صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 31
کد خبر: ۱۹۱۵۴۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۲۳ مهر ۱۳۹۸

سخنی با کیهان: زنانی که به ورزشگاه رفتند، قربانی نیستند!

روزنامه کیهان در واکنش به ورود زنان به ورزشگاه آزادی برای اولین بار، تیتری زده بود که از آن هدفی جز تلاش برای ایجاد فضای دوقطبی در جامعه هدف دیگری متبادر نمی‌شد.
رویداد۲۴ کیهان باهدف توجیه عکس صفحه اول در شماره شنبه ۲۰ مهر ۹۸ که با انتخاب عنوان "قربانیان آزادی" زنانی را که به ورزشگاه رفته بودند تا مسابقه تیم ملی فوتبال ایران مقابل کامبوج را تماشا کنند در تقابل با زنان راهپیمایی اربعین قرار داد و آن‌ها را "راهیان آزادگی" نامید؛ در شماره یکشنبه ۲۱ مهر ماه تیتر زده:

چرا آن یک ده هزارم قربانی هستند؟!

ابتدا جا دارد درباره یک ده هزارم از کیهان پرسید:
- چند درصد از آمار ۴۰ میلیونی‌ای که ارائه کرده اید را زنان بالای ۶۰ سال تشکیل می‌دهند؟

- چند درصد از این آمار شما به زنان شهر‌های دور و مرزی ایران تعلق دارد که در تمام طول عمر خود حتی یکبار هم تهران را به چشم ندیده و نخواهند دید؟

- چند درصد از این جمعیت را زنانی تشکیل می‌دهند که حاضر نیستند پول یارانه‌ای را که بخش مهمی از دارایی آنهاست برای خرید بلیط یک بازی فوتبال هزینه کنند؟

- آیا تمام مردان عاشق فوتبال هستند و برای بازی‌های تیم ملی به استادیوم می‌آیند که اینقدر دقیق از جمعیت زنان کسر می‌گیرید؟



- طبق ادعای کیهان، ۴۶۰۰ بلیط به زنان اختصاص یافته بود که زنان ایرانی با خرید حدود ۳۵۰۰ بلیط دیدار ایران و کامبوج بیش از ۷۵ درصد ظرفیت خود را پوشش دادند.

این درحالیست که از حدود حدود ۷۵ هزار صندلی اختصاص یافته به آقایان تنها چیزی درحدود ۴ دهم درصد از این ظرفیت تکمیل شد.

آیا نمی‌توان از این زاویه به آمار نگاه کرد که از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران که نیمی از آن را مردان و نیمی دیگر را زنان تشکیل داده اند، ۳۵۰۰ نفر از زنان و کمتر از ۳ هزار نفر از مردان در ورزشگاه حضور یافتند؟

در پایان این بخش، تقاضا می‌کنم دوستان عزیز کیهانی بخصوص مبدع واژه "یک ده هزارم" به ما بگوید فوتبال کامبوج با رده ۱۶۹ در جهان چند درصد از مردان را به ورزشگاه کشاند؟ یک شانزده هزارم؟

و، اما درباره قربانیان آزادی نیز می‌توان پرسید:
- در بخشی از یادداشتتان نوشته اید: "آن زنان و دخترانی که پنجشنبه به استادیوم رفتند آیا قربانی این سیاست‌بازان و کاسبان حقوق زنان و شارلاتان‌های رسانه‌ای نیستند؟

آیا فکر نمی‌کنید این اقدام تنها به دلیل ترس از تهدیدات فیفا و بدون هیچگونه تصمیم داخلی صورت گرفته است؟ قطعا نمی‌توان نقش فعالان حقوق زنان و پشتیبانی زنان مجلس را در تحقق این امر نادیده گرفت.
 

- با موتور سواری زنان که میدانم مخالفید. با ورزشگاه رفتن زن‌ها هم که ایضا، اما کودک همسری را نمی‌دانستم یعنی در این حد که با آن دو مخالفید با این یک موافقید؟

- شما که به سخنان فرح پهلوی و برایان هوک استناد می‌کنید چرا سخنان رهبری را سرلوحه کارتان قرار نمی‌دهید؟ مگر رهبری تاکید نمی‌کند که "فتنه گران بهترین زمان برای ضربه زدن را، فضای دو قطبی جامعه می‌دانند؟ تقابل "راهیان آزادگی" و "قربانیان آزادی" چیزی غیر از این را تداعی می‌کند؟

در انتهای این مطلب تاکید می‌کنم نه تنها کیهان و کیهانی که همه ما بر این باوریم:

تمامی کسانی که در راهپیمایی کربلا حضور دارند در مسیر آزادگی قدم گذاشته اند و بی شک آن‌ها راهیان آزادگی هستند.

آما آنچه بی پاسخ می‌ماند این است که چرا آنان که برای سربلندی و سرافرازی پرچم ایران عزیزمان در میادین ورزشی تلاش می‌کنند از جانب کیهان، قربانی خوانده می‌شوند.

اگرچه ایران است و قربانی شدن در راه آزادی ایرانمان، افتخاری است بس عظیم!
 
 
نویسنده: سوده صدری
نظرات شما