صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 07
کد خبر: ۱۹۱۰۲۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۶ - ۱۸ مهر ۱۳۹۸

تهیه برنامه ملی اختلالات اوتیسم

مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی، از تهیه برنامه ملی اختلالات اوتیسم خبر داد و گفت: این برنامه از اول آبان ۹۸ در نجف آباد شروع می‌شود.
رویداد۲۴  محمدتقی جغتایی، در دومین سمپوزیوم مبانی عصبی شناختی در اختلالات رشدی، که در دانشگاه خوارزمی در حال برگزاری است، افزود: شایع‌ترین اختلالات تکاملی، اوتیسم است و از همین وزارت بهداشت، برنامه غربالگری این کودکان را در دستور کار دارد.

وی به سیاست‌های وزارت بهداشت در حوزه اختلالات تکاملی کودکان اشاره کرد و گفت: غربالگری کودکان از طریق امکانات و نیروی انسانی نظام شبکه، ایجاد مراکز تکاملی کودکان در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، غربالگری کودکان برای شناسایی و مداخله کودکان طیف اوتیسم، از جمله برنامه‌های وزارت بهداشت در این حوزه است.

جغتایی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد کودکان در پنج سال اول زندگی به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه دارند، افزود: از این فرصت برای شناسایی اختلالات تکاملی کودکان می‌توان استفاده کرد.

مشاور وزیر بهداشت، با اشاره به برنامه ملی اختلالات اوتیسم که از سه سال پیش تهیه آن آغاز شده است، ادامه داد: در حال حاضر این برنامه تهیه شده و اجرای پایلوت آن از اول آبان ۹۸ در نجف آباد شروع می‌شود.

وی افزود: در این برنامه، کودکان بالای ۱۸ ماه بر اساس تست‌های تکاملی، مورد بررسی قرار می‌گیرند و در نهایت از طریق نظام شبکه، خدمات دریافت می‌کند.

جغتایی گفت: امیدواریم در چند سال آینده بتوانیم این برنامه را در سراسر کشور اجرا کنیم.

وی همچنین از تهیه شناسنامه خدمت کودکان اوتیسم خبر داد و افزود: سایر برنامه‌های غربالگری کودکان اوتیسم که از طریق سازمان آموزش و پرورش استثنایی و سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت دنبال می‌شود، در نظام شبکه ادغام می‌گردد تا تشخیص نهایی کودکان اوتیسم توسط تیم‌های متخصص صورت بگیرد.

در ادامه مراسم سید کمال خرازی، افزود: در گذشته‌های دور فکر می‌کردند بروز این اختلالات ناشی از وجود ارواح خبیثه و شیاطین است و آن غ غیر قابل معالجه می‌دانستند.

وی با اشاره توسعه علم ژنتیک، گفت: با توسعه دانش و علم ژنتیک، معلوم شد که اشکال ژنتیکی باعث اختلال در مغز فرد می‌شود.

خرازی، علوم شناختی و اعصاب اشاره کرد و افزود: این علوم کمک می‌کند که چگونه افراد دچار اختلالات تکاملی را معالجه کنیم.

مشاور عالی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، به پیشرفت‌های علمی دانشمندان برای بررسی مدار‌های مغزی انسان اشاره کرد و گفت: دانشمندان با بررسی مدار‌های مغزی، می‌توانند عامل بروز این اختلالات را شناسایی کنند. زیرا، مدار‌های مغزی، نقش بسیار مهمی در بروز این اختلالات بازی می‌کنند.

وی تاکید کرد: با بررسی مدار‌های مغزی، می‌توان عامل ترس و اضطراب را شناسایی کرد.

خرازی، در ادامه به برنامه‌هایی که در کشور برای علل شناخت اختلالات رشدی دنبال می‌شود، اشاره کرد و گفت: تولید مغز مینیاتوری و ایجاد کلینیک مغز شناخت، از جمله برنامه‌هایی است که برای شناسایی علل اختلالات رشدی، در کشور دنبال می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های کلینیک مغز شناخت، با تشکیل کمیته مشترک توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران و موسسه آموزش عالی علوم شناختی، دنبال می‌شود.
نظرات شما