صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 08
کد خبر: ۱۹۱۵۶۴
تاریخ انتشار: ۰۶:۱۱ - ۲۵ مهر ۱۳۹۸
علی ابراهیمی در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

دولت از ولنگاری اقتصادی فاصله گرفته است/ وزارت صمت نظارت بر واردات را بیشتر کند

علی ابراهیمی می‌گوید: هرچند زمان زیادی از تحرکاتی که در حمایت از کالای ساخت داخل و تعمیق و توسعه در این حوزه نگذشته و نمی‌توان قضاوت دقیقی کرد، اما به‌طور کلی آنچه تاکنون اتفاق افتاده، شرایط نسبتاً مطلوب و مناسبی دارد و امیدوارم این حرکت رو به جلو ادامه پیدا کند.

رویداد۲۴ محمد آیتی: چندی پیش بهمن حسین زاده معاون وزیر صمت از طرح ۱۰ میلیارد دلاری وزارتخانه متبوعش برای رونق تولید داخلی کالا‌هایی خبر داد که تا پیش از این برای تامین آن‌ها واردات صورت می‌گرفت.

به گفته وی، براساس سیاست‌گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در دو سال آینده باید ۱۰ میلیارد دلار از کالا‌های وارداتی در داخل کشور تولید شود که نیاز به دانش فنی و تکنولوژی دارد.

بر اساس برنامه ریزی وزارت صمت رشد صنعتی مناطق کمتر توسعه یافته در اولویت قرار گرفته است. علی ابراهیمی نماینده شازند به رویداد۲۴ می‌گوید: تحریم‌ها علاوه بر اینکه اثرات تخریبی روی اقتصاد ما دارند و روند توسعه را کُند می‌کند، زندگی مردم را هم با سختی‌هایی توام کرده که نباید این موضوعات را نادیده گرفت و عنوان کرد که این فشار‌های اقتصادی ناحق و ظالمانه تاثیر نداشته است، پس به‌جای انکار موضوع باید فکر چاره بود که حقیقتاً نمایشگاه‌های اخیری که توسط وزارت صمت در خصوص تعمیق ساخت داخل صورت گرفته، شایسته تقدیر است.

او افزود: باید در درازمدت به سمتی برویم که کشور در شرایط تحریم نباشد، چون ما در دنیای ارتباطات قرار داریم. در عین حال، مساله تحریم‌ها سبب روشن شدن برخی مسائل شد. اول اینکه ما باید اتکا به نفت را کم کنیم، امری که در سه برنامه قبلی توسعه ملی تصویب شده بود، اما متاسفانه دولت‌ها اجرا نکردند. دوم اینکه باید اقتصاد داخلی را تقویت و توسعه دهیم و به ظرفیت‌های داخلی تکیه کنیم که خوشبختانه در حال حاضر به سمت آن حرکت کرده‌ایم، هرچند که در تامین مواد اولیه و تسهیلات، آمادگی کامل وجود ندارد.

ابراهیمی اضافه کرد: به‌طور کلی و به‌ویژه در نمایشگاه استارتاپ‌ها دیدیم که ایرانی‌ها چقدر خلاقند، هرچند بهتر بود این کار‌ها در سایه مدیریت صورت پذیرد، اما حالا هم که در سایه اجبار این امر محقق شده، باز هم مغتنم است. اگر تولیدکنندگان داخلی به کیفیت بیشتر توجه کنند و نهاد‌های حمایتی هم، حمایت لازم را انجام دهند و از سوی دیگر، مردم هم برای کالای ایرانی ارج و قرب قائل شوند، می‌توان به مرتفع شدن برخی مشکلات اساسی امیدوار بود. علاوه بر این، بخش کشاورزی هم نشان داد که قابل اتکا است و ما می‌توانیم بخشی از نیاز ارزی خود را از حوزه کشاورزی تامین کنیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: هرچند زمان زیادی از تحرکاتی که در حمایت از کالای ساخت داخل و تعمیق و توسعه در این حوزه نگذشته و نمی‌توان قضاوت دقیقی کرد، اما به‌طور کلی آنچه تاکنون اتفاق افتاده، شرایط نسبتاً مطلوب و مناسبی دارد و امیدوارم این حرکت رو به جلو ادامه پیدا کند.

او درباره نمایشگاه‌های برگزار شده در این حوزه گفت: در این حوزه چندین نمایشگاه برگزار شد که خیلی برای من آموزنده و امیدوارکننده بود. یکی، نمایشگاه دستاورد‌های کشاورزی و روستایی و عشایری بود و دیگری، نمایشگاهی بود که وزارت صمت در حمایت از استارت‌آپ‌ها و کالا‌های ساخت داخل برگزار کرد. نمایشگاه قابل ذکر دیگر، نمایشگاهی بود که اخیراً معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برگزار کرد که آن هم دارای پیام‌های خوبی بود. تولید کالا در داخل و حمایت از آن، یک تکلیف عمومی است، البته تولیدکنندگان هم باید کیفیتی از محصولات را ارائه دهند که مردم بتوانند بهره لازم را از آن ببرند.

نماینده شازند در پاسخ به این پرسش که این مساله چقدر به احیای ارزش پول ملی کمک می‌کند؟ گفت: نه‌تنها تحریم‌ها در یک سال و نیم گذشته کمتر نشده، بلکه بر شدت آن افزوده هم شده است، اما وزارت صمت، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به سمت شفاف‌سازی حرکت کردند و اصلاحاتی در سیستم بانکی صورت داده شد که باعث بازگشت ثبات به بازار ارز شد. این امر دلیل خارجی نداشت و صرفاً مدیریت داخلی موثر بود و ما قدری از ولنگاری اقتصادی فاصله گرفتیم. با توجه به کاهش ارزش پول ملی، صادرات کالا‌های داخلی، رونق گرفت که باعث جذب ارز در کشور شد و مدیریت صادرات محصولات پتروشیمی و مکلف کردن آن‌ها به اینکه با اقتصاد داخلی ارتباط بیشتری بگیرند، سبب شد تا رونق اقتصادی متکی به داخل باشد که اثراتش در حال آشکار شدن است. از سوی دیگر، فروکش کردن التهابات بازار و تورم‌های شدید، نشانگر این است که ما می‌توانیم با دقت ارزش پول ملی را احیا کنیم.

ابراهیمی می‌گوید: در شرایط تحریم قرار گرفته‌ایم و فعلاً معلوم نیست که این اوضاع و احوال تا کی ادامه داشته باشد، اما موضوع حائز اهمیت، نظارت بر واردات است، یعنی ما نباید هر کالایی را وارد کنیم و ارزبری به‌وجود آوریم. در حال حاضر بسیاری از زیرساخت‌ها برای تولید کالای ایرانی مهیاست و اگر به گفته معاون وزیر صمت طی دو سال، ۱۰ میلیارد دلار از پولی که بابت واردات می‌دادیم را به رونق تولید اختصاص دهیم نه‌تنها در بسیاری از امور خودکفا می‌شویم و از ارزبری جلوگیری می‌کنیم که حتی می‌توانیم به اشتغال‌زایی، ارزآوری و اقتصاد پویا هم امیدوار باشیم.

نظرات شما