صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 14
کد خبر: ۱۹۰۶۴۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸

در بازار لوازم خانگی چه می‌گذرد؟/ مشکلات تولیدکنندگان داخلی چیست؟

دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران درباره بازار لوازم خانگی و مشکلات این صنعت گفت: وثایق بانکی باید تسهیل شود و به منظور حمایت از تولید مورد توجه قرار بگیرد. همچنین نباید هزینه‌های اضافی به تولیدکننده تحمیل شود، مانند ۳۵ درصد وثیقه‌ای که برای حواله‌های ارزی گرفته می‌شود.
رویداد۲۴ هرچند این روز‌ها نهضت ساخت داخل از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به راه افتاده و صنایع مختلف به دنبال بومی سازی تولید و نیز تولید داخلی قطعات هستند، اما تا رسیدن به غایت نهایی باید واردات مواد خام و نیاز‌های اولیه صنایع نیز تسهیل شود تا کار تولید به مشکل برخورد نکند.

صنایع لوازم خانگی نیز از جمله صنایعی هستند که در این زمینه مشکلاتی دارند. از جمله دیگر مشکلات این صنعت به گفته تولیدکنندگان لوازم خانگی، به تامین نقدینگی، سرمایه در گردش، نرخ سود بالای بانکی و قاچاق برمی گردد.

در همین زمینه حبیب الله انصاری، دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در خصوص وضعیت صنعت لوازم خانگی بیان کرد: امکانات بالقوه‌ای برای تولید لوازم خانگی در کشور وجود دارد و صنعت‌گران این عرصه توان این را دارند که مجموعه لوازم خانگی که شامل لوازم انرژی‌بر و غیرانرژی‌بر می‌شود و همچنین قطعات لوازم خانگی را تامین کنند، ولی از ظرفیت کامل نمی‌توانند استفاده کنند، زیرا بازار بالقوه‌ای که جذب‌کننده ظرفیت تولید آن‌ها باشد به دلیل تورم و میزان قدرت مردم وجود ندارد.

وی در رابطه با مشکلات این حوزه گفت: یکی از مشکلات این حوزه تامین مواد اولیه کارخانجات صنعتی-تولیدی است که اولویت دادن به تولید قطعات و مواد اولیه را شامل می‌شود. درست است که مواد اولیه شامل مس و آلومینیوم در ایران وجود دارد، ولی گاهی اوقات لازم است تولیدکننده موادی را از خارج از کشور وارد کند.

انصاری در این مورد ادامه داد: باید مواد اولیه‌ای که در داخل تولید می‌شود از قیمت خوبی برخوردار باشد؛ راه‌حل این امر این است که باید مجوز واردات بدون منشا ارز، بدون سقف و بدون تعداد دفعات در راهکار‌های بلندمدت پیش‌بینی شود تا واحد‌های صنعتی بتوانند از آن استفاده کنند و دیگری نیز بومی‌سازی ساخت قطعاتی است که درحال حاضر مورد توجه قرار گرفته است.

دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در خصوص سرمایه در گردش کارخانجات نیز اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات این حوزه تامین سرمایه در گردش کارخانجات است؛ راه‌حل کوتاه مدت این مشکل تخصیص سهمی خاص از تسهیلات بانکی به تولید در اسرع وقت و راهکار میان‌مدت و بلند مدت آن نیز سرعت بخشیدن به تامین نقدینگی توسط بانک‌ها و یا صندوق توسعه ملی و همچنین گسیل سرمایه سرگردان و نقدینگی کشور برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید است که خود زمینه‌های بسیار گسترده‌ای دارد.

وی همچنین درمورد نرخ بالای سود بانکی و اخذ مالیات به مثابه دیگر مسائلی که تولیدکنندگان با آن‌ها مواجه‌اند گفت: یکی دیگر از مشکلات نرخ بالای سود‌های بانکی در بخش تولید است که راهکار آن کاهش نرخ بهره تسهیلات بانکی و وام‌های اعطایی در بخش تولید و استفاده از منابع و بازار‌های سرمایه از جمله بورس است. همچنین اخذ مالیات به ویژه مالیات بر ارزش افزوده از بخش تولید از موانعی است که تولیدکنندگان با آن درحال حاضر مواجهند که در کوتاه مدت توقف دریافت انواع مالیات‌ها تا رفع کامل بحران‌ها پیشنهاد می‌شود، بحران‌هایی که تولیدکنندگان در اثر تحریم‌ها با آن روبه‌رو هستند و راه‌حل بلندمدت مدت آن نیز اخذ مالیات بر ارزش افزوده از مصرف‌کننده نهایی است.

انصاری درخصوص آخرین مورد این مشکلات اذعان کرد: بدهی‌ها و وثایق بانکی باید تسهیل شود و به منظور حمایت از تولید مورد توجه قرار بگیرد؛ برای راهکاری میان‌مدت در این خصوص باید گفت نباید هزینه‌های اضافی به تولیدکننده تحمیل شود، مانند ۳۵ درصد وثیقه‌ای که برای حواله‌های ارزی گرفته می‌شود.

قاچاق در بازار لوازم خانگی

دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در رابطه با قاچاق در صنعت لوازم خانگی گفت: باید از قاچاق گسترده لوازم خانگی جلوگیری و مرز‌ها و بازارچه‌های مرزی کنترل شود. ما درخواست اقدام فوری برای شناسایی عوامل موجود و برخورد قاطع با آن‌ها را داریم، ضمن اینکه معتقدیم لوازمی که ضبط می‌شود باید از بین برود و یا برگشت داده شود نه اینکه وارد بازار شود؛ زیرا حتی اگر با قیمت پایین عرضه شود تاحدودی جای لوازم خانگی داخلی را می‌گیرد که عده‌ای در این میان سوء استفاده می‌کنند و آن‌ها را خریده و با قیمت پایین‌تر می‌فروشند.

بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها باید مشارکت داده شود

انصاری درباره انتظارات صنایع لوازم خانگی از دولت اظهار کرد: حمایت دولت از تولیدکننده داخلی باید بیشتر باشد و بوروکراسی پیچیده زمان‌بر تا حد امکان برداشته شود. ما معتقدیم بخش خصوصی باید در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت داده شود. همچنین پیشنهاد الزام شرکت‌ها به اخذ بیمه‌های ایجاد شده توسط بانک‌های عامل برای بیمه محصولاتشان را داریم، هرچند که به منظور رقابتی کردن صنعت بیمه برای بیمه لوازم خانگی، خواستار ورود این صنعت هستیم.
منبع: اقتصاد24
نظرات شما