰ و نیم درصد افزایش داشته است..

وی اضافه کرد: از مجموع کل شناور‌های ورودی به این بندر، یک هزار و ۷۳۶ فروند مربوط به کشتی‌های دارای تناژ بالای هزار تن (افزایش ۶درصدی) و ۳۹۶ فروند مربوط به شناور‌های زیر هزار تن (رشد ۳۴ درصدی) بوده است.

منبع: ایرنا
نظرات شما