رویداد۲۴ علی اعطا با اشاره به طرح ویژه تفصیلی منطقه ۲۲ تصریح کرد: براساس قانون شورا، طرحهای تفصیلی قبل از تصویب نهایی باید به شورای شهر بیایند و درآن جا بررسی شوند و باید بگویم امروز نیز طرح تفصیلی ویژه منطقه ۲۲ در کمیسیون شهرسازی مورد بررسی قرار میگیرد تا بتوانیم مجموع پیشنهادات خود در مورد این طرح ویژه را ارائه کنیم.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان این که ما معتقدیم موضوع تی او دی به آن شکلی که مورد انتظار مدیریت شهری است در این طرح دیده نشده است، تصریح کرد: از پیشنهادات ما این است که به تی او دی توجه ویژهای شود و به عنوان محور طرح تفصیلی پیگیری شود چرا که به نظرمان طرح تفصیلی باید مبتنی بر توسعه حمل و نقل عمومی باشد و میبایست بازنگری شود.
اعطا همچنین در مورد برگزاری جلسه تلفیق صبح امروز در شورا اظهار کرد: مقرر شد ظرف دو سه هفته آینده جلسات کمیسیون تلفیق به صورت فشرده برگزار شود و هر کمیسیون سه اولویت اصلی حوزه خود را معین کرده و با سازمان و معاونت اجرایی مرتبط جلسه ویژهای بگذارد.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان این که این تصمیم در راستای تحقق پذیر کردن برنامه پنج ساله سوم توسعه شهرداری است گفت: ما احساس کردیم آن طور که شایسته است برخی مدیران ارشد شهرداری نسبت به احکام برنامه سوم توجه ندارند و به همین دلیل اولویت بندیهایی انجام شده تا بتوانیم بهتر موضوعات را دنبال کنیم.
تشکیل کمیته فنی باغات از هفته آینده
اعطا در ادامه با بیان این که در پی لغو مصوبه برج - باغ و تصویب مصوبه خانه - باغ، مقرر شد تا کمیته فنی باغات شکل بگیرد، گفت: اداره کل تدوین ضوابط شهرداری زیر ساختهای تشکیل کمیته فنی باغات را ایجاد کرده است و به نظر میرسد این کمیته از هفته آینده فعال شده و مالکین باغات میتوانند براساس فهرست تهیه شده از مصوبه خانه - باغ استفاده کنند.
وی همچنین در مورد سرانجام لایحه مالیات بر ارزش افزوده که در مجلس در حال پیگیری است اظهار کرد: براساس آخرین اطلاعات دریافتی تا ماده ۲۷ لایحه در صحن مجلس بررسی شده، اما با توجه به اختلافات موجود این مسئله به کمیسیون اقتصادی برگشته است و ماده ۹ و ۱۰ این لایحه نیز که مشخصا بر روی مدیریت شهری تاثیر گذار بوده، به کمیسیون اقتصادی بازگشته است.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان این که مجموعه شورا انتظار دارد که اختیار اخذ عوارض از آنها گرفته نشود، تصریح کرد: اگر اختیار اخذ عوارض از شوراها سلب شود کارکرد شوراها از حیز انتفاع ساقط میشود.
اعطا همچنین با بیان این که ما در مورد نحوه توزیع مالیات بر ارزش افزوده نیز انتقاد داریم، ادامه داد: اگر با این شیوه لایحه تصویب شود مالیات از تهرانیها اخذ شده، اما برای شهروندانش هزینه نمیشود این در حالی است که تهران هزینه پایتخت بودن را نیز به تنهایی پرداخت میکند.
وی افزود: نوع معافیتهای مالیاتی که در این لایحه دیده شده نیز درست نیست بلکه معافیتهای مختلف در حوزههای هتل داری، حمل بار و مسافر و ... اگر تعمیم داده شود حوزه مدیریت شهری را با مشکل مواجه میکند.
سخنگوی شورای شهر تهران در مورد انتقادات مردمی از سامانه ۱۳۷ و ۱۸۸۸ گفت: آمار قابل ملاحظهای از نارضایتی مردم از سامانه ۱۳۷ نداریم، اما بیشترین آمار تماس مربوط به حوزه خدمات شهری است که با سرعت عملی خوبی نیز به تماسهای مردمی پاسخ داده میشود.
وی در ادامه در مورد وضعیت واگذاری مراکز بهاران و اختلاف نظری که فیمابین مدیریت شهری و سازمان بهزیستی در این زمینه وجود دارد، اظهار کرد: موضع رسمی ما این است که این واگذاری باید تشریفات قانونی را طی کند هرچند که استاندار تهران در مورد این واگذاریها صحبت کردند، اما این در حالی بود که هنوز لایحهای به شورا ارسال نشده بود تا اعضاء اعلام موافقت یا مخالفت کنند تا اینکه مدتی پیش این لایحه ارسال شد و ابتدا باید در کمیسیون فرهنگی و سپس در صحن شورای شهر مطرح شود که ببینیم آیا مراکز بهاران واگذار میشود یا نمیشود. هرچند که علاوه بر مراکز بهاران در حوزههای مختلف نیز در چند ماه گذشته واگذاریهایی داشتیم که تشریفات قانونی را نیز طی نکرده بود.
اعطا با بیان اینکه کلیه واگذاریها باید با مصوبه شورای شهر باشد، افزود: این واگذاریهای بودن مصوبه شورا عمدتا در حوزههای فرهنگی بوده که مسئولان امر رأسا عمل کردند.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه در این مدت شورای شهر تنها به دو مورد واگذاری ملک رأی مثبت داده است، گفت: بهتر بود این سه الی چهار مورد واگذاری را نیز به شورا میفرستادند تا با اتکا به مباحث حقوقی آن را بررسی کنیم.
وی همچنین در مورد انتصاب مدیر سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران نیز با بیان اینکه این سازمان یک هیات امنای ۱۱ نفره دارد که یک عضو آن شهردار و یک عضو دیگر آن رئیس شورا است، اظهار کرد: البته شهردار میتواند رئیس سازمان را پیشنهاد بدهد و در این رابطه بحثهای زیادی شد، اما باید بگویم که هنوز حکمی صادر نشده است.
اعطا با بیان اینکه تعداد زیادی از اعضای شورا با این انتصاب و انتخاب اعلام مخالفت کردند و دلایل مخالفت نیز مختلف بود، گفت: حناچی گفته است که موضوع تمام شده نیست و قابل پیگیری و مذاکره است و هنوز حکمی صادر نشده و موضوع هنوز به اتمام نرسیده است.
سخنگوی شورای شهر تهران همچنین در مورد حفاظت از مجسمههای پایتخت نیز با بیان اینکه بعد از ربوده شدن مجسمه قیصر امینپور طرحی ارائه شد مبنی بر حفاظت از مجسمه و المانهای شهری، ادامه داد: پیشنهاد شده که کنترل نامحسوس از طریق ابزارهای هوشمند ایجاد شود.
وی همچنین در مورد وضعیت فساد در ردههای میانی شهرداری، تصریح کرد: آمارها نشان میدهد که معمولا در لایههای زیرین در همه دستگاهها فساد وجود داشته، اما در این دوره هیچ موردی در رابطه با مدیران ارشد شهرداری تا این لحظه پیش نیامده، اما در لایههای زیرین در سازمانهای مختلف افرادی وجود دارند و طبیعتا در شهرداری هم وجود دارند. از آنجا که شهرداری با مسائل روزمره مردم سروکار دارد ممکن است حس فساد و یا خود فساد بیشتر دیده شود.
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه سعی داریم همه موضوعات را در شهرداری شفاف کنیم تا زمینهی بروز فساد کاهش یابد، اظهار کرد: مثلا شوراهای معماری مناطق یکی از محلهایی بودند که شائبه فساد در آن وجود داشت، چرا که حدود اختیار آنها مشخص نبود و با شفافسازی مقررات و قوانین میتوانیم آن را حل کنیم.
اعطا با بیان اینکه موضوع تدوین ضوابط و مقررات آتشنشانی در بحث ساخت و سازهای شهری به زودی در شورای شهر بررسی میشود، گفت: باید ضوابط آتشنشانی در ساختوسازهای شهری در قالب یک کتابچه مشخص شود، اما دقت داشته باشید که در بحث مبارزه با فساد، مردم نیز باید با شهرداری و شورای شهر همکاری کند.
وی درباره وضعیت پل شهید نوروزی که با وجود بهرهبرداری از این پل، ترافیک در مناطق همجوار افزایش یافته است نیز گفت: پل شهید نوروزی یک پل از شبکه پلهایی است که باید در آنجا ساخته شود و مصوبه شبکه معابر را نیز دارد و این اولین پل از مجموعه پلهایی است که باید ساخته شود و طبیعی است که پلیس مدیریت ساعتی بر روی این پل داشته باشد.
سخنگوی شورای شهر تهران همچنین در مورد نبود چند آیتم در گزارش درآمدها و هزینههای شش ماهه شهرداری گفت: من از خزانهدار شورا سوال پرسیدم که چرا این اطلاعات در این گزارش نبود و وی نیز اعلام کرد که این بخش اطلاعات در دسترس وی نبوده و در نتیجه موفق به ارائه آن نشدند، اما پیگیریها ادامه دارد.
اعطا همچنین در مورد سرانجام جدایی ری از تهران با بیان اینکه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را مطرح کردهاند مبنی بر تفکیک انتخابات ری در حوزه شورای شهر و شهردار از تهران گفت: این موضوع جدید نیست و چند بار مطرح شده و بسیار بحث برانگیز بوده و گروههای مختلف نظراتی را مطرح کردند، اما دقت داشته باشید که شورای شهر در این زمینه تصمیمگیر نیست و مجلس شورای اسلامی اگر تصویب کند عمل خواهد شد.
وی با بیان اینکه استدلال موافقین این است که این بحث در قانون اساسی آمده است، ادامه داد: در هر شهرستان باید یک شورای شهر تشکیل شود، ولی این اتفاقات در ری و شمیرانات رخ نداده، اما در سویی دیگر در قانون شوراها آمده است که در تهران، شمیرانات و ری باید یک شورا باشد، بنابراین برداشتهای متفاوتی وجود دارد و برخی میگویند باید مغایرت رفع شود و برخی دیگر نیز به استدلالهای حقوقی شاره میکنند.
سخنگوی شورای شهر تهران در خاتمه با بیان اینکه بررسیهایی در این زمینه داشتهایم، ولی بنا گذاشتهایم شورا موضع مشخصی اعلام کند و بنا ندارد شورا تصمیمگیر باشد، افزود: برخی از کمیسیونها یک نظری را براساس استنباط خود اعلام کردند که شخصی است و اگر شورا قرار بود به نظر واحد برسد من آن را اعلام میکنم.